Uporaba video inteligence za izboljšanje proizvodnih procesov

Ljubljana, Slovenija | 24 oktober 2022

Uporaba video inteligence za izboljšanje proizvodnih procesov.

Konica Minolta združuje lastno strokovno znanje s področja video-analize in inteligentno video tehnologijo MOBOTIX z uveljavljeno programsko platformo za internet stvari 'zenon®' družbe COPA-DATA, ter tako ustvarja nove možnosti v proizvodnih delovnih procesih.


Konica Minolta in MOBOTIX se že več let ukvarjata z video nadzorom procesov in operacij v različnih okoljih, kot sta industrija in proizvodnja. "Za regulirano spremljanje procesov je potrebno, da se vse informacije in dogodki ter alarmi beležijo na strukturiran način. V tem kontekstu je potrebno zbiranje in strukturiranje velikih količin podatkov, da se omogoči ciljno usmerjeno posredovanje v proizvodnih procesih. To omogočajo naše rešitve z inteligentno video-analizo," pravi Uroš Slokan, vodja MOBOTIX programa v podjetju Konica Minolta Slovenija. 
 
S podporo umetne inteligence in globokega učenja lahko MOBOTIX inteligentni IP video sistemi že sedaj odkrivajo odstopanja od standardov v industrijskih proizvodnih procesih. V skupni rešitvi z avstrijskim specialistom za avtomatizacijo in proizvajalcem programske opreme COPA-DATA, lahko Konica Minolta sedaj v realnem času obdeluje informacije iz aplikacij video-nadzora.
 
"Vedno več podjetij gradi na celovitem zajemu in obdelavi podatkov brez prekinitev procesa na ravni proizvodnje. S podjetjem COPA-DATA imamo partnerja, ki ima veliko izkušenj s povezovanjem komponent in sistemov različnih proizvajalcev, ter znatno povečuje dodano vrednost s podatki," pojasnjuje Uroš Slokan.
"Inteligentna video tehnologija že dolgo presega zgolj varnostne aplikacije. S podporo vrhunskih video sistemov - kot tukaj pri spremljanju in nadzoru procesov - naše stranke prihranijo denar in povečajo svoje prihodke. Zajem in obdelava podatkov sta vedno bolj pomembna," nadaljuje Uroš. "V industriji in proizvodnji smo že uspešno podprli številna podjetja, kot med drugim kaže primer podjetja Kuhn Rikon."
 
"Preprosta integracija MOBOTIX video sistemov v te rešitve ponuja uporabnikom nove možnosti pri daljinskem nadzoru, zajemanju podatkov v živo in obdelavi informacij s pomočjo integrirane inteligence kamer. Kombinacija tehnologij zagotavlja bistveno optimizacijo procesov v industrijskih sektorjih hrane in pijače, avtomobilske industrije in drugih," je dejal Emilian Axinia, vodja projekta pri družbi COPA-DATA. 
V zadnjih mesecih je potekalo intenzivno delo na testiranju. Konica Minolta in partner COPA-DATA načrtujeta izvajanje skupnih projektov z MOBOTIX inteligentnimi video sistemi v proizvodnji in združevanje podatkovnih točk z video zajema. 
 
O podjetju COPA-DATA
COPA-DATA je neodvisni proizvajalec programske opreme na področju digitalizacije proizvodne industrije in energetskega sektorja. S programsko platformo zenon® avtomatizira, nadzoruje, spremlja, povezuje in optimizira stroje, obrate, stavbe in energetska omrežja po vsem svetu. COPA-DATA združuje desetletja izkušenj na področju avtomatizacije z možnostmi digitalne preobrazbe. Tako svojim strankam pomaga lažje, hitreje in učinkoviteje dosegati njihove cilje.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!