Konica Minolta je za inkjet barvila za AccurioWide prejela GREENGUARD GOLD certifikat.

| 3 julij 2020

Konica Minolta je sporočila, da je za svoja inkjet barvila za AccurioWide prejela GREENGUARD GOLD certifikat, kar potrjuje zavezanost podjetja Konica Minolta trajnosti in odgovornosti do okolja.

Konica Minolta se že desetletja zavzema za trajnost in odgovornost do okolja. V svojem okoljskem akcijskem načrtu Eco Vision 2050 si je Konica Minolta zastavila ambiciozne cilje: zmanjšanje lastnega ogljičnega odtisa v vseh segmentih poslovanja, hkrati pa kupcem preko uporabe Konica Minolta produktov, storitve in rešitev omogočiti zmanjšati njihovega ogljičnega odtisa. Izdelki, ki prejmejo GREENGUARD certifikat, znanstveno dokazano izpolnjujejo nekatere najstrožje svetovne okoljske standarde o emisijah, kar pomaga zmanjšati onesnaženje zraka v zaprtih prostorih in zmanjšuje tveganje izpostavljenosti kemikalijam.


Matjaž Babnik, vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija, je dejal: "Zlati certifikat GREENGUARD je še en primer, kako v podjetju Konica Minolta proaktivno gledamo na razvoj najboljših praks za naše vrhunske tehnologije in rešitve. Prav tako podpira našo zavezanost za trajnost in okoljsko odgovornost, do katere želimo v okviru partnerskega odnosa, priti v sodelovanju in skupaj z našimi strankami."

 

Poleg tega, da ohranja nizke emisije v zaprtih prostorih, AccurioWide LED inkjet barvila za svetlobni in zaslonski tisk nudijo naslednje prednosti:

  • širok barvni razpon in velika barvna živahnost s čimer dosežete dinamične rezultate tiska, ki navdušujejo in navdihujejo,
  • vsestranska možnost tiska na toge ali prožne medije z veliko natančnostjo in odličnim oprijemom, s katerim bistveno razširite obseg možnih aplikacij,
  • najnižja poraba inkjet barvil na kvadratni meter - najnižja na trgu.

 

GREENGUARD je del podjetja Underwriters Laboratories (UL), ki si s podporo razvoja in uporabe okolju prijaznih produktev, rešitev in organizacij, prizadeva za spodbujanje globalne trajnosti, ter zdravega in varnega okolja.


O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Bojan Zupančič

Vodja prodaje

Produkcijski in industrijski tisk

bojan.zupancic@konicaminolta.si