MGI AlphaJET

AlphaJET je integrirana proizvodna linija, ki vključuje tiskanje in dodelavo listov B1 (72x110 cm) in B2, od 135 g/m2 do 2 mm debeline, s 100 % digitalnimi postopki.

 • B1 v enojnem prehodu
 • Visoka raven kakovosti tiska in dodelave
 • Elektromagnetni linearni transport za večjo stabilnost in transport ravnega papirja
 • OEE in učinkovitost: manj prekinitev proizvodnje, produktivnost
 • MGI Skenerji z umetno inteligenco
 • Odgovorno do okolja - eko lak; eko zaščitni lak (OPV); eko digitalni žig z vročo folijo (zelena folija)
 • Predvidljivo vzdrževanje
 • Močno zmanjšanje stroškov (manj odpadkov, manj energije in stroškov dela)

Lastnosti

Lastnosti

Ključne značilnosti

Revolucionarna naprava AlphaJET omogoča integracijo v eno proizvodno linijo za liste B1, ki združuje postopek z enim prehodom, tiskanje in dodelavo, informacijske tehnologije ter predvidljivo vzdrževanje. AlphaJET ponuja visoko dodano vrednost in poenostavlja tiskarsko produkcijo, ki jo je bilo do zdaj zapleteno izvesti, saj združuje štiribarvni tisk, personalizacijo, mikročrkovanje, zaščitni lak, UV selektivni lak in vročo tiskovno folijo z industrijsko hitrostjo, pri čemer predlaga OEE (Overall Equipment Effectiveness), ki v tiskarski industriji še ni bil dosežen. S tem se dejansko znatno zmanjša ogljični odtis natisnjenega izdelka. Naprava AlphaJET, ki je priključena pri vaših strankah, izvaja jo majhna ekipa in jo upravljate prek intuitivnega vmesnika, vam omogoča izvajanje strategije Tovarna 4.0 z zanesljivo, trajnostno in inovativno rešitvijo, ki je bistvena za prehod z linearnega industrijskega modela na krožni model

 • Quality feature icon

  Polnobarvno brizgalno tiskanje Memjet DuraLink

  Tiskalnik AlphaJET je opremljen s prvimi brizgalnimi glavami DuraLink na svetu, ki jih je razvil Memjet, z ločljivostjo 1600 dpi in visoko stopnjo redundance šob za optimalno kakovost tiska ter vodnimi pigmentnimi črnili.
 • Media handling feature icon

  Revolucionarni odlomek iz papirja

  AlphaJET je revolucionarna krožna proizvodna linija, v kateri se papir prenaša prek sesalnih pladnjev, ki jih poganja elektromagnetni linearni motor.
 • Technology feature icon

  Selektivni UV lak in digitalno žigosanje z vročo folijo

  Nova hibridna tehnologija tiskalnika AlphaJET, ki združuje vodna barvila in UV-barvila/lake, omogoča tiskanje in dodelavo vseh vrst tiskovin (brošure, letaki, embalaža, škatle, karton, knjižni ovitki itd.) na prožne ali trde podlage, kot so papir, karton, valovita lepenka, trikotna folija itd.
 • Gear Wheels Icon

  Celotna proizvodna linija

  AlphaJET omogoča izdelavo zložljivih kartonov v enem samem postopku, ki vključujejo štiribarvni tisk, obogaten z enim ali dvema vročima pozlatitvama s spremenljivimi podatki, taktilnim selektivnim lakom in zavarovan s hologrami, ustvarjenimi s spremenljivimi podatki.
 • Productivity feature icon

  Močno zmanjšanje stroškov

  Konica MInolta kot pionir Tovarne 4.0 v tiskarski in embalažni industriji ponuja tiskarjem možnost, da z edinstveno optimizacijo proizvodnih tokov drastično zmanjšajo svoje stroške.

Glavne funkcijeNakladalnik palet z visokimi kupi
Podajalnik tiskalnika AlphaJET, ki temelji na tehnologiji ofsetnega tiska in lahko sprejme 2 400 listov B1+ 350g, je zasnovan za hitro polnjenje palete. Njegov sesalni sistem se prilagaja prožnim ali togim nosilcem z debelino od 135 g/m2 do 2 mm. Podajalnik je neposredno povezan z avtomatskim polnilnikom pladnjev.


Mobilni sesalni pladnji
11 premičnih sesalnih pladnjev omogoča prevoz listov B1 med celotnim postopkom tiskanja/ dodelave. Ti pladnji, ki jih poganja elektromagnetni linearni motor, izvajajo postopek z natančnostjo, ki je pri industrijskem tisku še ni bilo, pri čemer so listi na pladnjih nepremični in omogočajo popolno registracijo.


Eko-tisk z vodnim brizgalnim tiskomCMYK visoke ločljivosti
Vodne glave in črnila Memjet Duralink, ki so skladni s prehrambnimi izdelki. Tiskanje visoke ločljivosti 1600x1600 dpi, širok razpon, certifikat Fogra. Združljivost premazanih papirjev / nepremazanih papirjev.


UV selektivni​ eco-varnish
MGI in UV Eco-Varnish, ki zagotavlja odličen oprijem na vseh vrstah substratov, hkrati pa je v skladu s standardom Ingede 11 potrjeno, da je na nekaterih substratih odstranljivo barvanje. UV Eco-Varnish MGI omogoča predvideti pričakovanja strank glede ekološke odgovornosti njihovih tiskovin in embalaže Samodejno pranje glav za stalno razpoložljivost linije.


Digitalno vroče tiskanje
Vroče žigosanje zelene folije MGI, plosko ali reliefno, na zaščito Eco Varnish. Zelena folija MGI izpolnjuje standard Ingede 11 za odstranjevanje madežev na nekaterih podlagah. Odpadki zelene folije MGI, ki nastanejo pri tiskarjih, imajo koristi od edinstvenega kanala za odstranjevanje barvil/recikliranje, kar omogoča ekološko odgovorno vroče žigosanje folije.

Specifikacije in prenosi

Specifikacije in prenosi

Poglobite se v MGI AlphaJET z našo brošuro

Digitalna tehnologija MGI predstavlja svojo najnovejšo inovacijo: AlphaJET, prvo 'Factory 4.0' rešitev za industrijo industrijskega tiska.

PRENOS (ANGLEŠKO)

KONTAKTIRAJTE NAS!