Nadzorne in termo kamere Mobotix za vaš celovit video nadzorni sistem

Varnostne kamere in video nadzorni sistemi prihodnosti

Varnostne kamere in video nadzorni sistemi prihodnosti

Video in termalne kamere nas kot celoviti nadzorni sistemi dandanes spremljajo na vsakem koraku, saj nam omogočajo večjo varnost na javnih mestih ter pomagajo varovati poslovno lastnino in ozemlje. Za videonadzorne rešitve je pomembno, da opravljajo svojo funkcijo čim bolj učinkovito, varčno in zagotavljajo izpolnjevanje ciljev, ki so jim namenjene. V praksi se izzivi notranjih in zunanjih nadzornih kamer nemalokrat kažejo v necelovitosti zajemanja slike, premajhni ločljivosti, slabi kakovosti posnetkov v mraku, nezmožnosti nadzora gibanja v temi … Včasih pa pri preveliki občutljivosti tudi ne zmorejo ločevanja med neškodljivimi premiki, ki jih povzročijo veter ali preleti ptic in dejanskim sumljivim dogajanjem, česar posledica je visok delež lažnih alarmov.


Napredni termo in video nadzorni sistemi za poslovno in javno rabo, razviti z upoštevanjem vseh naštetih dejavnikov, združujejo visokotehnološke video nadzorne kamere MOBOTIX z inteligentnimi programskimi sistemi Konica Minolta. Naš celovit pristop, zasnovan na temeljiti analizi vaših delovnih procesov in varnostnih tveganj, zato omogoča zanesljivo naložbo v vašo varnost in prihodnost.

ŠTUDIJA PRIMERA

GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE
“Po letu dni uporabe Mobotix sistema za merjenje telesne temperature, ki so ga postavili strokovnjaki podjetja Konica Minolta Slovenija, ne bi mogli biti bolj zadovoljni. Ker sistem deluje hitro, natančno in diskretno, je bil odziv pri zaposlenih in obiskovalcih izjemno pozitiven. Merjenje telesne temperature z Mobotix video kamero so sprejeli brez težav. Sistem nadzora nam je omogočil zgodnje odkrivanje morebitnih okuženih, in nekaj smo jih res odkrili. S tem smo preprečili nadaljnje morebitno širjenje okužb v naši hiši. Radi verjamemo, da smo tudi z Mobotix rešitvijo pripomogli k zmanjšanju širitve okužb med našimi zaposlenimi in obiskovalci in s tem ustvarili stabilno okolje za poslovanje.”
Uroš Snedic, Direktor digitalizacije in splošnih zadev

preberite si študijo primera

Videonadzorne rešitve in termo kamere po vaši meri

Videonadzorne rešitve in termo kamere po vaši meri

Komercialni nadzor

Varnost pisarn ali skladišč pred neželenimi vdori. Avtomatizirani procesi odpiranja vozilom z dovoljenji in popolna prilagoditev video nadzornega sistema vašemu podjetju. Rešitve za mala in srednje velika podjetja, prilagojene vašim potrebam.
 

Več

Industrija

Funkcije inteligentne avtomatizacije procesov, ki jih ponujajo naprave MOBOTIX, zagotavljajo delovno varnost in optimizacijo delovnih procesov, hkrati pa ščitijo fizična sredstva ter podatke pred vsemi oblikami kraje in pomagajo pri zgodnjem odkrivanju požarov.

Več

Javni prevoz

Nadgradnja javnega prevoza z video in termo nadzornimi sistemi odvrača vandalizem in kriminal ter pomirja potnike in zaposlene. Za uporabo v vseh vrstah vozil, na ploščadi, v čakalnici ali javnem prostoru pri vseh hitrostih in vremenskih pogojih.

Več

Nadzor območij

Širok vsestranski koncept varnosti, ki loči med neškodljivimi naravnimi dejavniki ter dejanskim škodljivim dogajanjem na vašem ozemlju. Vremensko odporna konstrukcija kamer za dolgoročno zunanjo uporabo deluje samostojno brez potrebe po dodatni infrastrukturi.
 

Več

Logistika

Optimizacija logističnih procesov s pomočjo IoT in nadgradnja varnostnega ter nadzornega sistema z logističnim videonadzorom. Skrben nadzor premikov, blaga in sistemov, ki jih uporabljate in povečanje učinkovitosti zavarovanja vašega logističnega pretoka. 
 

Več

Zdravstvo

Inteligentne termo in video nadzorne rešitve za nenehno interakcijo med bolniki in ponudniki zdravstvene oskrbe. Optimizacija varnosti najpomembnejših poslopij. Analiza postopkov na urgentnem oddelku. Deluje tudi v kombinaciji z obstoječimi električnimi sistemi v zdravstvu.

Več

MOBOTIX TERMALNE KAMERE

Termo kamere kot dodatna rešitev k video nadzornim kameram predstavljajo pomembno nadgradnjo vašega video nadzornega sistema. Merjenje temperature ljudi in objektov omogoča nadzor in odkrivanje oseb, ki se gibljejo v popolni temi ter zgodnjo detekcijo požarov kot dopolnitev vaše protipožarne zaščite.

PROSPEKT
www-CTA-MX THERMAL
Zagotovite varnost vaših zaposlenih in strank, lastnine, opreme in poslovnih prostorov, posesti in transportnih sredstev z inteligentnimi sistemi videonadzora MOBOTIX
ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!


Se pri svojem delu soočate z izzivi varnosti in nadzora?

