Delovno okolje in en dobavitelj: prava enačba

Ljubljana, Slovenija | 2 januar 2023

Uporaba enega ponudnika za več storitev omogoča vodjem malih in srednjih podjetij, da poenostavijo upravljanje svojega poslovanja, hkrati pa odgovornost za nemoteno delovanje svoje IT infrastrukture prenesejo na tretjo osebo.

Delo na daljavo, digitalizacija, nomadstvo: delovne metode in orodja se digitalizirajo, kar vodi v preoblikovanje delovnega okolja in vse večjo potrebo po novih storitvah in aplikacijah. Da bi svojim zaposlenim ponudila optimalno raven storitev, se mala in srednja podjetja pogosto obrnejo na več ponudnikov storitev in opreme, ter hkrati razširijo obstoječe pogodbe o storitvah.


Sodelovanje z več dobavitelji pomeni upravljanje za vsakega od njih:
- pogodb in njihovo podaljšanje,
- določanje in spremljanje ravni storitev,
- uvajanje, delovanje in vzdrževanje,
- odnosi z dobavitelji,
- odzivni čas v primeru incidenta,
- stroški dostave itd.
 
Če pa vse storitve, ki so značilne za delovno okolje, združimo v enotno platformo, lahko enostavno upravljamo vse pogodbe o storitvah, hkrati pa odpravimo številne neposredne in posredne stroške, povezane z upravljanjem več ponudnikov.
 
Katere so prednosti, če imate enega samega dobavitelja?
1 - Zmanjšanje stroškov poslovanja
Kadar se oprema in storitve naročajo pri enem dobavitelju, se pogajanja običajno nanašajo na višje zneske. Tako boste lažje dosegli boljše pogoje. Nakupna cena in pogoji vzdrževanja so nižji, kot če bi enako opremo in storitve naročali pri več dobaviteljih. Doseženi prihranki se lahko nato dodelijo drugim postavkam izdatkov, na primer tistim, ki so namenjeni optimizaciji delovnega okolja in komunikaciji z zaposlenimi.
 
2 - Za polovico krajši čas upravljanja dobaviteljev
Mala in srednje velika podjetja za reševanje težav z IT v povprečju porabijo 15 ur na mesec. V primeru okvar se je vedno lažje obrniti na enega ponudnika storitev, kot pa da bi za rešitev iste težave čakali na različnih odprtih telefonskih številkah. Ta prihranek časa omogoča IT ekipam, da se osredotočijo na svoje glavne dejavnosti ter izboljšajo svojo operativno uspešnost in produktivnost.
 
3 - Zagotovljena neprekinjenost poslovanja
Pri sodelovanju z več ponudniki se lahko čas obnovitve poslovanja zelo razlikuje. To je odvisno od odzivnosti dobaviteljev in njihovega strokovnega znanja v zvezi z vso zadevno opremo, pa tudi od njihove operativnosti. Dejansko lahko traja od dveh dni pa tudi do dveh tednov, da vam več dobaviteljev vzpostavi normalno poslovanje. Na kocki so produktivnost vaših zaposlenih, tveganje napak pri delovanju in podoba vaše blagovne znamke podjetja. Da bi zmanjšali čas prekinitve poslovanja v primeru incidenta, je veliko bolj učinkovito uporabiti enega ponudnika, ki je strokovnjak za vse vidike aplikacij in IT-ja.
 
4 - Vedno najsodobnejše rešitve in strojna oprema
Upravljanje posodobitev, obnovitev licenc ter zastarelosti aplikacij in opreme podjetja je za IT ekipo v MSP izjemno zamudno in zapleteno opravilo. Če upravljanje vseh teh vidikov zaupate enemu samemu dobavitelju, se lahko znebite te omejitve, hkrati pa izkoristite rešitve in opremo, ki so vedno na tehnološkem vrhu.
 
Za zagotavljanje zanesljivega in učinkovitega delovnega okolja za mala in srednje velika podjetja je Konica Minolta razvila Workplace Hub "all-in-one" rešitev, ki centralizira storitve delovnih aplikacij, poenotene komunikacije in IT storitev. Uporaba enega kompetentnega ponudnika, kot je Konica Minolta, zagotavlja MSP zanesljivo in stroškovno učinkovito delovno okolje.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!