Univerzalna zasnova in dostopnost

Izboljšana dostopnost

Izboljšana dostopnost
  1. Podajalnik papirja s sprednje strani omogoča, da lahko vsi uporabniki povsem enostavno vstavijo papir ali zamenjajo kartušo, hitro in brez težav; velike ročaje je enostavno prijeti in poenostavljajo rokovanje.
  2. Ergonomske pladnje za papir lahko izvlečete povsem brez napora, ročaje pa lahko primete odzgoraj ali odspodaj.
  3. Velike zaslone na dotik lahko nagnete v poljuben kot z ročico pod ploščo.
  4. Funkcija proste zaustavitve zmanjšuje trud, ki je potreben za dvig samodejnega podajalnika dokumentov, tudi ko sedite; to dodatno poenostavlja še izbirna "pomožna ročica".
  5. Prenos brezplačnih aplikacij (bizhub Remote Access) omogoča upravljanje zaslona prek pametnega telefona ali tabličnega računalnika Apple ali Android.

Izboljšana dostopnost uporabnika in preglednost

Konica Minolta izdeluje naprave, ki so dostopne vsem – ne glede na njihovo starost, izkušnje, velikost telesa in posebne potrebe. Naša univerzalna zasnova zagotavlja, da so naše naprave enostavno dostopne, se enostavno upravljajo in imajo logično zasnovo ter so priročne, zaradi česar lahko naše izdelke uporabljajo osebe s posebnimi potrebami ali slabovidne osebe. Smernice za univerzalno zasnovo družbe Konica Minolta temeljijo na "načelih univerzalne zasnove", ki so jih pripravili in razvili v The Center for Universal Design v državni univerzi Severne Karoline.

izboljšana preglednost

izboljšana preglednost
  1. Velik, logično strukturiran zaslon na dotik Je enostaven za upravljanje in vsebuje znake, ki jih lahko povečate do 16-krat za izboljšanje berljivosti.
  2. Glasovno vodenje Izvorno glasovno vodenje pojasnjuje funkcije in glasovne ukaze; glasnost in hitrost govora lahko prilagodite, da ustrezajo individualnim potrebam uporabnika.
  3. Kontrastne barve Temno sivo ozadje in svetla, dosledna barva, zlasti za pogosto uporabljene tipke, omogočajo hitrejše, enostavnejše in natančnejše upravljanje.
  4. Svetlo oranžne in modre lučke LED So jasno vidne; z enostavno postavitvijo ne potrebujete predhodnih izkušenj ali posebnih veščin za začetek upravljanja.
  5. Barvno kodiranje Prepozna podobna dejanja in jasno označi kritične dele naprave, s čimer preprečuje morebitno poškodovanje uporabnika.

Prospekt o univerzalnem dizajnu (angleško).

Naši izdelki so enostavni za uporabo – za vse!

Prenesite si prospekt o univerzalnem dizajnu!