Zgodnje odkrivanje požarov

Ljubljana, Slovenija | 29 avgust 2022

MOBOTIX ponuja termovizijske sisteme za zgodnje odkrivanje požarov, ki jih je odobril 'VdS'.

MOBOTIX M16 VdS Thermal TR rešitev, ki jo sestavljajo termo kamera, posebna vdelana programska oprema in dodatne komponente, je od marca 2022 potrjena s strani 'VdS Schadenverhütung GmbH', največjega evropskega inštituta za varnost podjetij. Stranke podjetja Konica Minolta, ki uporabljajo to MOBOTIX rešitev so tako lahko prepričane, da bodo na škodo zaradi požara opozorjene čim prej in čim bolj učinkovito. Hkrati vedo, da bo zavarovalnica kljub optimalni zaščiti morebitno nastalo škodo hitro in celovito poravnale. Poleg tega lahko uporaba rešitve/sistema odobrenega s strani VdS, zagotavlja popuste na zavarovalne premije ali celo omogoča, da se zavarovanje sploh sklene (odvisno od države članice EU).


Rešitev požarne zaščite, odobrena s strani VdS, odpira nove prodajne možnosti zlasti na področju certificiranih sistemov za javljanje požara. Medtem ko MOBOTIX termo tehnologija že zdaj zagotavlja najboljše zgodnje odkrivanje požara, je zdaj mogoče video sisteme z njihovo prepoznavnostjo vključiti tudi v obstoječe sisteme požarne zaščite z VdS certifikatom. Poleg tega priznani znak kakovosti potrjuje visoko raven strokovnega znanja in izkušenj MOBOTIX-a Thermal, ter poudarja pozitiven ugled blagovne znamke na trgu.

Zanesljivo in čim bolj zgodnje odkrivanje požarov je cilj zgodnjega odkrivanja požarov, ki ga MOBOTIX s svojo tehnologijo kamer zagotavlja že dlje časa - hitro posredovanje, preprečevanje škode in zaščita ljudi. Deluje na naslednji način: Kamere MOBOTIX s toplotno radiometrijo (TR) s kalibriranim senzorjem toplotne slike merijo toplotno sevanje na celotnem območju slike in ob prekoračitvi mejnih vrednosti sprožijo tako imenovani dogodek. To je lahko alarm ali omrežno sporočilo ali celo neposredna sprožitev sistema za gašenje požara.
 
Rešitev MOBOTIX, ki temelji na kameri, je impresivna, ker jo je mogoče hitro in poceni namestiti, kar je običajno veliko lažje in cenejše kot na primer linearni toplotni detektorji na stropu prostora. Poleg tega se lahko sistem toplotnih kamer, ki ga je mogoče namestiti na razdalji do 60 metrov od vira toplote, tudi hitreje odzove. Vročina na začetku požara je zaznana, še preden se dvigne do stropa. Za razliko od aspiracijskih detektorjev dima sistem MOBOTIX M16 TR ni odvisen od razvoja dima.
 
Rešitev MOBOTIX, ki se je že izkazala v praksi, je bila zdaj potrjena s priznanjem VdS kot rešitev, ki z zgodnjim odkrivanjem požara zagotavlja optimalno zaščito ljudi, sistemov in blaga pred požarno škodo.

quotation marks

Priznanje VdS po eni strani potrjuje našo odlično in zanesljivo rešitev za zgodnje odkrivanje požara, predvsem pa za stranke družbe MOBOTIX pomeni optimalno varnost naložbe v sistem za javljanje požara, ki zagotavlja merila najbolj priznane nemške institucije za varnost podjetij.

Uroš Slokan

samostojni svetovalec za MOBOTIX, Konica Minolta Slovenija

VdS Schadenverhütung GmbH je hčerinsko podjetje v popolni lasti nemškega zavarovalnega združenja (GDV). Je ena od najbolj priznanih institucij za korporativno varnost na svetu, ki se osredotoča na požarno zaščito, varovanje, preprečevanje naravnih nesreč in kibernetsko varnost. Njene storitve vključujejo ocenjevanje tveganj, testiranje objektov, certificiranje izdelkov, podjetij in strokovnjakov ter številne tečaje usposabljanja. Znak VdS uživa odličen ugled med strokovnjaki in odločevalci, podeljuje pa se izdelkom in ponudnikom storitev - raziskava WIK ga je označila za bistveno merilo za nakup na trgu varnosti.
 
MOBOTIX rešitev z VdS odobritvijo predpisuje obvezno arhitekturo sistema s kamero M16 Thermal TR ter tremi vmesniki in je že tovarniško opremljena s posebno certificirano programsko opremo. Kamero MOBOTIX M16 Thermal TR je mogoče nadgraditi na raven VdS tudi z ustrezno posodobitvijo programske opreme in vključitvijo zgoraj omenjenih vmesnikov.
 
Termalna kamera MOBOTIX M16 VdS - uporaba ki daleč presegajo požarno zaščito
MOBOTIX ponuja "Made in Germany" visokokakovostno in vzdržljivo industrijsko kakovost, odporno na prah in umazanijo. MOBOTIX zunanji video sistemi so robustni in odporni na vremenske vplive ter vzdržijo temperature okolja od minus 30 do plus 60 stopinj Celzija. Ohišje, ki ne potrebuje vzdrževanja, ščiti pred vlago in korozijo. Manjša poraba energije, aplikacije in varnost pred okvarami so značilnosti teh prilagodljivih sistemov.
 
"S priznanjem VdS našim strankam ponujamo še en prepričljiv argument za izbiro rešitve MOBOTIX, ki se je pri požarni zaščiti že izkazala v praksi," poudarja Uroš Slokan.
 
Poleg zanesljivega nadzora velikih in kompleksnih zunanjih območij in skladišč ter celovitega nadzora notranjih ali celo občutljivih območij, ponuja rešitev MOBOTIX M16 VdS tudi dodatne aplikacije, ki presegajo požarno zaščito: termo kamere so na primer idealne tudi za spremljanje občutljivih območij (varovanje območja) podnevi in ponoči, tudi ob ohranjanju zasebnosti (varovanje podatkov), saj je mogoče zaznati vsiljivce in sprožiti alarm, ne da bi bilo treba prepoznati obraze oseb.
 
Sistemske značilnosti in arhitektura rešitve MOBOTIX M16 VdS
 
  • Merilno območje zaznane temperature med
50 °C in 200 °C.
  • S temperaturo povezani dogodki se lahko sprožijo, ko je prag presežen že v enem samem pikslu slike nadzora.
  • Sistem mora delovati z odobrenim napajalnikom v skladu s standardom DIN EN 54-4.
  • Tri možnosti kota snemanja in razpona:
    • 45° x 32°, merilna razdalja do 40 m,
    • 25° x 19°, merilna razdalja do 50 m,
    • 17° x 13°, merilna razdalja do 60 m.
  • Vgrajen mikrofon in zvočnik.
PoE termo kamera z največjo porabo energije le 8 W.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!