Konica Minolta je za inkjet barvila za AccurioWide prejela GREENGUARD GOLD certifikat.

| 3. jul 2020

Konica Minolta je sporočila, da je za svoja inkjet barvila za AccurioWide prejela GREENGUARD GOLD certifikat, kar potrjuje zavezanost podjetja Konica Minolta trajnosti in odgovornosti do okolja.

Konica Minolta se že desetletja zavzema za trajnost in odgovornost do okolja. V svojem okoljskem akcijskem načrtu Eco Vision 2050 si je Konica Minolta zastavila ambiciozne cilje: zmanjšanje lastnega ogljičnega odtisa v vseh segmentih poslovanja, hkrati pa kupcem preko uporabe Konica Minolta produktov, storitve in rešitev omogočiti zmanjšati njihovega ogljičnega odtisa. Izdelki, ki prejmejo GREENGUARD certifikat, znanstveno dokazano izpolnjujejo nekatere najstrožje svetovne okoljske standarde o emisijah, kar pomaga zmanjšati onesnaženje zraka v zaprtih prostorih in zmanjšuje tveganje izpostavljenosti kemikalijam.


Matjaž Babnik, vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija, je dejal: "Zlati certifikat GREENGUARD je še en primer, kako v podjetju Konica Minolta proaktivno gledamo na razvoj najboljših praks za naše vrhunske tehnologije in rešitve. Prav tako podpira našo zavezanost za trajnost in okoljsko odgovornost, do katere želimo v okviru partnerskega odnosa, priti v sodelovanju in skupaj z našimi strankami."


Poleg tega, da ohranja nizke emisije v zaprtih prostorih, AccurioWide LED inkjet barvila za svetlobni in zaslonski tisk nudijo naslednje prednosti:

  • širok barvni razpon in velika barvna živahnost s čimer dosežete dinamične rezultate tiska, ki navdušujejo in navdihujejo,
  • vsestranska možnost tiska na toge ali prožne medije z veliko natančnostjo in odličnim oprijemom, s katerim bistveno razširite obseg možnih aplikacij,
  • najnižja poraba inkjet barvil na kvadratni meter - najnižja na trgu.


GREENGUARD je del podjetja Underwriters Laboratories (UL), ki si s podporo razvoja in uporabe okolju prijaznih produktev, rešitev in organizacij, prizadeva za spodbujanje globalne trajnosti, ter zdravega in varnega okolja.


O podjetju Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta Slovenija s sedežem v Ljubljani je hčerinsko podjetje podjetja Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagenu v Nemčiji (ta pa je podružnica v 100-odstotni lasti družbe Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska).

Konica Minolta v digitalni dobi svojim strankam omogoča gladek in enostaven prehod na digitalne rešitve. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem za obdelavo podatkov ustvarja ustrezne rešitve za svoje stranke in rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba. Kot ponudnik celovitih IT storitev ponuja Konica Minolta svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov z avtomatizacijo delovnih procesov. Podjetje svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljanje storitev na področju IT infrastrukture, IT varnosti in storitev v oblaku. Za rešitve za pisarniško tiskanje je "IDC MarketScape: Western Europe Smart Multifunctional Peripheral 2018 Vendor Assessment" izjavil, da je Konica Minolta "eden od vodilnih ponudnikov pametnih multifunkcijskih tiskalnikov na globalnem nivoju". Konica Minolta je zanesljiv partner na področju profesionalnega tiska.  Ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo. Uveljavila se je kot vodilni proizvajalec na področju tiskarstva v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in Afriki (InfoSource). Poslovni center za inovacije v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo Konici Minolti, da v sodelovanju s svojimi strankami, kot tudi z akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji razvija inovacije prilagojene dejanskim potrebam družbe. Za svoje rešitve, ki združujejo "pametne storitve s pametno tehnologijo", je Konica Minolta od podjetja Keypoint Intelligence  prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Outstanding Serviceability 2018/2019". Podjetje Konica Minolta je v Sloveniji zastopano preko matične enote v Ljubljani, poslovne enote v Mariboru in razvejane partnerske mreže.


Imena in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov.