Storitve v oblaku so priročnejše, varnejše in cenovno dostopnejše

Ljubljana, Slovenija | 18 julij 2022

Storitve v oblaku so priročnejše, varnejše in cenovno dostopnejše

Vsi poznamo naročanje storitev v oblaku, od bančništva in spletne prodaje do vsesplošne uporabe shranjevanja podatkov in s tem povezanih storitev, ki nam pomagajo v vsakdanjem življenju. Uporaba oblaka je prav tako pomembna za vse organizacije, ki želijo od svojih sistemov in storitev udobje, prilagodljivost, zanesljivost in cenovno ugodno razmerje. Oddajanje zaupanja vrednemu strokovnemu ponudniku je pametna izbira z vidika učinkovitosti in razmerja med ceno in kakovostjo. Tudi velike organizacije na ravni podjetij z znatnimi proračuni za IT in lastnimi viri se za dostop do specializiranih aplikacij čedalje pogosteje obračajo na oblak.


Prednosti oblaka
Na splošno se prednosti uporabe poslovnih storitev v oblaku delijo na dve glavni kategoriji. Prvič, precejšnje prednosti ima vitke strukture IT-ja v organizaciji, saj ni treba kupovati namenskih sistemov in zaposlovati strokovnjakov, ki bi jih nadzorovali.
 
Drugič, precejšnje prednosti so tudi v smislu prilagodljivosti in razpoložljivosti storitev za uporabnike. Storitve je treba kupiti le, ko so potrebne in so takoj na voljo. Ali ko razširite svoje dejavnosti, da bi zadostili povpraševanju.
 
Vse storitve na enem mestu
Ker si številne organizacije prizadevajo izkoristiti prilagodljivost digitalne preobrazbe (zlasti za olajšanje dela na daljavo/hibridnega dela in agilnosti poslovanja), so storitve v oblaku očitna in prepričljiva rešitev. Za mnoge to pomeni prehod od prevelikega zanašanja na fizične dokumente k izboljšanim elektronskim delovnim tokovom in procesom, ki pomagajo avtomatizirati naporen, a nujen režim obdelave dokumentov. 
 
To je bil navdih za oblačno platformo Workplace Pure družbe Konica Minolta (prej znano pod imenom bizhub Evolution), ki jo je leta 2016 razvila družba Konica Minolta Europe in se od takrat nenehno širi. Zagotavlja stroškovno učinkovit 24-urni dostop do platforme stalno razvijajočih se storitev, vključno s centraliziranim nalaganjem v oblačne hrambe, tiskanjem v oblaku, varnim tiskanjem za goste, pametnim pretvarjanjem dokumentov in prevajanjem - vse avtomatizirano in poenostavljeno iz enega samega zanesljivega vira.
 
Workplace Pure povečuje vsakodnevno produktivnost s centralizacijo poslovnih delovnih tokov in spodbujanjem dobro integriranih vsakodnevnih delovnih navad, kar omogoča boljše prakse sodelovanja. Preprosto povedano, strokovno in samodejno organizira vaše delovne tokove in upravlja, kako z njimi sodeluje vaša ekipa.

Integracija zunanje storitve shranjevanja v oblaku (vključno s storitvami Dropbox, Google Drive, MS OneDrive in SharePoint Online) v storitvi Workplace Pure zagotavlja, da imajo poslovne ekipe popoln, a varen dostop do teh storitev shranjevanja, kar jim omogoča nemoteno in usklajeno delo ter preprečuje morebitne težave s podatkovnimi silosi, izmenjavo/sinhronizacijo ali varnostjo.
 
Storitev tiskanja v oblaku zagotavlja popolno prilagodljivost z varnim tiskanjem iz različnih aplikacij, ki je neodvisno od lokacije, ter hitro in enostavno namestitev. Tiskate lahko neposredno iz aplikacije (kot je Microsoft Word), prek brskalnika v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku iz okolja Google ali prek Microsoft Universal Print, vse prek Workplace Pure z uporabo varne avtentikacije 'follow-me'. S storitvijo Workplace Pure organizacijam ni več treba skrbeti za tiskalniško infrastrukturo - tiskalnike, strežnike, gonilnike, aplikacije in omrežje. Konica Minolta z upravljanjem tiskalniškega okolja zagotavlja, da je to vedno posodobljeno in skladno z najnovejšimi varnostnimi standardi. Poleg tega podjetja prihranijo pri stroških: vnaprejšnja naložba v tiskalniško infrastrukturo ni potrebna, plačujejo pa le storitve, ki jih dejansko uporabljajo. Druga prednost je, da lahko Konica Minolta prilagodi tiskalniško okolje potrebam organizacije in ga poveča ali zmanjša - kar je pomembno zaradi vse bolj dinamičnih trgov, kjer je prilagodljivost bolj potrebna kot kdaj koli prej.
 
Storitev Varno tiskanje za goste omogoča obiskovalcem preprosto in zelo intuitivno tiskanje z mobilnih naprav na povsem varen način, zato je idealna za hotele, knjižnice, izobraževalni sektor in druge ter pomaga vsaki organizaciji, da ostane varna.
 
Storitve Convert prevzamejo papirne ali digitalne dokumente in jih pretvorijo v Word, Excel ali PDF ter tako ustvarijo dokument, ki ga je mogoče v celoti iskati. Če potrebujete hiter in natančen prevod dokumentov v drug jezik, storitev Workplace Pure Translate uporablja zmogljivo strojno prevajanje z umetno inteligenco iz skoraj vsakega izvornega jezika v skoraj vsak ciljni jezik (vse prek pametnega telefona/tablice, namiznega računalnika ali bizhub naprav podjetja Konica Minolta, 24 ur na dan in 365 dni v tednu).
 
Poleg tega storitev EasyFlow podjetja Workplace Pure omogoča nalaganje dokumentov (kot so računi, pogodbe, prošnje za dopust, stroški in povračila) in njihovo elektronsko posredovanje imenovanemu 'podpisniku', ki jih lahko digitalno podpiše z enim samim dotikom ali klikom. Z možnostjo prilagoditve delovnega toka za različne vrste dokumentov se izognete tveganju izgubljenih ali napačno shranjenih dokumentov, celoten postopek pa je hitrejši in zanesljivejši, kar zmanjšuje nepotrebno delovno obremenitev in razočaranje.

Visoka varnost
Workplace Pure lahko podpira vsako organizacijo pri njenem prehodu na celovito upravljanje pretoka dokumentov, vendar brez potrebe po poglobljenem tehničnem razumevanju ali skrbi, kako izvajati te rešitve v podjetju. Workplace Pure je edinstvena rešitev na trgu, ki jo kot ponudnih neposredno gosti Konica Minolta (brez vmesne platforme), kar ne zahteva dodatnih namestitev programske opreme.
 
V nasprotju s konkurenčnimi storitvami, ne samo da  deluje samo na multifunkcijskih tiskalnikih, temveč lahko do vseh storitev v celoti dostopate prek brskalnika tabličnega računalnika, prenosnega računalnika ali pametnega telefona. Zato je uporaba izjemno preprosta in prilagodljiva potrebam vaše organizacije in ekipe.
 
Za večjo varnost so Workplace Pure testirale in odobrile tudi zaupanja vredne organizacije tretjih oseb, kot je nedavno obnovljeni Googlov tehnični certifikat Chrome Enterprise Recommended, ki dokazuje njegovo popolno ustreznost pri delovanju v operacijskem sistemu Chrome OS. Platforma ima tudi zelo ugledno zlato oceno Buyers Lab od Keypoint Intelligence - največje svetovne avtoritete na področju testiranja programske in strojne opreme ter storitev za slikovno upodabljanje - in je bila predstavljena na BLI Pick Awards kot "Outstanding Cloud Document-Services Platform".

Workplace Pure* je priznan s strani neodvisnih tretjih subjektov:

Keypoint Intelligence BLI Pick Award 2019 kot “Outstanding Cloud Document-Services Platform”
Potrjeno s strani Google kot Chrome Enterprise Recommended Partner
Bistvena je poslovna agilnost
Ne glede na sektor, v katerem delate, se mora vaša organizacija osredotočiti na svoje glavne dejavnosti, ne pa porabiti veliko časa in sredstev za upravljanje dokumentov. To še posebej velja v post pandemičnem okolju, kjer je konkurenca huda, vaši tekmeci pa se tako kot vi potegujejo za stranke.
 
Konica Minolta je kot zaupanja vreden in izkušen ponudnik storitev in rešitev za digitalno delovno okolje zasnovala rešitev Workplace Pure, ki je popolna rešitev za vse organizacije, ki želijo sprejeti vitko in agilno strategijo poslovanja v oblaku. Rešitev že uporabljajo organizacije vseh vrst.
 
Ko smo pred šestimi leti razvijali rešitev Workplace Pure, takrat še pod imenom bizhub Evolution, so bile odločilne želje in zahteve naših strank. Da bi imeli čim manj skrbi z vzdrževanjem in upravljanjem IT infrastrukture in rešitev, so se mnogi usmerili v oblak. Prav tako smo spoznali, da obstaja potreba po enostavnih orodjih za uporabo pri dokumentnih procesih, vendar ne v obliki številnih različnih posameznih rešitev, temveč vse pod eno streho. Od takrat smo platformo še naprej prilagajali - vedno na podlagi zahtev naših strank.
 
Matjaž Babnik, vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija

Nemški letalski prevoznik Lufthansa na primer uporablja Secure Guest Print funkcionalnost Workplace Pure v vseh svojih letaliških salonih, da bi z brezplačnimi storitvami tiskanja in kopiranja prek večnamenskih tiskalniških sistemov z Wi-Fi podporo zadovoljil potrebe svojih strank po mobilnem delu. To je strankam družbe Lufthansa prineslo precejšnjo dodano vrednost.

Če želite izvedeti več o storitvi Workplace Pure podjetja Konica Minolta in o tem, kako lahko pomaga pri razvoju vašega podjetja, obiščite: https://www.konicaminolta.si/sl-si/storitve/digitalizacija-poslovanja/workplace-pure.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!