Konica Minolta? Ja, poznam, vi delate fotoaparate!

Ljubljana | 22 julij 2019

Konica Minolta? Ja, poznam, vi delate fotoaparate!

Ko se dnevno v svoji poslovni, pa tudi zasebni komunikaciji pogovarjam z ljudmi, pogosto slišim: “Konica Minolta, ali niste vi podjetje, ki izdeluje in prodaja fotoaparate?” ali pač nekaj na to temo. In nato se prične moja razlaga, bolj predavanje, kako smo včasih res izdelovali fotoaparate, danes pa prejemamo nagrade za izdelovanje visoko tehnoloških multifunkcijskih tiskalnikov in pisarniških rešitev. Zato bom izkoristil to priložnost in tistim, ki naše ime povezujete s fotografijo in fotoaparati, predstavil nekaj več o Konici Minolti


Konica Minolta je tehnološko podjetje, ustanovljeno leta 2003, ko sta se združili japonski podjetji Konica in Minolta. Logotip, moder globus, ki ga uporabljamo je podoben tistemu, ki ga je do leta 2003 uporabljalo podjetje Minolta, ki je izdelovalo tudi fotoaparate. Leta 2006 smo oznanili umik iz področja fotografije in v bistvu vse prodali podjetju Sony, ki je nadaljevalo s produkcijo fotoaparatov, kompatibilnih z lečami Minolte. Konica Minolta je nato leta 2007 popolnoma opustila vse dejavnosti povezane s fotografijo.


V času ko sta se Minolta in Konica združili, sta obe prodajali svojo linijo multifunkcijskih tiskalnikov in tiskalnikov. Po združitvi, je po mnogih raziskavah in razvoju, v produkcijo in prodajo šla prva linija multifunkcijskih tiskalnikov Konice Minolte. In ta linija se je danes razvila v zelo uspešen portfelj multifunkcijskih tiskalnikov in tiskalnikov. Serija pisarniških tiskalnikov pod imenom bizhub je ena izmed najbolj prodajanih na trgu. Kar štiri leta zapored (od 2011 do 2014), smo od neodvisnega laboratorija za testiranje pisarniške opreme Buyers Lab, prejeli nagrado Line of the Year za najzanesljivejšo znamko, uspeh kakršnega v tej panogi ni dosegel še nihče.


Poleg proizvodnje tehnološko vodilnih produktov, Konica Minolta danes ponuja tudi številne storitve na področju poslovnega upravljanja: storitve upravljanja poslovnih vsebin, upravljanje storitev tiskanja, in upravljanje IT infrastrukture.


Vendar Konica Minolta ni znana samo po delovanju v pisarniškem programu, prisotna je tudi v drugih segmentih:
Konica Minolta Opto – razvoj optičnih komponent, enot in sistemov za različne namene.
Konica Minolta Medical & Graphic – proizvodnja in prodaja filmov in procesne opreme za zdravstveno in grafično upodabljanje.
Konica Minolta Sensing – proizvodnja inštrumentov, programske opreme in storitev za uporabo pri tehnologijah merjenja, ki jih delimo na štiri glavna področja: merjenje barv, merjenje displejev, zaslonov, 3D merjenje in meritve v zdravstveni industriji.


Tako, sedaj veste kdo smo in kaj smo! Če bi radi sodelovali z večkrat nagrajenim, mednarodnim koncernom, ki ima na lokalnem področju direktno predstavništvo in vam lahko pomaga na področjih poslovnih rešitev, industrijskega tiska, medicine, merilnih inštrumentov, optičnih produktov, OLED osvetlitve in celo planetarijev – potem smo pravi partner za vas. Za več informacij si oglejte ponudbo na naši spletni strani, prijavite se na naše novice, ali nas preko katerega koli obrazca na naših straneh kontaktirajte in nam zaupajte vaše poslovne potrebe.


In ne, ne prodajamo fotoaparatov. :-)


Matjaž Babnik


Vodja marketinga
quotation marks

Matjaž Babnik je v Konici Minolti zaposlen od leta 2002. Njegov staž mu daje edinstven vpogled v razvoj in spremembe, ki jih je v tem obdobju doživela Konica Minolta in z njeno dejavnostjo povezana industrija. Matjaž Babnik je v podjetju Konica Minolta vodja marketinga na nivoju Adrija regije, kar trenutno vključuje Slovenijo, Hrvaško in Bosno.

Matjaž Babnik

Vodja marketinga