STORITVE V OBLAKU

Okoliščine nas silijo, da smo pri svojem delu fleksibilni in da se nenehno prilagajamo stalno spreminjajočim se trgom.

Učinkoviti delovni tokovi, večja produktivnost, nižji stroški. 


Konica Minolta storitve v oblaku.

Konica Minolta je vaš partner za IT rešitve in inteligentne sisteme tiskanja. Ne le da namestimo tiskalniške sisteme, temveč tudi zagotavljamo strokovne storitve, svetujemo pri projektih digitalizacije in upravljamo vašo IT-infrastrukturo.

Konica Minolta ponuja storitve podatkovnih centrov (Cloud Data Centre Services) v obliki infrastrukture kot storitve (IaaS) v lastnih evropskih podatkovnih centrih, kar omogoča visoko razpoložljivost, varnost in prilagodljivost.

Namesto nakupa strežnikov na vaši lokaciji, dragega prostora in dodatne omrežne opreme, Konica Minolta odpravlja vaše izzive upravljanja IT-infrastrukture, zmanjšuje stroške in vašemu podjetju omogoča, da se osredotoči na ključne naloge. Pomagamo vam oceniti vaše trenutno okolje in skupaj z vami oblikujemo prilagodljivo strategijo in rešitev v oblaku, ki je optimizirana za vaše poslovne potrebe - zdaj in v prihodnosti.


5x zakaj prenesti IT infrastrukturo v oblak.

 

1. Večje zahteve po učinkovitosti in produktivnosti

Tehnologija je omogočila, da lahko zaposleni delajo na daljavo, vendar je to več kot le pošiljanje ljudi z računalniki domov. Poleg strojne opreme je treba v učinkovito strategijo v celoti vključiti tudi vse poslovne aplikacije, kot so ERP in komunikacijska orodja.

2. Večja potreba po varnosti in skladnosti

Nobeno podjetje si ne želi, da bi se znašlo na naslovnicah časopisov v zvezi s kršitvijo kibernetske varnosti. Odkupnina in kibernetska kriminaliteta sta v našem podatkovno usmerjenem in digitalnem svetu vedno višji in se samo še povečujeta. Zdaj je treba izvajati dodatne varnostne ukrepe in politike za zagotavljanje varnosti podatkov strank in podjetij.

3. Obvladovanje IT stroškov

Zaradi hitro spreminjajočega se IT okolja imajo številne organizacije težave s spremljanjem trenutne porabe tehnologije, kaj se na novo uvaja in zakaj je to potrebno uvajati. Zaradi nenačrtovanih nakupov strojne opreme, podaljšanj licenc in nadgradenj infrastrukture so proračuni pogosto preseženi in neobvladljivi.

4. Shranjevanje podatkov in dostop do njih

Ko gre za podatke, se pojavljata dve glavni skrbi: zanesljivost in varnost. Številne organizacije danes niso 100% prepričane o načinu shranjevanja podatkov, saj so lokalne rešitve za shranjevanje lahko izpostavljene tveganjem, kot so izpad električne energije, požar, kraja in izguba povezave. Izpadi in izguba podatkov lahko povzročijo nezmožnost učinkovitega delovanja in lahko povzročijo katastrofalne težave, če se izgubijo ali ogrozijo podatki strank ali podjetij.

5. Zagotavljanje storitev strankam

Izpolnjevanje pričakovanj strank bi moralo biti vedno najpomembnejša prednostna naloga, vendar lahko v času, ko je osebni dostop omejen, to postane izziv. Številna podjetja so zaradi gospodarskih posledic pandemije zaskrbljena tudi zaradi svoje sposobnosti, da še naprej ustvarjajo dobiček.


Zakaj izbrati Konica Minolta storitve podatkovnega centra v oblaku namesto javnih storitev v oblaku?

 

Zasebni oblak: Računalniške storitve, ki so na voljo izbranim uporabnikom in ne splošni javnosti. KM Cloud je "prava" rešitev z več uporabniki, ki omogoča 100% ločitev posameznega uporabniškega okolja.
 

Model fiksne tarife: Načrtujte svoj proračun za IT s fiksnimi in jasno določenimi mesečnimi stroški.

Zasnovan na podlagi vaših potreb: Naši strokovnjaki konfigurirajo vašo individualno nastavitev oblaka, prilagojeno vaši organizaciji.

