Vodič po medijih za tisk / tiskanje

 
Vas zanima katere medije (papir) lahko uporabljate na vašem Konica Minolta sistemu za tisk in/ali multifunkcijskem tiskalniku?

Spletni vodnik vam na enostaven način omogoča pregled medijev (papirja), ki so preizkušeni in kot taki zagotavljajo optimalno kvaliteto izpisa na vašem profesionalnem sistemu za tisk, ali na vašem multifunkcijskem sistemu. Našli boste podrobne informacije o dobavitelju, tipu/imenu produkta (papirja), kot tudi vse certifikate, ki jih določen produkt ima. 
Razširjeno ocenjevanje*

Običajno
ocenjevanje

 

Razred ocenjevanja:
1, enostavno

Razred ocenjevanja:
2,3,4
 
A+   Odličen rezultat tiska/tiskanja; priporočeni papir
A a Odličen rezultat tiska/tiskanja
B b Sprejemljiv rezultat tiska/tiskanja
B- b- Sprejemljiv rezultat tiska/tiskanja, priporočene so posebne nastavitve
C c Rezultati tiska/tiskanja niso sprejemljivi, lahko pride do težav

*Za "razširjeno ocenjevanje" se papir testira v povečanih količinah.

OBVESTILO


1. Splošne informacije
Našteti papirji so bili preizkušeni v Konica Minolta centrih za ocenjevanje medijev v skladu z ocenjevalnimi standardi, ki jih je določila Konica Minolta, Inc. Japonska. Certifikat se osredotoča na kakovost slike, podajanje papirja in transportne sposobnosti. Za več podrobnosti se stranke lahko obrnejo na dobavitelja medijev ali lokalno organizacijo Konica Minolta.

2. Dodatne informacije
Upoštevati je treba, da je sestava ali narava preizkušenega papirja včasih odvisna od sprememb proizvajalca. Priporočila za podlago se zato vedno nanašajo na naravo izdelka, uporabljenega v omenjenem preskusnem obdobju. Konica Minolta priporoča, da stranke pred tiskom večjih količin natisnejo majhno število listov in tako preverijo, ali papir ustreza zahtevani kakovosti ali ne. Upoštevati je treba, da premazni, vnaprej natisnjeni, kovani ali strukturirani papirji in podlage brez papirja (npr. papir brez ogljika, lepila, etikete, folije iz PE, poliestra in PVC) - zlasti kadar se uporabljajo v velikem obsegu ali dlje, lahko sproži kemične in/ali toplotne procese v sistemu za tisk/tiskanje, ki lahko povzročijo napako ali prezgodnjo obrabo nekaterih komponent. Če se bo sistem za tisk/tiskanje uporabljal predvsem ali izključno za ta namen, je to izključno na odgovornost stranke. Kakršne koli funkcije ali izgube kakovosti, povezane z njo, ne pomenijo okvare sistema za tisk/tiskanje.

3. Garancija in odgovornost
Če se navedeni papir uporablja zunaj določenih preskusnih pogojev ali ob neupoštevanju zgornjih dodatnih informacij, proti podjetju Konica Minolta ni vložiti zahtevkov za garancijo ali odškodninskih zahtevkov. V primeru težav s kakovostjo tiska in podajanja papirja zaradi načina uporabe, ki presega opis izdelka, papirja ali podatkov o tiskanju, Konica Minolta ne daje nobenih garancij ali garancij za delovanje za navedene papirje.