Pomembne informacije družbe Konica Minolta

Ukrepi za nadziranje vpliva koronavirusa na razpoložljivost izdelkov in storitev.

Langenhagen, Nemčija, 16. marec 2020

Cenjene stranke.

Kot zanesljive poslovne partnerje vas želimo obvestiti o vplivih koronavirusa na našo proizvodnjo in zmožnosti dostave (produktov/storitev). 

Operacije v naših proizvodnih obratih in skladiščih na Kitajskem se postopoma vračajo na stabilno raven in zasledujemo cilj, da poskrbimo za zaostanke, ki so se nabrali zaradi zaprtja tovarn in ostalih dejavnikov, povezanih s koronavirusom (npr. zamud dobaviteljev). Operacije skupine Konica Minolta v ostalih državah omogočajo nam in našim evropskim skladiščem, da v bližnji prihodnosti zadovoljujemo določeno povpraševanje strank. Vendar pa kljub temu, da si močno prizadevamo, da bi ohranili kar se da nizek vpliv teh okoliščin na vaše poslovne operacije, ne moremo izključiti možnosti zamud in pomanjkanja (odvisno od izdelka in/ali storitve). Operativne aktivnosti in predvideni datumi se lahko spremenijo in v naslednjih tednih povzročijo motnje zaradi pomanjkanja zmogljivosti v dobavi in logistiki ter zaradi prihajajočih omejitev transporta in dela, na katere vpliva dinamičen razvoj dogodkov s koronavirusom.

Zaradi tega nenehno preverjamo strategijo nabave in razporejanja ter poskušamo, kolikor je mogoče urejati zaloge družbe Konica Minolta na globalni ravni. Za boljše razumevanje stanja vašega naročila vas prosimo, da se obrnete na svojega lokalnega skrbnika za izdelke in storitve družbe Konica Minolta, ki vam bo lahko odgovoril na specifična vprašanja. 


Razpoložljivost storitev družbe Konica Minolta je v veliki meri odvisna od lastne terenske ekipe. Trenutno imamo več kot 2500 tehnikov, ki delajo v 35 evropskih državah. Ti tehniki skrbijo za vzdrževanje izdelkov in izvajanje storitev. Ker naši zaposleni potujejo od stranke do stranke, naš model storitev trenutno predstavlja potencialno tveganje tako za naše stranke kot naše zaposlene. Zato bomo za servisiranje in vzdrževanje naprav v največji možni meri uporabljali orodja za rešitev težav na daljavo (dodatne informacije najdete v novici Poslovanje in izvajanje storitev v podjetju Konica Minolta Slovenija v času epidemije koronavirus). 


Vse zaposlene spodbujamo (in jim redno posredujemo nove informacije) naj pazljivo spremljajo svoje zdravje in socialno okolje ter sprejmejo preventivne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe, kot so npr. povečani higienski ukrepi, preklic udeležbe na večjih dogodkih, prenos sestankov v virtualna okolja in spodbujanje – kjer je mogoče – dela od doma. Potovanja v ogrožene regije in iz njih so prepovedana. V primeru okužbe zaposlenega postopamo v skladu z zakonodajo o zaščiti pred okužbami, sprejeli pa smo tudi ukrepe za zmanjšanje tveganja za okužbo ostalih, kolikor je to mogoče (karantena). V tem primeru – tako kot v primeru drugih bolezni ali v času dopustov – se lahko obrnemo na ostale usposobljene serviserje, da zmanjšamo posledice za vaše poslovanje.
 

Vzpostavili smo delovno skupino za koronavirus, ki natančno spremlja razmere in njihov trenutni razvoj na Kitajskem, v Evropi in drugod ter načrtuje ukrepe za zagotavljanje razpoložljivosti sistemov in storitev v prihodnje. Poleg tega je družba Konica Minolta vzpostavila globalni poslovni načrt za zagotavljanje kontinuitete, ki vključuje redne preglede tovarn, ocenjevanje alternativnih dobaviteljev itd. za zagotavljanje tekočega delovanja dobavne verige.
 
Če bi se v teh razmerah karkoli spremenilo, vas bomo o tem hitro obvestili. Za specifična vprašanja, ki zadevajo vas, se obrnite na lokalnega skrbnika izdelkov in storitev družbe Konica Minolta.
 

Lep pozdrav,

Keiji Okamoto
predsedniku uprave
Konica Minolta Europe