Konica Minolta "vodilna" v IDC MarketScape 2023 poročilu trajnostnih programov

Ljubljana, Slovenija | 25 marec 2024

Konica Minolta "vodilna" v IDC MarketScape 2023 poročilu trajnostnih programov

Konica Minolta je bila imenovana za eno vodilnih podjetij v raziskavi IDC MarketScape: (doc #US49892223, december 2023). V poročilu IDC MarketScape je navedeno, da "bi morale organizacije upoštevati podjetje Konica Minolta kot dobavitelja, saj sprejema odločne ukrepe za zmanjšanje vpliva na podnebje, hkrati pa spodbuja učinkovito rabo virov za stranke in v lastni dobavni verigi".


V poročilu je zapisano, da "strategija Konice Minolte za inteligentno povezano delovno okolje strankam zagotavlja tudi dostop do rešitev za upravljanje informacij, ki lahko z uporabo tehnologij z umetno inteligenco povečajo učinkovitost delovnih procesov, shranjevanja, varnosti in skladnosti." Poudarja tudi, da uporaba digitaliziranih vsebin in avtomatiziranih delovnih procesov strankam pomaga pridobiti dodatne koristi v smislu trajnosti ter, da si podjetje prizadeva doseči neto ničelne emisije ogljika pri svojem poslovanju in do leta 2050 izdelovati svoje produkte iz več kot 90 % krožnih virov (reciklirani materiali in bio-materiali).
 
Filozofija upravljanja
V poročilu so navedene številne specifične prednosti, zaradi katerih je družba Konica Minolta označena kot "vodilna", kot na primer filozofija, da lahko z inovacijami ustvari gospodarsko in družbeno vrednost za podporo trajnosti. To vključuje strokovno znanje družbe Konica Minolta na področju upodabljanja, obdelave podatkov in sprejemanja odločitev na podlagi podatkov, s čimer svojim strankam in partnerjem pomaga pri reševanju njihovih posebnih trajnostnih potreb.
 
Ocene trajnostnega razvoja
Poročilo izpostavlja tudi trajnostne ocene Konice Minolte, ki so del optimiziranih storitev tiskanja. Te ocene strankam omogočajo, da preko Konica Minolta orodja za oceno skupnih stroškov lastništva (TCO) prejmejo okoljsko revizijo celotne flote tiskalnikov. Poročilo hvali uporabo tega orodja, ki strankam omogoča, da določijo svojo porabo energije in potrošnega materiala, hkrati pa opredelijo energetsko učinkovitejše možnosti in zmanjšajo količino odpadkov ter redno okoljsko poročanje za stalno optimizacijo.
 
Sistem certificiranja trajnostnih rešitev
V poročilu IDC MarketScape je poudarjen tudi sistem certificiranja trajnostnih rešitev družbe Konica Minolta in sposobnost prepoznavanja in certificiranja vrste izdelkov in storitev, ki so namenjeni posebnemu reševanju okoljskih in družbenih vprašanj. Na podlagi teh osnovnih standardov Konica Minolta ocenjuje svoje izdelke s tristopenjskim sistemom razvrščanja. Od uvedbe sistema certificiranja trajnostnih rešitev leta 2019 te rešitve predstavljajo 77% celotne prodaje skupine.
 
Program obnovljene opreme
Poročilo IDC MarketScape kot ključne sestavine navaja tudi program obnovljene opreme družbe Konica Minolta, zlasti uporabo posod in kartuš s tonerjem za ponovno polnjenje, podaljšanje življenjske dobe potrošnega materiala, večjo uporabo recikliranih materialov in uporabo obnovljene opreme. Poročilo izpostavlja tudi program Konica Minolta bizhub Refreshed, ki evropskim strankam zagotavlja visokokakovostne in cenovno dostopne obnovljene multifunkcijske tiskalnike, hkrati pa omogoča prihranke pri emisijah toplogrednih plinov v primerjavi z nabavo novih naprav.

quotation marks

"Ponosni smo, da je bila Konica Minolta v raziskavi IDC MarketScape imenovana za vodilno podjetje. IDC je opravil zelo temeljito in izčrpno oceno, v kateri je preučil naše zmogljivosti izdelkov, portfelj storitev in implementacijo. Upošteva tudi našo širšo trajnostno strategijo in časovni načrt ter strategijo upravljanja in skladnosti ter rast na teh področjih. Pri vseh teh elementih smo pokazali visoko stopnjo doslednosti, kar priča o naših nenehnih prizadevanjih, da ne le še naprej izboljšujemo trajnostna prizadevanja družbe Konica Minolta, temveč tudi dodatno podpiramo in pomagamo olajšati prizadevanja naših strank."

Matjaž Babnik

Matjaž Babnik, Vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija

Matjaž Babnik je še dodal: "Čeprav smo navdušeni nad rezultati te ocene se zavedamo, da so še vedno potrebna skupna prizadevanja za nadaljnje povečanje ravni trajnosti družbe Konica Minolta in naših strank. Še naprej razvijamo in spodbujamo pobude, kot so naš program Clean Planet, manjša uporaba embalaže in uporaba sistema AIRe Link za vzdrževanje na daljavo, pri čemer se močno osredotočamo na nadaljnjo nadgradnjo naših prizadevanj za podporo večji trajnosti."


   

IDC MarketScape: Worldwide Sustainability Programs and Services Hardcopy 2023 Vendor Assessment

Konica Minolta je bila imenovana za vodilno podjetje v raziskavi IDC MarketScape: (doc #US49892223, december 2023). V poročilu IDC MarketScape je navedeno, da "bi morale organizacije upoštevati podjetje Konica Minolta, ko iščejo dobavitelja, ki sprejema odločne ukrepe za zmanjšanje vpliva na podnebje, hkrati pa spodbuja učinkovito rabo virov za stranke in v lastni dobavni verigi".

PRENOS POROČILA (ENG)
O IDC MarketScape:
Model ocenjevanja ponudnikov IDC MarketScape je zasnovan tako, da zagotavlja pregled konkurenčne sposobnosti ponudnikov IKT (informacijske in komunikacijske tehnologije) na določenem trgu. Raziskovalna metodologija uporablja strogo metodologijo ocenjevanja, ki temelji na kvalitativnih in kvantitativnih merilih, rezultat pa je enotna grafična ponazoritev položaja vsakega ponudnika na določenem trgu. IDC MarketScape zagotavlja jasen okvir, v katerem je mogoče smiselno primerjati ponudbo izdelkov in storitev, zmogljivosti in strategije ter sedanje in prihodnje dejavnike tržnega uspeha ponudnikov. Okvir kupcem tehnologije omogoča tudi 360-stopinjsko oceno prednosti in slabosti sedanjih in prihodnjih ponudnikov.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

015680500

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!