Videonadzor v zdravstvu

Pomemben izziv za upravljavce varnosti

Izboljšajte svoj pristop osredotočen na pacienta, učinkovitost vaše ustanove - in še več


Zdravstveni objekti, kot so bolnišnice, zdravstveni domovi, rehabilitacijski centri in klinike, so lahko za varnostno osebje pravi izzivi. Številne dejavnosti na področju javnega zdravja se morajo zgoditi v trenutku, da bi lahko bile uspešne.

V sodobnih zdravstvenih ustanovah je treba številne dejavnosti, pogosto tudi zdravljenje, ki rešuje življenja, opraviti takoj, če želimo doseči želeni učinek. Da bi to omogočili, morajo biti pacienti, osebje in premoženje v zdravstvenem sektorju ves čas nadzorovani z varnostnim sistemom, saj se izvajajo iskanja okužb in ustreznih podatkov, preprečevanje, oskrba in nadzor bolezni ter druge dejavnosti, ki se pogosto izkažejo za življenjsko pomembne posege.

Rešitve za nadzor v zdravstvu MOBOTIX ponujajo ostre in jasne slike za boljše dokaze, omogočajo neprekinjeno interakcijo med pacienti in izvajalci zdravstvene nege, pomagajo zmanjšati stroške storitev in bodo povečale učinkovitost vaših procesov, če bodo integrirane z obstoječimi električnimi sistemi v zdravstvu.

Vse iz enega vira

Vse iz enega vira

Rešitve za nadzor, ki jih potrebuje vsaka zdravstvena ustanova

MOBOTIX ponuja programsko opremo za nadzor v zdravstvu, ki je zasnovana tako, da vam zagotavlja intuitivne in prilagodljive rešitve na področjih, kot so upravljanje videa, analiza videa in nadzor naprav.

Te rešitve vključujejo:

  • sistem za upravljanje videa MOBOTIX (VMS), ki ne potrebuje strežnika za upravljanje in ima vgrajeno vso inteligenco,
  • vgrajeno videoanalizo (štetje objektov/termo zemljevid/zaznavanje vedenja) z analizo v živo lokalno v kameri, ki zagotavlja, da vaše omrežje ni preobremenjeno,
  • video zaznavanje gibanja (senzor aktivnosti), s sistemom, zasnovanim za celoletno kompenzacijo vremenskih razmer, zaznavanje gibanja tudi v popolni temi in samodejno konfiguriranje podatkov
Strojna oprema
hardware icon
Več kot le standardna rešitev

Kamere MOBOTIX se lahko uporabljajo na številnih različnih področjih in so v industriji znane po svoji izjemni zanesljivosti. Kamere zagotavljajo najvišjo raven energetske učinkovitosti in najvišjo raven natančnosti - ena sama kamera lahko diskretno nadzoruje celotno območje brez slepih točk.

Programska oprema
software icon
Vse iz enega samega vira

Intuitivne in prilagodljive programske rešitve MOBOTIX so zasnovane tako, da vam pomagajo upravljati in analizirati videoposnetke ter nadzorovati napravo, ki se uporablja za izdelavo teh posnetkov. Sistem za upravljanje videoposnetkov MOBOTIX (VMS) vam zagotavlja vse funkcionalnosti, ki jih lahko potrebujete, brez potrebe po strežniku za upravljanje ali vgrajeni videoanalizi.

Storitve
service icon
Popoln vsestranski paket

Spremljamo vas na vseh stopnjah postopka, da vam zagotovimo popoln in celovit koncept varnostnih rešitev. Začnemo s podrobnim posvetovanjem, vključno z ogledom in analizo lokacije, ter poiščemo prilagojeno rešitev, ki bo zadovoljila posebne potrebe vašega podjetja ter optimizirala in izboljšala celotno video infrastrukturo. Ustrezno vodenje projekta bo vključevalo strokovno namestitev, ki ji bodo sledile storitve oddaljenega nadzora za nadzor IT infrastrukture in stanja omrežja ter vzdrževanje za zagotavljanje nemotenega delovanja vašega video varnostnega sistema.

