Pet pomembnih stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri partnerja za tiskanje v oblaku

Ljubljana, Slovenija | 28 avgust 2023

Ker veliko podjetij uporablja oddaljene in hibridne delovne prakse, mora biti informacijska tehnologija ustrezno prilagodljiva in sposobna izpolnjevati zahteve zaposlenih. Te zahteve lahko izpolnijo informacijski sistemi v oblaku. Poročilo 'Quocirca Cloud Print Services 2022 Market Landscape' kaže, da 20% vprašanih pričakuje, da bo njihova IT infrastruktura do leta 2025 v celoti v oblaku.

Tiskanje v oblaku je storitev, ki je postala bistvena za številna podjetja, ki so uvedla tiskanje na daljavo in hibridno tiskanje, saj zaposlenim omogoča nemoteno, zanesljivo in varno tiskanje od koder koli. Rešitve tiskanja v oblaku nadomeščajo zastarelo interno tiskanje, ki je lahko drago, vključuje zapletene/težavne delovne postopke, ima lahko varnostne vrzeli in obremenjuje vaše notranje IT vire. Alternativa za tiskanje v oblaku je zelo varna, zmanjšuje investicijske in operativne izdatke, odpravlja velik del pritiska na vaše notranje IT vire (s prenosom odgovornosti na osredotočeno ekipo strokovnjakov) in je v celoti razširljiva.


Poročilo družbe Quocirca kaže, da je 43% organizacij že uvedlo platformo za upravljanje tiskanja v oblaku, nadaljnjih 37% pa jih načrtuje, da bodo to storile v naslednjih dveh letih (2023/2024). Večja varnost platform v oblaku je splošno zaznana kot ključna prednost uvedbe. 52% vprašanih v Quocirca poročilu meni, da je tiskanje v oblaku bolj varno kot lokalna platforma.

Pet pomembnih stvari pri izbiri partnerja za tiskanje v oblaku
Če vaše podjetje še ni sprejelo možnosti tiskanja v oblaku (ali vaš trenutni dobavitelj tega ne zagotavlja), nedvomno razmišljate o svojih možnostih. Ker pa je na voljo širok nabor možnih izbir in ker je tiskanje v oblaku za sodobno podjetje zelo pomembno, morate izbrati pravega partnerja, ki bo podprl potrebe vaše organizacije in ekipe.
 
Tukaj je naš vodnik o tem, kaj morate upoštevati pri izbiri tega pomembnega partnerstva.

1. Varnost: Izberite partnerja z zanesljivimi varnostnimi ukrepi
Samoumevno je, da je varnost bistvenega pomena za vsako organizacijo, podatki, ki jih gostite v oblaku, pa so seveda ključni element pri varovanju vseh vaših informacij. Ker tiskanje v oblaku vključuje prenos občutljivih podatkov prek omrežij in strežnikov je bistveno, da izberete partnerja, ki ima vzpostavljene zanesljive varnostne ukrepe. Izbrani partner za tiskanje v oblaku mora zagotavljati 'end-to-end' šifriranje in uporabljati najboljše prakse (kot so večfaktorsko preverjanje pristnosti, nadzor dostopa in šifriranje podatkov za zaščito vaših podatkov), skupaj s popolno skladnostjo z uredbo GDPR za široko zaščito podatkov.

2. Zanesljivost: Izberite partnerja, ki ponuja visok čas delovanja in razpoložljivost
Zanesljivost je poleg varnosti bistvena za vsak kritičen poslovni sistem - če se na rešitev v oblaku ne morete zanesti, bo to otežilo že osnovne poslovne operacije in motilo delo vaše ekipe ter ohranjanje storitev za stranke.Pri iskanju potencialnih partnerjev za tiskanje v oblaku je pomembno, da izberete tistega, ki ponuja visok čas delovanja in razpoložljivost, da bo vaša tiskalniška infrastruktura vedno popolnoma delujoča. Izbrani partner bi moral imeti več podatkovnih centrov, redundantne strežnike in zanesljiv načrt za obnovitev po nesreči, da bi zmanjšali morebitne izpade v primeru izpadov ali nesreč.

3. Razširljivost: Izberite storitev tiskanja v oblaku, ki jo lahko po potrebi razširite in zmanjšate.
Trenutno živimo v težkih časih, vendar mora vaše podjetje tudi v stabilnejših gospodarskih obdobjih ostati prilagodljivo in sposobno obvladovati tako povečanje kot zmanjšanje obsega poslovanja. Vaša storitev tiskanja v oblaku mora to odražati - po potrebi se mora hitro in brez težav razširiti, po potrebi pa jo je mogoče tudi zmanjšati, da vam ne bi bilo treba plačevati za storitve, ki jih ne potrebujete več. Potrebujete partnerja za tiskanje v oblaku, ki je prav tako prilagodljiv in ponuja prednosti, kot so prilagodljivi cenovni načrti, neomejena zmogljivost tiskanja ter možnost dodajanja in odstranjevanja naprav po potrebi.

