35 ranljivosti pri tiskalnikih za poslovno rabo

Ljubljana | 14 avgust 2019

Skupina NCC je odkrila več kot 35 ranljivosti v tiskalnikih za poslovno rabo pri šestih proizvajalcih.

Ker so tiskalniki del našega vsakdana že desetletja, jih običajno ne štejemo kot del IT infrastrukture, vendar so to naprave, ki se povezujejo v občutljiva poslovna omrežja. Zato se predstavljajo morebitno varnostno tveganje in so ranljivi na napade od zunaj.


Raziskovalci iz skupine NCC (NCC Group) so odkrili pomembne pomanjkljivosti ter s tem ranljivost pri šestih proizvajalcih tiskalnikov za poslovno rabo in s tem izpostavili dejstvo, da je napadalcem na voljo veliko manevrskega prostora za napad, ki ga predstavljajo ti v internet povezani tiskalniki.

 

Med testiranjem je ekipa strokovnjakov za globalno svetovanje za kibernetsko varnost in zmanjševanje tveganj testirala več vidikov poslovnih tiskalnikov srednjega razreda, vključno s spletnimi aplikacijami, spletnimi storitvami, programsko opremo strojne opreme, posodobitvami ter izvedla analizo strojne opreme.

 

Testiranje tiskalnikov proizvajalcev HP, Ricoh, Xerox, Lexmark, Kyocera in Brother z osnovnimi orodji je odkrilo širok spekter ranljivosti, od katerih nekatere trajajo že nekaj desetletij. Nekatere ranljivosti so bile odkrite celo v nekaj minutah po začetku testiranja.

 

Vse ranljivosti, odkrite med testiranjem, so že odpravljene ali pa jih omenjeni proizvajalci že odpravljajo. Priporočljivo je, da sistemski administratorji posodobijo vse tiskalnike na najnovejšo strojno programsko opremo in redno spremljajo nadaljnje posodobitve.

 

Več informacij si lahko preberete na povezavi.


O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

Povezani članki

Povezani članki