MOTIONCUTTER

Ljubljana, Slovenija | 22 november 2021

Konica Minolta je sklenila ekskluzivni evropski sporazum z MOTIONCUTTER®

Konica Minolta je sklenila ekskluzivni sporazum za prodajo in vzdrževanje izjemno hitrega digitalnega laserskega sistema MOTIONCUTTER® v Evropi. Stroj za laserski razrez B2 pol, ki je prejel že številne nagrade in priznanja, zagotavlja višjo vrednost personaliziranih in okrasnih tiskarskih izdelkov, kar povečuje dobičkonosnost komercialnih tiskarn.


MOTIONCUTTER® proizvaja podjetje themediahouse® GmbH, ki se nahaja v Mühlackerju blizu Stuttgarta v Nemčiji. MOTIONCUTTER® je zelo vsestranski: ima majhen tlorisni odtis in ga je izredno enostavno upravljati. Ciljne aplikacije so kateri koli izdelki proste oblike, kot so direktna pošta, voščilnice, začasna embalaža, nalepke in etikete …

 

Digitalno okraševanje je ključni dejavnik rasti na produkcijskem in industrijskem tiskarskem trgu, saj omogoča ponudnikom tiskarskih storitev donosen način, da se ločijo od konkurence, povečajo nabor svojih strank, jim zagotovijo dodatne prestižne tiskarske izdelke in povečajo marže.

 

MGI, partner podjetja Konica Minolta, bo prav tako aktivno sodeloval pri tem projektu in s tem kupcem prinesel dodatno dodano vrednost. Kreativne rešitve bodo odprle nove priložnosti za inovativen tisk, zlasti za kupce AccurioJet KM-1e in MGI.

 

Ključne značilnosti sistema MOTIONCUTTER® vključujejo;

• Različni načini rezanja, (mikro)perforiranje, gubanje, graviranje in personalizacija - vse v enem prehodu za vsako posamezno polo.

• Dodajanje pol preko »vakumskega« podajalnika na patentiran sistem jermenov, kjer laserska glava obdeluje pole v treh načinih - neprekinjeno, start in stop ali statično za težke ali tridimenzionalne predmete.

• Ena od največjih debelin obdelave pol (materiala) na trgu - od 54 g/m2 do 150 mm višine materiala.

• Velikost formata od A4 do največ 585x1.000 mm, z neto površino rezanja 512 ali 580 mm širine in dolžine do 4.000 mm.

• Razpoložljivost dveh modelov - Motioncutter 20 in na novo izdani Motioncutter 23.

• Intuitivni uporabniški vmesnik lastnega razvoja omogoča učinkovito upravljanje tudi nekvalificiranemu osebju.

• Samodejna prepoznava črtnih kod z opisom navodil izvedbe in povezljivost z drugimi programi od katerih prejema podatke z navodili in pošilja poročila o zaključenem opravilu v realnem času.

• Samodejna menjava nalog in pol brez zaustavitve stroja.

• Opcijsko enota za ločevanje in odstranjevanje odpadnega materiala, ki omogoča dostavo končnih izdelkov.

• Osvojeni dve prestižni priznanji - eno podjetja Druck & Medien in drugo od združenja European Digital Press (EDP).

 

Bojan Zupančič, vodja prodaje PP/IP rešitev in sistemov, Konica Minolta Slovenija, je dejal: "MOTIONCUTTER® je pomemben dodatek k ponudbi Konica Minolta sistemov za produkcijski in industrijski tisk. Prinaša popolnoma novo dimenzijo tiska z dodano vrednostjo - poleg dekoracije in okraševanja. Impresivno je videti, kako sistem deluje v popolnoma samodejnem načinu in z rezanjem spreminja pole v končni izdelek. S programom MOTIONCUTTER® lahko stranke v veliki meri poenostavijo postopke dodelave. Odzivi kupcev so izredno pozitivni. Ustvarijo lahko inovativno ponudbo in s tem povečajo donosnost poslovanja."

 

Jörg Scheffler, izvršni direktor podjetja themediahouse® GmbH, je dejal: "Zelo smo navdušeni nad sodelovanjem, saj naš MOTIONCUTTER® odlično dopolnjuje portfelj Konice Minolte, s čimer postaja popoln ponudnik digitalnih rešitev za tiskarsko industrijo. Ker so tehnične zahteve Konice Minolta izredno visoke, smo ponosni, da naš MOTIONCUTTER izpolnjuje njihova pričakovanja. Za naše raziskave in razvoj je prelomno tudi dejstvo, da imamo zaradi partnerskega odnosa sedaj dostop do širokega nabora tehnologij, s čimer bomo lahko na trg plasirali še boljše produkte in rešitve. To partnerstvo je "win-win-win" situacija, saj vključuje tudi naše kupce in jim zagotavlja varno in trajnostno naložbo v MOTIONCUTTER®."


MOTIONCUTTER® WEBINAR

MOTIONCUTTER® WEBINAR

MOTIONCUTTER

Oglejte si MOTIONCUTTER v akciji.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!