150 let družbe Konica Minolta - to je šele začetek!


Koliko podjetij poznate, ki obstajajo že 150 let? Ni jih veliko, kajne? Zaposleni v podjetju Konica Minolta praznujemo prelomni rojstni dan - in žarimo od ponosa. Delamo za podjetje, ki si že od leta 1873 prizadeva za razvoj novih tehnologij in inovativnih rešitev ter te rešitve uspešno in trajnostno izvaja za svoje stranke.

Piše se leto 1873 - tri leta pred tem, ko je Alexander Graham Bell prijavil patent za telefon in šest let pred tem, ko je Thomas Alva Edison izumil električno žarnico. Naša zgodba se je začela, ko je Rokusaburo Sugiura v Tokiu odprl majhno specializirano trgovino s fotografskimi in litografskimi izdelki. Danes, 150 let pozneje, več kot 40.000 ljudi po vsem svetu strastno dela, da bi Konica Minolta postala vodilna na trgu med ponudniki tehnologije in upravljanih storitev - z zagotavljanjem najboljše ponudbe in storitev, ki vam pomagajo doseči uspeh.

Naše podjetje se je spreminjalo skozi številne generacije in v burnih časih, saj se je tudi svet okoli družbe Konica Minolta močno spreminjal. Skupaj želimo biti še naprej gonilna sila uspešnih sprememb in vas spremljati na poti v digitalno prihodnost. Za leto 2023 smo si zastavili cilj, da bomo utirali nove poti ter ustvarjali nove in trajnostne vrednote.

Za vas, za nas - in tudi za Rokusaburo Sugiuro.

 

 

Mejniki

1873

Rokusaburo Sugiura ustanovi Konica Corporation.

1903

Predstavitev "Cherry Hand Camera", prva blagovna znamka fotoaparatov na Japonskem.

1928

Tashima ustanovi Nichi-Doku Shashinki Shoten (kasneje se preimenuje v Minolta Co.).
 

1960

Predstavitev prvega kopirnega stroja "Minolta Copymaster".

1962

Prve slike Zemlje, posnete iz vesolja s fotoaparatom Minolta Hi-Matic (med vesoljskim poletom "Friendship 7" Johna Glenna).

1992

Prvo podjetje na svetu, ki je prejelo znak "Blue Angel mark" na področju kopiranja.

2002

Razvoj Simitri tonerja - prvega polimeriziranega tonerja na svetu z biomaso, ki zmanjšuje emisije CO2 in NOx za do 40 %, poleg tega pa zagotavlja stroškovno učinkovito proizvodnjo.

2003

Konica in Minolta se združita v družbo Konica Minolta.

2004

Z napravo Konica Minolta bizhub Pro 1050 podjetje vstopi v segment produkcijskega tiska.

2007

Konec prisotnosti podjetja na trgu fotografije in fotoaparatov.

2014

Odprtje prvega centra za poslovne inovacije (Business Innovation Centre - BIC) v Londonu.

2016

Predstavitev UV B2+ sistema za tisk 
AccurioJet KM-1.

2020

IDC imenuje družbo Konica Minolta za vodilno na svetu na področju transformacije tiskanja.

2022

Konica Minolta je že drugič zapored imenovana za najboljšega ponudnika upravljanja storitev in vodilno sistemsko hišo v Nemčiji.
 

Dejstva, številke in datumi.

Kakšen je tržni delež družbe Konica Minolta? Katere okoljske ukrepe izvaja podjetje? Več informacij najdete v naši infografiki.

Infografika (Angleško)PRIJAVA NA NOVICE!

Digitalizacija poslovanja dnevno prinaša spremembe v naše poslovanje. Zato je nujno, da smo na tekočem z vsemi inovacijami in napredkom. Le tako lahko poskrbimo, da bomo poslovali hitro, učinkovito, produktivno in konkurenčno.

Vabimo vas, da se prijavite na naše novice. Sporočila, ki jih pošiljamo so vezana na naša področja poslovanja, ki so:
- upravljanje poslovne vsebine,
- digitalizacija poslovanja,
- robotska avtomatizacija procesov,
- inteligentne video rešitve,
- rešitve za video analitiko,
- video kontrola kakovosti,
- optimizacija poslovnega tiskanja,
- rešitve za industrijski tisk,
- rešitve za produkcijski tisk
in so informativne (izobraževalne) narave.

Z vnosom svojih osebnih podatkov v prijavni obrazec dovoljujete obdelavo osebnih podatkov in soglašate s hrambo ter obdelavo vaših osebnih podatkov v okviru Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in dovoljujete obveščanje preko elektronske pošte. Upravljalec osebnih podatkov, podjetje Konica Minolta Slovenija, se zavezuje, da bo vaše osebne podatke uporabljalo samo za neposredno trženje (pošiljanje splošnih novic o novostih, ugodnostih, ponudbah izobraževalnih seminarjev, novicah, dogodkih in drugih ponudbah).