Osredotočen na varnost: Skrbimo za osnovno IT infrastrukturo z najvišjimi varnostnimi ukrepi 24 ur na dan. 

Vključeni stroški varnostnega kopiranja: Brez skritih stroškovnih dejavnikov.

Ponudba javnega oblaka: Računalniške storitve, ki jih ponudniki tretjih oseb ponujajo prek javnega interneta in so na voljo vsem, ki jih želijo uporabljati ali kupiti.
 

Variabilni stroški: Zaradi zapletenih formul za obračunavanje je težko oceniti stroške izvajanja delovnih obremenitev v oblaku. 

'One-size-fits-all' pristop: Vnaprej določene standardne možnosti, npr. pri določanju velikosti virtualnih mašin. 

Minimalna varnost, ki je na voljo na trgu: Konfiguracija je prepuščena ponudniku javnega oblaka, ki ni neposredno vpleten v vsakodnevno delovanje stranke. 

Ločeni stroški varnostnega kopiranja: Dodatno zaračunavanje še bolj zviša stroške.


Oglejte si 5 koristi oblaka za vašo organizacijo.

 

1. Bodite produktivni - delajte od koderkoli in kadarkoli

Lokalni strežniki, programska oprema in aplikacije lahko omejijo vaše osebje na uporabo enega namiznega ali prenosnega računalnika. Današnje konkurenčno okolje zahteva agilnost, prilagodljivost in razpoložljivost - potreba po oddaljenem dostopu je bistvena. Z uvedbo rešitev v oblaku se lahko uporabniki varno prijavijo kadar koli, od koder koli in iz katere koli naprave.

2. Izboljšanje skladnosti - večja varnost in dostopnost podatkov

Ključnega pomena so skladnost s predpisi, večja zaupnost strank in ugled podjetja. S pravim partnerjem za storitve v oblaku lahko vaša organizacija izkoristi prednosti najboljših varnostnih rešitev, infrastrukture in nadzora skladnosti na ravni podjetja. Uporaba oblaka bo omogočila boljšo preglednost glede upravljanja podatkov, sredstev in nadzora dostopa v vašem podjetju.

3. Postanite kibernetsko odporni - odstranite posamezne točke napak

V nasprotju s tradicionalno lokalno infrastrukturo z običajnimi enotnimi točkami napak na primer pri napajanju in povezljivosti, oblak vaši organizaciji omogoča, da postane bolj kibernetsko odporna. Ker so neprekinjeno poslovanje, obnovitev po nesreči in načrtovanje kriznih situacij v ospredju pozornosti številnih organizacij, vam oblak omogoča neprekinjeno zagotavljanje ključnih procesov in aplikacij, hkrati pa odpravlja tveganja, povezana z namestitvijo opreme.

4. Boljši proračun za IT - operativni stroški / kapitalski stroški

Več denarja, kot ga podjetja namenijo za investicijske izdatke, kot je na primer lokalna strojna oprema, manj prostega denarnega toka ostane za preostalo poslovanje, kar lahko ovira kratkoročno poslovanje. Izboljšajte svoj denarni tok z odpravo potrebe po izdatkih, povezanih z novo strojno opremo, s prehodom na storitve v oblaku. Načrtovanje proračuna za izdatke za IT postane veliko lažje s stalno mesečno stopnjo in možnostjo učinkovitega povečevanja in zmanjševanja po potrebi.

5. Racionalizacija IT okolja - centralizirana in standardizirana infrastruktura

Zaradi več lokacij, zaposlenih na daljavo in omejenega dostopa uporabnikov je lahko upravljanje aplikacij in podatkov veliko bolj zapleteno. Oddaljen dostop do ločenih sistemov, lokalno shranjevanje in različni posamezni postopki lahko privedejo do podvajanja podatkov, težav z natančnostjo in naraščajočih stroškov. V oblaku so programska oprema, dokumenti, podatki in aplikacije v enem centraliziranem sistemu, ki vsem uporabnikom omogoča dostop do standardizirane in enotne izkušnje.

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!

Ste pripravljeni, da naredite korak naprej in začnete uporabljati sodobne rešitve pametnega oblaka? Konica Minolta vam z veseljem pomaga. Če niste prepričani kako naprej, se obrnite na enega naših strokovnjakov – z veseljem vam bomo pomagali pri vseh vprašanjih in vam predlagali najboljšo rešitev za vaše poslovne potrebe.