RPA - Robotska avtomatizacija procesov

Robotic Process Automation - RPA


Najti prave, torej visoko usposobljene strokovnjake, ki jih podjetja potrebujejo na poti do uspeha, je eden največjih izzivov s katerim se podjetja srečujejo danes. V svetovnem merilu je ta vojna za talente vedno večje breme, tako za velika kot za srednja in mala podjetja.


In tudi, ko ste strokovnjaka dobili, se vojna ne konča. Naslednji izziv predtavlja, kako jih obdržati. Če morajo visoko usposobljeni strokovnjaki opravljati ponavljajoče se naloge in opravila, ki zavzamejo več kot polovico njihovega dragocenega delovnega časa zelo težko. Namreč, raziskava Workfronta je pokazala, da se za opravljanje primarnih nalog z dodano vrednostjo porabi le 43% delovnega dne.[1]

 

Brez dvoma mora tudi ponavljajoče se naloge nekdo opraviti, ali še bolje nekaj. Robotska avtomatizacija procesov (RPA - Robotic Process Automation) lahko prevzame številne od teh nalog. Predstavljajte si, da se takšne naloge obdelujejo samodejno, brez tega da bi zaposlene ovirale pri ustvarjanju prave vrednosti za podjetje. Zaposleni morajo imeti prostor in čas, da se osredotočajo na spodbujanje svoje ustvarjalnosti in optimizacijo delovnih procesov in poslovanja. 

 

Robotska avtomatizacija procesov lahko posname naloge, ki jih zaposleni izvaja in jih v prihodnje ponavlja. S tem je robot sposoben hitro in učinkovito izvajati ponavljajoče se naloge brez dodane vrednosti, hkrati pa s tem zmanjšamo možnost napak. Konica Minolta strankam pomaga prepoznati potencialne prednosti RPA in ga ustrezno vpeljati v poslovanje.

 

Konica Minolta sodeluje z vodilnimi ponudniki robotske avtomatizacije procesov kot so UiPath, Automation Anywhere in Kofax. Tako lahko strankam ponudimo rešitev pisano na kožo podjetja.

 

[1] Vir: State of Work 2020; workfront; 2019; https://www.workfront.com/sites/default/files/resource/file_pdf/2019-09/sow-report-2020.pdf


Bi radi o RPA izvedeli več? Prenesite si našo eKnjigo.

PRENOS!
RPA1

6x ZAKAJ RPA?

6x ZAKAJ RPA?

Gartner napoveduje, da bodo organizacije do leta 2024 zmanjšale stroške poslovanja za 30 %, če bodo tehnologije hiperavtomatizacije kombinirale s preoblikovanimi operativnimi procesi.


Gartner je poročal, da je RPA programska oprema najhitreje rastoči segment svetovnega trga programske opreme. Pričakuje se, da bo RPA zasenčil oblak, internet stvari in veriženje blokov, saj bo deležna največjega investicijskega poudarka pri poslovnih strankah, ki želijo doseči operativno učinkovitost.

Z UiPath je že avtomatiziranih na milijone ponavljajočih se in utrujajočih opravil v podjetjih in vladnih organizacijah po vsem svetu, vključno z več kot 50 % podjetij s seznama Fortune 500 in 8 od 10 podjetij s seznama Fortune 10.

70 % organizacij pravi, da RPA zaposlene razbremeni vsakdanjih opravil in jim pomaga, da se osredotočijo na bolj strateške in ustvarjalne naloge.80 % povečanje učinkovitosti. Kar 80 % vaših standardnih, na pravilih temelječih procesov lahko avtomatizirate z uporabo robotov.32-krat hitrejši procesni čas. Avtomatiziran proces z RPA je lahko 32-krat hitrejši od ročnega izvajanja. 

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas
Da, želim prejemati informacije po:

o trenutnih izdelkih in storitvah podjetja Konica Minolta Slovenija in drugih povezanih družb znotraj skupine, ki so prilagojena mojim osebnim interesom . Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti .

Polja z * so obvezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings