Konica Minolta uvrščena v SREBRNI RAZRED

Ljubljana, Slovenija | 9 april 2021

Konica Minolta uvrščena v SREBRNI RAZRED v "SAM Sustainability Award"

Podjetje Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je ameriški S&P Global, svetovno priznani ponudnik raziskav in ocenjevanja naložb ESG, uvrstil v SREBRNI RAZRED, v kategoriji SAM Sustainability Award. Konica Minolta se že od leta 2013, devet let zapored, uvršča v SAM trajnostno nagrado.


Kot vodilni svetovni ponudnik za raziskave in ocenjevanje naložb, ESG S&P Global SAM Sustainability Award analizira več kot 7000 velikih korporacij po vsem svetu. Konica Minolta je bila ocenjena v treh segmentih "Upravljanje in ekonomija", "Okoljevarstvo" in "Sociala" in je v naslednjih kategorijah dosegla najvišjo oceno:
• Materialnost (upravljanje in gospodarska razsežnost)
• Davčna strategija (segment  Upravljanje in ekonomija)
• Upravljanje inovacij (segment  Upravljanje in ekonomija)
• Zaščita zasebnosti (segment  Upravljanje in ekonomija)
• Okoljsko poročanje (segment Okoljevarstvo)
• Okoljska politika in upravljanje (segment Okoljevarstvo)
• Nadzor izdelka (segment Okoljevarstvo)
• Podnebna strategija (segment Okoljevarstvo)
• Socialno poročanje (segment Sociala)
• Privlačnost za talente in ohranjanje talentov (segment Sociala)
 
Leta 2021 je bilo 242 podjetij, med njimi 22 japonskih, uvrščenih v Zlate, Srebrne in Bronaste razrede.
 
Referenca: Vrednotenje zunanjih strank
Konica Minolta je trenutno vključena v globalne indekse ESG in je, kot je prikazano spodaj, visoko uvrščena na ESG seznamu.
Dow Jones Sustainability Index (USA) Svetovni indeks (DJSI World): zaporedoma vključena v indeks od leta 2012.
Azijsko-pacifiški indeks (DJSI Asia Pacific): zaporedoma vključena v indeks od leta 2009
FTSE4Good Index Series (UK) Zaporedoma vključena v indeks od leta 2003
FTSE Blossom Japan Index (UK) Zaporedoma vključena v indeks od ustanovitve leta 2017
MSCI Japan ESG Select Leaders indeks (USA) Zaporedoma vključena v indeks od ustanovitve leta 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (USA) Zaporedoma vključena v indeks od ustanovitve leta 2017
S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan) Zaporedoma vključena v indeks od ustanovitve leta 2018
S&P Global (USA) Zaporedoma vključena v SAM Sustainability Award indeks od leta 2013
(Štirikrat ZLATI in petkrat SREBRNI razred)
Corporate Knights (Canada) Uvrščena med 100 najbolj trajnostnih korporacij na svetu (2011, 2019, 2020 in 2021)
ISS-oekom (Germany) Ohranjen premium status od leta 2011
Ethibel (Belgium) Izbrana v naložbeni svet Ethibel Pioneer in Ethibel Excellence (maj 2020)
CDP (UK) Vključena na seznam Climate A (2013, 2014, 2016, 2017 in 2020)

 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!