Energetska učinkovitost in zaščita podnebja

 

Storitve

Ogljično nevtralno tiskanje

V družbi Konica Minolta nadomestijo izpuste CO2 za pisarniško in proizvodnjo tiskanje, ki se jim ni mogoče izogniti. Potrdilo o izpustih, v katerem je navedena količina prihranjenih izpustov CO2, je dokaz o nadomestilu za izpust ogljika. Sistem našim strankam omogoča izpolnjevanje njihovih okoljskih ciljev, zmanjšanje njihovega ogljičnega odtisa in prikaz njihove zavezanosti zaščiti podnebja ter izboljšanje njihovega poslovnega ugleda. 

Več informacij o našem programu za omogočanje ogljične nevtralnosti.

 

Funkcije

Pisarniške naprave Konica Minolta je mogoče programirati tako, da porabljajo energijo na čim bolj učinkovit način. Stranke lahko koristijo tudi sistemske nastavitve, ki dodatno zmanjšajo njihov vpliv na okolje.

 

 1. Nadzor energije in način mirovanja: Trije načini varčevanja z energijo; najučinkovitejši med njimi, "način ErP", je skladen z evropsko uredbo okoljsko primerne zasnove (izdelkov). V tem načinu je sistem mogoče znova aktivirati, samo če je programiran v tedenskem časovniku ali ob ponovni uporabi gumba za varčevanje z energijo.
 2. Funkcija ure in koledarja: Ročno določanje, kdaj naj tiskalni sistem preklopi v način z nizko porabo energije ali način mirovanja.
 3. Dinamični ekološki časovnik: Inteligentna samodejna nastavitev načina z nizko porabo energije ali načina mirovanja, ko pisarniški sistem prilagodi delovanje iz dejanske uporabe po štiritedenski analizi.
 4. Ekološko optično branje: Kratek čas optičnega branja in brez aktivacije enote za fiksiranje.
 5. Ekološko tiskanje: Upravljalna plošča se ne aktivira samodejno ob pojavu opravila tiskanja, ko je sistem v načinu mirovanja; napajajo se samo potrebni deli, kar zmanjša nepotrebno porabo energije.
 6. Ekološke nastavitve: Zatemnitev osvetlitve zaslona.
 7. Program enostavnih nastavitev/opravil: Predhodno programiranje ekoloških sistemskih nastavitev in funkcij.
 8. Ekološki merilnik: Vizualni prikaz posameznih prispevkov za varovanje okolja s prikazom porabe tonerja, papirja in CO2, s čimer je poskrbljeno za osveščanje posameznih članov osebja.
 9. Moj zavihek: V njem so na istem zaslonu združene okolju prijazne funkcije, ki jih pogosto potrebujete.
 10. Skrb na daljavo: Storitve vzdrževanja naprave in podpore uporabnikom, ki določajo tehnične težave, ki jih lahko družba Konica Minolta odpravi na daljavo brez pošiljanja servisnih tehnikov na teren.

 

Tehnologija

Pisarniške naprave Konica Minolta uporabljajo tehnologijo, ki našim strankam omogoča nizko porabo energije in dodatno zmanjša njihov vpliv na okolje:
 

 1. Energetsko učinkovit toner: Polimeriziran toner Simitri HD znamke Konica Minolta, ki se uporablja tako v pisarniškem kot tudi v proizvodnem tiskanju, ima znatno manjši vpliv na okolje med svojo proizvodnjo, uporabo in recikliranjem kot običajni toner v prahu, saj se toner fiksira pri nižji temperaturi.
 2. Energetsko učinkovita lučka optičnega bralnika: Vir svetlobe optičnega bralnika smo spremenili iz običajne fluorescentne žarnice v žarnico LED, ki ne vsebuje več živega srebra. Uporabniki so s tem deležni prihrankov energije in delovanja pri nižji temperaturi kljub močnejši osvetlitvi in hitrejšemu optičnemu branju.
 3. Nizka vrednost TEC: Pisarniški izdelki Konica Minolta imajo še posebej nizke vrednosti TEC; te predstavljajo običajno tedensko porabo električne energije izdelka (TEC), ki temelji na povprečni pisarniški rabi, kot je določena v programu ENERGY STAR.
 4. Tehnologija fiksiranja z indukcijskim segrevanjem: Občutno zmanjša porabo energije, saj je temperatura, ki je potrebna za fiksiranje, dosežena precej hitreje in jo je mogoče natančno nadzirati.
 5. Polnjenje valja brez ozona: Tiskanje z visoko ločljivostjo je mogoče skozi daljše obdobje, hkrati pa je omejen nastanek ozona.

 

Vključenost

 

Omejevanje izpusta CO2 in električna energija iz obnovljivih virov

Dosegli smo že 49 % skupnega cilja omejevanja izpusta CO2 za 80 %. To smo dosegli z omejevanjem izpusta CO2, ki nastaja med uporabo izdelkov za 79 %, med letoma 2016 in 2005. Električno energijo iz obnovljivih virov uporabljamo v svojih nemških uradih, kjer je izpust CO2 ničen. 
 

Program dejavnosti zaposlenih "Bike2Work", s katerim omejujemo izpust CO2

V Nemčiji in na Češkem lahko zaposleni v družbi Konica Minolta sodelujejo v projektu Bike2Work in v poletnih mesecih kolesarijo do delovnega mesta, namesto da bi uporabljali avtomobile. S tem lahko izrazijo odgovoren odnos do okolja in hkrati skrbijo za lastno zdravje. Od leta 2014 so zaposleni v družbi Konica Minolta prekolesarili več kot 110.000 kilometrov in pomagali prihraniti več kot 20 ton izpusta CO2, ker za razdaljo do svojega delovnega mesta niso uporabljali avtomobila. 
 

Notranje nadomestilo za izpust ogljika

V družbi Konica Minolta Europe izpust ogljika, ki se mu ni mogoče izogniti, nadomestimo s podporo uradnim okoljevarstvenim projektom. S tem smo "podnebno nevtralno" podjetje in naš sedež v Langenhagenu deluje podnebno nevtralno od januarja 2018. V družbi Konica Minolta kompenzirajo tudi ves CO2, ki ga proizvedejo med svojimi dogodki, in vsa tiskarska opravila v Langenhagenu od leta 2015. Ko stranke družbe Konica Minolta v okviru programa za omogočanje ogljične nevtralnosti tiskajo brez ogljika, Konica Minolta nadomesti tudi morebitne izpuste pri proizvodnji in prevozu svojih izdelkov. To naredijo pri vseh pisarniških in proizvodnih tiskarskih napravah, s čimer zagotavljajo popolnoma ogljično nevtralen življenjski cikel. Na ta način je bilo do avgusta 2018 prihranjenih več kot 9 milijonov kilogramov CO2.

 

Kontaktirajte nas ...

... In kontaktirajte našo skupino za trajnostnost!

Pošlji e-pošto

ContactFormWrapper