MOTIONCUTTER

| 31 julij 2020

Konica Minolta je sklenila ekskluzivni evropski sporazum z MOTIONCUTTER®

Konica Minolta Europe je objavila, da je sklenila ekskluzivni sporazum za prodajo in vzdrževanje izjemno hitrega digitalnega laserskega sistema MOTIONCUTTER® v Evropi. Stroj za laserski razrez B2 pol, ki je prejel že številne nagrade in priznanja, zagotavlja višjo vrednost personaliziranih in okrasnih tiskarskih izdelkov, kar povečuje dobičkonosnost komercialnih tiskarn.


MOTIONCUTTER® proizvaja podjetje themediahouse® GmbH, ki se nahaja v Mühlackerju blizu Stuttgarta v Nemčiji. MOTIONCUTTER® je zelo vsestranski: ima majhen tlorisni odtis in ga je izredno enostavno upravljati. Ciljne aplikacije so kateri koli izdelki proste oblike, kot so direktna pošta, voščilnice, začasna embalaža, nalepke in etikete …


Digitalno okraševanje je ključni dejavnik rasti na produkcijskem in industrijskem tiskarskem trgu, saj omogoča ponudnikom tiskarskih storitev donosen način, da se ločijo od konkurence, povečajo nabor svojih strank, jim zagotovijo dodatne prestižne tiskarske izdelke in povečajo marže.


MGI, partner podjetja Konica Minolta, bo prav tako aktivno sodeloval pri tem projektu in s tem kupcem prinesel dodatno dodano vrednost. Kreativne rešitve bodo odprle nove priložnosti za inovativen tisk, zlasti za kupce AccurioJet KM-1e in MGI.


Ključne značilnosti sistema MOTIONCUTTER® vključujejo;

• Različni načini rezanja, (mikro)perforiranje, gubanje, graviranje in personalizacija - vse v enem prehodu za vsako posamezno polo.

• Dodajanje pol preko »vakumskega« podajalnika na patentiran sistem jermenov, kjer laserska glava obdeluje pole v treh načinih - neprekinjeno, start in stop ali statično za težke ali tridimenzionalne predmete.

• Ena od največjih debelin obdelave pol (materiala) na trgu - od 54 g/m2 do 150 mm višine materiala.

• Velikost formata od A4 do največ 585x1.000 mm, z neto površino rezanja 512 ali 580 mm širine in dolžine do 4.000 mm.

• Razpoložljivost dveh modelov - Motioncutter 20 in na novo izdani Motioncutter 23.

• Intuitivni uporabniški vmesnik lastnega razvoja omogoča učinkovito upravljanje tudi nekvalificiranemu osebju.

• Samodejna prepoznava črtnih kod z opisom navodil izvedbe in povezljivost z drugimi programi od katerih prejema podatke z navodili in pošilja poročila o zaključenem opravilu v realnem času.

• Samodejna menjava nalog in pol brez zaustavitve stroja.

• Opcijsko enota za ločevanje in odstranjevanje odpadnega materiala, ki omogoča dostavo končnih izdelkov.

• Osvojeni dve prestižni priznanji - eno podjetja Druck & Medien in drugo od združenja European Digital Press (EDP).


Bojan Zupančič, vodja prodaje PP/IP rešitev in sistemov, Konica Minolta Slovenija, je dejal: "MOTIONCUTTER® je pomemben dodatek k ponudbi Konica Minolta sistemov za produkcijski in industrijski tisk. Prinaša popolnoma novo dimenzijo tiska z dodano vrednostjo - poleg dekoracije in okraševanja. Impresivno je videti, kako sistem deluje v popolnoma samodejnem načinu in z rezanjem spreminja pole v končni izdelek. S programom MOTIONCUTTER® lahko stranke v veliki meri poenostavijo postopke dodelave. Odzivi kupcev so izredno pozitivni. Ustvarijo lahko inovativno ponudbo in s tem povečajo donosnost poslovanja."


Jörg Scheffler, izvršni direktor podjetja themediahouse® GmbH, je dejal: "Zelo smo navdušeni nad sodelovanjem, saj naš MOTIONCUTTER® odlično dopolnjuje portfelj Konice Minolte, s čimer postaja popoln ponudnik digitalnih rešitev za tiskarsko industrijo. Ker so tehnične zahteve Konice Minolta izredno visoke, smo ponosni, da naš MOTIONCUTTER izpolnjuje njihova pričakovanja. Za naše raziskave in razvoj je prelomno tudi dejstvo, da imamo zaradi partnerskega odnosa sedaj dostop do širokega nabora tehnologij, s čimer bomo lahko na trg plasirali še boljše produkte in rešitve. To partnerstvo je "win-win-win" situacija, saj vključuje tudi naše kupce in jim zagotavlja varno in trajnostno naložbo v MOTIONCUTTER®."


MOTIONCUTTER

Oglejte si MOTIONCUTTER v akciji.

O podjetju Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta Slovenija s sedežem v Ljubljani je hčerinsko podjetje podjetja Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagenu v Nemčiji (ta pa je podružnica v 100-odstotni lasti družbe Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska).

Konica Minolta v digitalni dobi svojim strankam omogoča gladek in enostaven prehod na digitalne rešitve. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem za obdelavo podatkov ustvarja ustrezne rešitve za svoje stranke in rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba. Kot ponudnik celovitih IT storitev ponuja Konica Minolta svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov z avtomatizacijo delovnih procesov. Podjetje svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljanje storitev na področju IT infrastrukture, IT varnosti in storitev v oblaku. Za rešitve za pisarniško tiskanje je "IDC MarketScape: Western Europe Smart Multifunctional Peripheral 2018 Vendor Assessment" izjavil, da je Konica Minolta "eden od vodilnih ponudnikov pametnih multifunkcijskih tiskalnikov na globalnem nivoju". Konica Minolta je zanesljiv partner na področju profesionalnega tiska.  Ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo. Uveljavila se je kot vodilni proizvajalec na področju tiskarstva v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in Afriki (InfoSource). Poslovni center za inovacije v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo Konici Minolti, da v sodelovanju s svojimi strankami, kot tudi z akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji razvija inovacije prilagojene dejanskim potrebam družbe. Za svoje rešitve, ki združujejo "pametne storitve s pametno tehnologijo", je Konica Minolta od podjetja Keypoint Intelligence  prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Outstanding Serviceability 2018/2019". Podjetje Konica Minolta je v Sloveniji zastopano preko matične enote v Ljubljani, poslovne enote v Mariboru in razvejane partnerske mreže.

Imena in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov.