Neustavljiv vzpon INKJET produkcije

Ljubljana, Slovenija | 29 maj 2022

Neustavljiv vzpon INKJET produkcije

Konica Minolta je pomemben del neustavljive rasti na trgu inkjet (brizgalnih) sistemov za tisk in še naprej pomaga strankam pri njihovi digitalni preobrazbi na trgih komercialnega in industrijskega tiska. Digitalna tehnologija omogoča dostop do številnih funkcij, ki jih stranke v sektorjih komercialnega tiska, embalaže in industrije iščejo za dobičkonosne aplikacije.


V treh letih se je globalni tržni delež podjetja Konica Minolta na področju inkjet B2 sistemov potrojil in zdaj znaša 10 %. Pričakuje se, da se bodo številke še naprej povečevale, saj se inkjet tisk še kaže kot pravo gonilo rasti digitalnega tiska. Produkcijski inkjet tisk, ki je bil nekoč rezerviran predvsem za transakcijske aplikacije, je postal izvedljiva in ugodna rešitev za številne aplikacije visoke vrednosti.

Nagrajeni B2 tiskarski stroj Konice Minolte AccurioJET KM-1 serije z UV-črnilom, omogoča visoko produktivnost inkjet tiska za širši nabor potreb, zato ga zaradi številnih možnosti uporabe imenujejo 'švicarski vojaški nož' tiska, saj strankam pomaga pri iskanju novih možnosti tiska.

Konica Minolta s skoraj 30 namestitvami AccurioJET KM-1 serije samo v Evropi opaža, da njena baza strank vsako leto znatno poveča povprečno količino tiskanih strani. Ne glede na to ali gre za tisk knjig, spletno produkcijo, embalažo, neposredno trženje, komercialni tisk, ali pa se uporablja kot alternativa ofsetnemu tisku, serija AccurioJET KM-1 dokazuje svojo vsestranskost v več proizvodnih linijah. Tiskarski stroj je pridobil tudi akreditacijo INGEDE za 'deinking', tako za nepremazane kot premazane papirje, kar vključuje tudi reciklirane papirje.

Vse te pozitivne lastnosti so razlogi, zakaj stranke v vedno večji družini uporabnikov serije AccurioJET KM-1 podjetja Konica Minolta brez izjeme poročajo o znatnih skokih v povprečnem obsegu strani.   

V raziskavi družbe Keypoint Intelligence so tiskarje vprašali v katero vrsto opreme za barvni digitalni tisk bodo vlagali v prihodnosti. Inkjet tisk na splošno je bil izrazito najpogostejši odgovor, sistemi za inkjet tisk na rezan papir (A in/ali B formati) pa s 34 % druga najbolj priljubljena izbira.

Med megatrende, pri katerih se bo inkjet tisk razvijal in prispeval k še bolj trajnostnim rešitvam, spadajo pametna embalaža in možnost recikliranja na substratih, kot so kovina, steklo, fleksibilni materiali in trda plastika. To je eden od zaključkov Smithersovega poročila "Prihodnost digitalnega tiska za embalažo do leta 2026".

Tudi stranke družbe Konica Minolta na novo razmišljajo o možnostih za prihodnost. "Priložnosti za AccurioJET KM-1e so v razširitvi asortimana embalaže, proizvodnji visokokakovostne embalaže, ter pridobivanju dodatnih asortimanov, kot so zložljive škatle za embalažni sektor," je povedal Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska v podjetju Konica Minolta. "Možnost tiskanja na različne materiale, na primer na kamniti papir in plastiko, ponuja tudi možnosti za rast v prihodnosti."

Konica Minolta je kot vodilno tehnološko podjetje z globalno pokritostjo in ponudbo lokalnih storitev zavezana k sodelovanju s strankami, da jim pomaga premisliti o možnostih za spodbujanje digitalne preobrazbe in uresničitev več možnosti tiskanja. 
 
Za nas ni pomembna le prodaja strojev - svoje stranke spremljamo na njihovi poti digitalne preobrazbe in smo jim vedno na voljo. Kot primer vzemimo naše servisne inženirje. Ponosni smo, da imamo 45 specializiranih servisnih inženirjev za KM-1 in KM-1e v 17 državah v Evropi, ki zagotavljajo stalno podporo našim strankam, oziroma kot pravimo mi, našim partnerjem.
Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska v podjetju Konica Minolta

"Priložnosti so povsod. S tesnim partnerskim sodelovanjem pomagamo strankam, da na trajnosten način razširijo možnosti tiska z uporabo novonastale ustvarjalnosti v njihovo nadaljnjo digitalno preobrazbo. Izkušnje naših strank kažejo, da je inkjet tisk v veliki meri trg rasti, v katerega želijo tiskarji vlagati," nam je še povedal Bojan Zupančič.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!