4. Podpora: Izberite partnerja, ki zagotavlja ustrezno raven podpore.
Bistveno je, da partner za tiskanje v oblaku vaši organizaciji zagotovi pravo raven podpore, ne glede na to, ali gre za ekipo na skupnem delovnem mestu, tiste na daljavo ali doma ali tiste na poti, ki prav tako potrebujejo hitro in nemoteno pomoč. Ne glede na to, kako dobra je tehnologija, če partner za tiskanje v oblaku ne zagotavlja potrebne podpore, lahko vse težave ali zahteve postanejo neprijetne težave. Pomembno je, da izberete tehnološkega partnerja za tiskanje v oblaku, ki razume potrebe vaše organizacije in vaše ekipe, zagotavlja popolno tehnično pomoč, ima zanesljivo bazo znanja in namensko ekipo za podporo, ki vam pomaga hitro rešiti vse težave ali potrebe, ki se lahko pojavijo.

5. Enostavnost uporabe: Izberite partnerja, ki zagotavlja rešitev, enostavno za uporabo
Nazadnje bi moralo biti glavno vodilo tudi to, da vaš partner za tiskanje v oblaku zagotavlja rešitev, ki je enostavna za uporabo. Ker vaša ekipa lahko funkcijo tiskanja uporablja tudi na oddaljenih lokacijah, je pomembno, da izberete partnerja za tiskanje v oblaku, ki zagotavlja intuitivne storitve in vmesnik za upravljanje vašega tiskalniškega okolja, tako da ga lahko uporablja celotna ekipa in ima od njega koristi. V idealnem primeru želite imeti dostop do celotnega nabora orodij/funkcij, vključno s sledenjem opravilom, stroški in spremljanjem varnosti, ki jih je mogoče enostavno spremljati, kadar koli je to potrebno.

Kako lahko rešitve Konice Minolte za tiskanje v oblaku pomagajo vašemu podjetju
Konica Minolta je že desetletja sinonim za tiskanje in ima dolgoletno dediščino, ki jo združuje s strokovnim IT znanjem, da bi zagotovila rešitve za tiskanje v oblaku, ki podpirajo organizacije, kot je vaša, po vsem svetu.

Konica Minolta Workplace Pure uporablja model dostave programske opreme kot storitve, ki organizacijam, kot je vaša, omogoča poenostavitev, centralizacijo in avtomatizacijo poslovnih procesov. Vključuje možnost tiskanja v oblaku, ki omogoča enostavno tiskanje od koder koli z neposredno povezavo z Googlom in Microsoftovo storitvijo Universal Print.

Varnost v oblaku kot najboljša rešitev
Glavna prednost te možnosti tiskanja v oblaku so njeni visoki varnostni standardi:
  • Workplace Pure gostuje v oblaku Open Telekom Cloud, ki je vodilna evropska rešitev v oblaku, ki temelji na tehnologiji OpenStack.
  • Podatkovna centra sta v Bieru (Nemčija) in Amsterdamu (Nizozemska) ter zagotavljata najvišjo raven varnosti in razpoložljivosti podatkov. Če pride do nesreče na eni lokaciji, so podatki še vedno na voljo na drugi lokaciji.
  • Za še posebej visoko raven varnosti sta oba podatkovna centra razdeljena na tri fizično ločena območja razpoložljivosti (AZ), tako da je skupno 6 območij razpoložljivosti.
  • Zaradi lokacije v Evropi so podatki shranjeni tudi v skladu z uredbo GDPR.
  • Oblak Open Telekom Cloud je certificiran po standardih ISO 27001 (informacijska varnost) in ISO 27017 (varnost storitev v oblaku).

Platforma Workplace Pure je enostavno dostopna na pametnih telefonih, tabličnih računalnikih, prenosnikih, namiznih računalnikih in bizhub multifunkcijskih tiskalnikih podjetja Konica Minolta. Poleg tiskanja v oblaku zagotavlja tudi širok nabor storitev, vključno s pretvorbo dokumentov, prevajanjem dokumentov, faksom v oblaku, neposrednim prenosom v oblačne shrambe in še veliko več - vse iz enega samega zanesljivega vira.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 00

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!