Nadzorni sistemi v zdravstvu

MOBOTIX ponuja odprte aplikacijske vmesnike, decentralizirano tehnologijo in inteligentne celovite rešitve za nadzor. Te vključujejo notranje in zunanje kamere, stropne ali stenske montaže, protipožarno zaščito, termalne kamere, vedenjsko analitiko in kamere, posebej zasnovane za uporabo ponoči ali podnevi.

Pri nadzoru dostopa lahko z namestitvijo kamer v bližini vhoda v objekt nadzorujete, kdo vstopa in kdo izstopa. Funkcije, kot je možnost opozarjanja na območje z omejitvami, so se izkazale za izjemno uporabne. Inteligentni ukrepi zagotavljajo učinkovito odvračanje, vključno z dvo-smernim zvokom, nadzorom osvetlitve, alarmiranjem in obvestili. Aplikacije, opremljene s senzoričnimi vhodi, omogočajo takojšnje zaznavanje dogajanja na daljavo, kar je idealno za varovanje premoženja in analizo vedenja, kot sta štetje ljudi in sledenje gibanju. Poleg tega lahko termografija MOBOTIX zgodaj zazna požare ali pregrete naprave in sproži samodejni alarm.

Merjenje telesne temperature prispeva k preprečevanju okužb
Z našimi termovizijskimi kamerami MOBOTIX lahko prepoznate tudi povišano temperaturo telesne površine. Ko posamezniki v pisarnah ali drugih prostorih prehajajo skozi vidno polje kamere, se njihove toplotne slike analizirajo in ugotovi se vsaka povišana temperatura telesne površine, ki presega določen prag. Zadevno osebo je mogoče opozoriti, ustrezno osebje pa lahko nemudoma ukrepa in zmanjša možnost širjenja okužbe. Skrajšajo se lahko čakalni časi pri vhodu v prostore in upravljanje vstopa, zmanjšajo se stiki ter zaščiti zdravje zaposlenih in gostov v organizaciji, podjetju ali na splošno na javnih površinah. Poleg tega se prihranijo tudi sredstva za nadzor.

   

   

Usability feature icon

Integrirana inteligenca, optimizirana za oddaljene aplikacije in tehnologijo v oblaku

Speed feature icon

Zajem in prikaz podatkov v realnem času

Technology feature icon

Decentraliziran koncept in popolnoma samostojne kamere

Quality feature icon

CMOS senzorji najvišje kakovosti za odlično kakovost slike

Customization feature icon

Integrirana profesionalna programska oprema za analizo videoposnetkov

Manage all your campaigns in one portal

Zaznavanje svetlobe, zvoka in gibanja

Usability feature icon

Uporablja umetno inteligenco za hitre odzive in zmanjšanje lažnih alarmov

Visibility

Termalna prepoznava

Nadzorni sistemi v zdravstvu

Najvišja kakovost, odlična slikovna tehnologija in inteligentno upravljanje dogodkov omogočajo, da je MOBOTIX prva izbira v zdravstvu in socialnem varstvu. Za več informacij si prenesite prospekt (v angleškem jeziku).

PRENOS
Solution6-mx_VF_HealthCare_en_180413-A4

ŠTUDIJA PRIMERA

GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE
“Po letu dni uporabe Mobotix sistema za merjenje telesne temperature, ki so ga postavili strokovnjaki podjetja Konica Minolta Slovenija, ne bi mogli biti bolj zadovoljni. Ker sistem deluje hitro, natančno in diskretno, je bil odziv pri zaposlenih in obiskovalcih izjemno pozitiven. Merjenje telesne temperature z Mobotix video kamero so sprejeli brez težav. Sistem nadzora nam je omogočil zgodnje odkrivanje morebitnih okuženih, in nekaj smo jih res odkrili. S tem smo preprečili nadaljnje morebitno širjenje okužb v naši hiši. Radi verjamemo, da smo tudi z Mobotix rešitvijo pripomogli k zmanjšanju širitve okužb med našimi zaposlenimi in obiskovalci in s tem ustvarili stabilno okolje za poslovanje.”
Uroš Snedic, Direktor digitalizacije in splošnih zadev

preberite si študijo primera