Konica Minolta Slovenija BLOG

Na tem mestu boste našli zanimive objave naših zaposlenih. Če bi radi stopili v kontakt s teterim od njih, nam prosimo pišite na marketing(at)konicaminolta.si.

Mi lahko nekdo že pove kaj je IoT!

Ljubljana | 09. avg 2019

Internet stvari ali po angleško “Internet of Things” (IoT) je tema, ki se čedalje pogosteje omenja. Na hitro bi lahko rekli, da je to koncept, ki nima le potenciala za vpliv na naš način življenja, ampak tudi na naše delo. Pa sploh, razen posvečenih, vemo kaj IoT je in kakšen je njegov potencialni vpliv na nas, če sploh kakšen? Pa poizkusimo najprej z razlago. Obstaja veliko kompliciranih in obsežnih definicij IoT, ampak ostanimo pri osnovah.

Kaj barva vaše blagovne znamke pove o vas.

Ljubljana | 02. avg 2019

Najbolj prepoznavne blagovne znamke definira njihova barva. Pomislite na rdečo barvo, verjetno je prva, ki vam pade na pamet Coca-Cola. Pomislite na modro, verjetno ste pomislili Konica Minolta. 🙂

Printernet of Things – nove priložnosti!

Ljubljana | 31. jul 2019

V enem od blogov sem pisal o IoT (Internet of Things), katerega pričakovanja so eksponentna rast v prihodnjih letih. To v segmentih produktnih inovacij, personaliziranih ponudb in optimiziranih storitev dostave, predstavlja tudi veliko priložnost za proizvajalce multifunkcijskih tiskalnikov. IoT ima izjemen potencial za izboljšanje odnosov s strankami, kar pa seveda ponuja tudi nove vire prihodka. Zato bom danes pisal o PoT (Printernet of things) – besedno zvezo sem sicer skoval sam.

ECM zanesljivo in z lahkoto odpravlja zastarele procese v šolstvu!

Ljubljana | 30. jul 2019

Mnoge šole in univerze še zmeraj uporabljajo neučinkovite in zastarele procese, ki zaposlenim jemljejo veliko energije in časa, znižujejo produktivnost in kvaliteto storitev. Seveda se vse to odraža na delovanju celotne institucije. Ste se mogoče že vprašali kaj lahko storite, da zmanjšate energijo in sredstva, ki jih namenite za te procese?

Konica Minolta? Ja, poznam, vi delate fotoaparate!

Ljubljana | 22. jul 2019

Ko se dnevno v svoji poslovni, pa tudi zasebni komunikaciji pogovarjam z ljudmi, pogosto slišim: “Konica Minolta, ali niste vi podjetje, ki izdeluje in prodaja fotoaparate?” ali pač nekaj na to temo. In nato se prične moja razlaga, bolj predavanje, kako smo včasih res izdelovali fotoaparate, danes pa prejemamo nagrade za izdelovanje visoko tehnoloških multifunkcijskih tiskalnikov in pisarniških rešitev. Zato bom izkoristil to priložnost in tistim, ki naše ime povezujete s fotografijo in...