Iz tiskalnika mi izginjajo dokumenti. Potrebujem varnostnika?

Ljubljana | 11 julij 2019

Iz tiskalnika mi izginjajo dokumenti. Potrebujem varnostnika?

Odgovor je dokaj enostaven. Da, potrebujete ga. Samo odločite se kakšnega in težava je rešena.


SCENARIJ 1A
Razpišite razpis za delovno mesto varnostnika vaših tiskalnikov. Stvar je enostavna. Vse tiskalnike v hiši postavite v en prostor, skupaj z njimi pa oboroženega varnostnika. Varnostnik bo skrbel, da vsakdo vzame samo svoje natisnjene dokumente. Varnostnik bo pogledal vsak dokument in preveril prejemnika. Mogoče bo prihajalo v delovnem procesu do občasnih zastojev in vsi dokumenti ne bodo končali v pravih rokah.
Ampak, oboroženi osebi se nihče ne želi zameriti, zato ne boste imeli pritožb. Če pritožb ni, pomeni da vse deluje brezhibno in vaš IT oddelek lahko zmanjšate za polovico. Poleg varnosti ste zmanjšali še stroške. Dve muhi na en mah.


SCENARIJ 1B
Razpišite razpis za delovno mesto varnostnika vaših tiskalnikov. Stvar je enostavna. Spet. Ampak, tokrat zraven vsakega tiskalnika postavite oboroženega varnostnika, 40 tiskalnikov, 40 oboroženih varnostnikov. Tovrstna rešitev nudi res visok nivo zaščite, ampak cena bi bila precej visoka, zato ta scenarij pustimo ob strani.


SCENARIJ 2
Vsakič, ko tiskate dokumente, tecite do tiskalnika. Tek je dober za zdravje. Saj veste, zdrav duh v zdravem telesu. Verjetno bodo občasno v pisarnah prisotni določni vonji. Poleg tega se lahko zgodi, da se kdo od “tekačev” zaleti v nenadoma odprta vrata, ali se spotakne in pade. Kaj pa, če veliko tiskate in morate neprestano tekati od mize do tiskalnika in nazaj. Zunaj je vročina, poletje, v pisarnah je klima nastavljena na “zmrzovanje”. Veste kaj prepih naredi zdravju? Ne, tudi to rešitev bomo dali na stran.


SCENARIJ 3
Pokličite Konico Minolto. Imamo lasten IT oddelek, kjer so zaposleni strokovnjaki, ki skrbijo, da ste uporabniki zadovoljni, vaši dokumenti in poslovne informacije pa varni.
Prišli bomo k vam. Prešteli vse tiskalnike, naredili analizo vaših tiskalniških navad, procesov in količine tiskanja. Verjetno bomo predlagali nekoliko drugačno razporeditev tiskalnikov, dodelili pa vam bomo tudi varnostnika. Virtualnega. Ta bo poskrbel, da boste v roke dobili dokumente, ki ste jih natisnili. Samo vi in to v trenutku, ko vi to želite in boste pri tiskalniku. In kako bo virtualni varnostnik vedel, da ste to vi? Enostavno. Verjetno imate kartico za vstop v poslovne prostore. Z isto kartico se lahko prijavite na tiskalniku. So vam bolj všeč PIN številke? Lahko uporabljate tudi te. Lahko uporabljate tudi kombinacijo kartice in PIN številke. Če želite, lahko namestimo tudi čitalce prstnega ožilja in se na tiskalniku prijavite preko biometričnih podatkov. Načinov je več.

Konica Minolta virtualni varnostnik vam bo prihranil čas, skrbel za varnost vaših dokumentov, skrbel za zadovoljstvo uporabnikov. Skratka, zadovoljni boste.


PS: Oboroženih varnostnikov trenutno nimamo na voljo!


Matjaž Babnik