Konica Minolta lansira AIRe Link

Ljubljana, Slovenija | 30 april 2021

V enem letu smo prihranili za več kot 190.000 kilometrov službenih potovanj.

Konica Minolta po uspešni pilotni fazi lansira AIRe Link in si prizadeva prihraniti milijardo kilometrov službenih potovanj v naslednjih petih letih. Glede na pandemijo COVID-19, Konica Minolta krepi storitve na daljavo v Evropi. Po uspešni pilotni fazi, ki je trajala eno leto, Konica Minolta sedaj uvaja novo orodje za oddaljeno vizualno podporo AIRe Link in prehaja iz odprte beta različice v produkcijsko različico. AIRe Link omogoča podjetjem, da sama prepoznajo ali rešijo težave s svojo opremo za tiskanje in/ali tisk, medtem ko jih Konica Minolta podpira na daljavo. Konica Minolta poleg tega rešitev ponuja zunanjim podjetjem za uporabo v drugih panogah.


"Pandemija koronavirusa je postavila pod vprašaj obstoj številnih postopkov servisiranja in podpore. Tudi v podjetju Konica Minolta smo se morali vprašati, kako lahko zagotovimo, da so naše storitve še vedno visoke kakovosti, hkrati pa se, da ne bi ogrozili zdravje naših kupcev in zaposlenih, izogibamo potovanjem do naših strank.
Kot rezultat smo razvili koncept "privzete storitve na daljavo". Kot pove že ime, želimo že privzeto ponuditi storitve na daljavo. Za naše stranke to predvsem pomeni, da bodo naše storitve prejeli veliko hitreje in posledično bodo njihove težave rešene bistveno hitreje. "Vsakič, ko se izognemo potovanju na lokacijo stranke prihranimo tudi pri emisijah CO2", je poudaril Matic Zaletel, vodja servisne službe in podpore v podjetju Konica Minolta Slovenija. "AIRe Link je popoln dodatek k našemu "privzete storitve na daljavo" konceptu".
 
Uporaba AIRe Link vodi do hitrejšega prepoznavanja težav in njihovega odpravljanja na daljavo. To tehnikom pomaga zmanjšati obiske na lokaciji stranke, hitreje odpraviti težave, zmanjšati stroške in prihraniti pri emisijah CO2.  V letu, od kar uporabljamo AIRe Link, smo samo v Evropi "prihranili" že več kot 3.800 obiskov pri strankah, kar je enako 190.000 prevoženih kilometrov. To ustreza 26,7 tonam emisij CO2. Z interno uporabo AIRe Link in s ponudbo zunanjim podjetjem želimo v naslednjih petih letih prihraniti milijardo kilometrov službenih potovanj, kar je enakovredno manjšemu izpustu CO2 emisij kar za 168 tisoč ton ".
 
S pomočjo kamere na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku stranke, AIRe Link kot rešitev v oblaku, tehničnemu strokovnjaku omogoča da vidi, kar vidi stranka. Namesto namestitve aplikacije ali ustvarjanja računa mora stranka le klikniti na povezavo v povabilu, poslanim prek besedilnega sporočila in seja se odpre v brskalniku pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Tehnični strokovnjak lahko s pomočjo kazalca v živo ali slike na posnetku zaslona stranke zagotovi vizualno navigacijo med analizo težave in vodi stranko skozi postopek odprave težave.
 
Da bi zmanjšala obiske na lokacijah strank, zagotovila večjo ekološko varnost, zmanjšala emisije CO2, povečala zadovoljstvo strank in povečala učinkovitost svojih storitev in podpore, Konica Minolta AIRe Link rešitev že uporabila za servisne skupine v 26 od svojih 30 nacionalnih Konica Minolta podjetij, ki delujejo v okviru matičnega podjetja Konica Minolta Europe.
 
AIRe Link za druge panoge
Poleg tega, da se AIRe Link interno uporablja v Konica Minolta podjetjih v Evropi, za vzdrževanje naprav ali strojev pri strankah, AIRe Link uporabljamo tudi v drugih panogah. Med odprto beta fazo je več kot 1200 servisnih strokovnjakov iz zunanjih podjetij že ustvarilo račun v AIRe Link. Primer tega je Bruker Corporation, svetovno podjetje, ki dobavlja visoko zmogljive znanstvene instrumente in visoko vrednostne analitične in diagnostične rešitve za molekularne in materialne raziskave za industrijske in uporabne analize. Podjetje ima tudi ekipo servisnih strokovnjakov s sedežem v Brnu na Češkem. Od tam podpira številne kupce v vzhodni Evropi, ki uporabljajo Daltonik inštrumente. "Če imamo težavo z našim Bruker Daltonik inštrumentom, nam AIRe Link omogoča, da takoj vidimo, kar vidi stranka. Pogosto lahko z AIRe Link na daljavo prepoznamo ali celo odpravimo težavo, s čimer se izognemo potovanju na lokacijo stranke. Stranka je zadovoljna, ker pride do rešitve težave hitreje, mi pa poleg tega, da smo uspešno takoj opravili težave, prihranimo še potne stroške in emisije ogljika. S tem se bistveno izboljša zadovoljstvo strank in hkrati zagotavlja dobro počutje servisnega osebja", pravi David Burian, vodja servisne službe pri podjetju Bruker. Po tej pozitivni izkušnji in tisočih evrov prihrankov pri nudenju servisnih storitev, je podjetje Bruker kot standardno storitev vključilo v svojo ponudbo podpore in servisiranja tudi AIRe Link.
 
AIRe Link je na voljo v dveh različicah: brezplačni osnovni različici in profesionalni različici za 360 € na uporabnika na leto. Stranke, ki so se AIRe Link pridružile v odprti beta fazi, so poročala o prihranku stroškov storitve v višini tudi do 10.000 EUR na uporabnika na leto. Če pogledamo ta vidik, strošek za AIRe Link zagotavlja takojšnjo donosnost naložbe.
 
Glavne prednosti in uporabnost AIRe Link so prepoznali tudi pri Keypoint Intelligence, saj je Konica Minolta že drugič prejela nagrado "BLI PaceSetter" za servisiranje in podporo 2020-2021 v zahodni Evropi.
 
Za več informacij obiščite: https://www.aire.link/


O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11