 • Slike obstoječega sistema niso dovolj ostre (predvsem pri slabi svetlobi) in zato ne zagotavljajo potrebnega dokaznega materiala.
 • Varnostne kamere ne pokrivajo celotnega območja zaradi nedoseganja mrtvih kotov.
 • Vaš sistem nadzornih kamer ne omogoča termo nadzora, ki je še posebej pomemben za hitro oceno telesne temperature oseb.
 • Varnostni sistem zahteva veliko vzdrževanja in povzroča visoke stroške v primerjavi s koristmi, ki jih prinaša.
 • Zahtevno in nepregledno upravljanje video nadzora brez ustreznega usposabljanja odgovornih zaposlenih s strani ponudnika varnostne video opreme.
 • Vaš sistem je ranljiv in nima dovoljšne zaščite pred kibernetskimi napadi.
 • Želite, da bi sistem upravljanja dogodkov in alarmov, obdelave videoposnetkov in slik imela že sama kamera, kar bi prineslo večjo učinkovitost varnostnega video sistema.
 • Pričakujete od svoje videonadzorne rešitve tudi možnost za optimizacijo delovnih procesov in temperaturni nadzor nad toplotno občutljivimi procesi s pravočasnim opozorilom.

Rešitve MOBOTIX nudijo vsestransko, zanesljivo, stroškovno učinkovito in transparentno termo in video nadzorno varnostno podporo z inteligentnimi video nadzornimi sistemi, oblikovanimi posebej za vaše potrebe.


Zagotovite si varnost s celovitim inteligentnim termo in video sistemom 

 • Nadstandardna strojna oprema za diskreten in celovit video nadzor
  Kamere MOBOTIX je mogoče uporabiti na različnih področjih in so po vsem svetu znane kot izjemno zanesljive. So energetsko učinkovite in se ponašajo z najvišjimi ravnmi natančnosti z minimalnim vplivom zunanjih dejavnikov, kot so osvetlitev in vremenske razmere. Z eno samo kamero lahko diskretno nadzirate celotno območje brez mrtvih kotov.
   
 • Programska oprema, ki deluje neposredno v kameri
  Intuitivne in prilagodljive programske rešitve MOBOTIX so zasnovane tako, da vam pomagajo upravljati in analizirati videoposnetke ter upravljati napravo, s katero ste posneli te posnetke. Sistem za upravljanje videoposnetkov (VMS) MOBOTIX vse pomembne funkcije izvaja v sami kameri in zato ni potrebe po strežniku za upravljanje ali dodatni naknadni analizi vdelanih videoposnetkov.
   
 • Popolna storitvena podpora od začetka
  Podprli vas bomo na vsakem koraku postopka, da vam zagotovimo koncept popolne in celovite varnostne rešitve. S podrobnim svetovanjem, ki vključuje meritve in analizo lokacije namestitve, določimo rešitev po merah vašega podjetja, zasnovano za optimizacijo in izboljšanje vaše celotne infrastrukture zajemanja videoposnetkov. Ustrezno upravljanje projektov vključuje profesionalno montažo, storitve nadzora na daljavo za upravljanje vaše informacijske infrastrukture in stanja omrežja ter vzdrževanje, s katerim se zagotovi, da bo vaš video nadzorni varnostni sistem deloval brezhibno.

Skrbimo za vašo varnost

Tatvine, vandalizem, požari, pa tudi nasilje ali nehoteni in drugi škodljivi dogodki so izredno negativne izkušnje, ki se lahko zgodijo v različnih situacijah v poslovnih ali javnih okoljih. O njih ni prijetno razmišljati, a dejstvo je, da celovit in napreden varnostni sistem pomeni pomemben dejavnik uspešnosti podjetja in kakovosti storitev. Želja po zaščiti pisarn, skladišč, drugih poslovnih objektov in zemljišč, gospodarskih vozil, tovora, pa tudi javnih prostorov, kot so zdravstveni objekti in objekti ter prevozna sredstva javnega prevoza, je zato popolnoma upravičena pravica, pa tudi dolžnost vsakega dobrega gospodarja.
 

Dovolite, da vas pri tem podpremo s celovito rešitvijo MOBOTIX, ki jo odlikujejo številne prednosti naprednega razvoja:

 1. Integrirana inteligenca, optimizirana za uporabo na daljavo in tehnologijo v oblaku.
 2. Decentraliziran koncept in popolnoma samostojne kamere.
 3. Tipala CMOS najvišje kakovosti za odlično kakovost slike.
 4. Integriran profesionalni sistem za upravljanje videoposnetkov (VMS) in programska oprema za analizo videoposnetkov.
 5. Zaznavanje svetlobe, temperature, zvoka in gibanja ter možnost brezkontaktne vidnosti temperaturnih vrednosti.
 6. Podatki zajeti in prikazani v realnem času z možnostjo izvozov metapodatkov v ERP.
 7. Uporablja umetno inteligenco za hitre odzive in zmanjšanje števila lažnih alarmov.
Različni modeli nadzornih kamer MOBOTIX Konica Minolta zajemajo vse od notranjih kamer za panoramski pogled MOBOTIX i25, MOBOTIX c26 in MOBOTIX i26 do edinstvenih zunanjih rešitev MOBOTIX m16 in s16, ki omogočata namestitev kar dveh termičnih tipal. Dnevno-nočni kameri MOBOTIX m12d in MOBOTIX m15d se prilagajata osvetljenosti okolice z različno občutljivima svetlobna senzorjema za boljši prikaz. Namestitev na platformo MOBOTIX t25 ali MOBOTIX t26 za vhodna vrata pa nudi združevanje interkoma, kamere in vgrajenega poštnega predala, brezključnega vstopa in snemanja zvoka – vse v enem. Za vas bomo izbrali pravo rešitev, v katero bomo vključili napredno tehnologijo in vas popolnoma podprli pri skrbi za potrebno varnost in nadzor nad vašim imetjem, prostori in okoljem.