Konica Minolta je lansirala Shield Guard

Ljubljana, Slovenija | 8 maj 2022

Rešitev v oblaku omogoča oddaljeno spremljanje in upravljanje varnosti multifunkcijskih tiskalnikov.

Konica Minolta z veseljem napoveduje izdajo nove storitve v oblaku za oddaljeno spremljanje in upravljanje varnosti multifunkcijskih tiskalnikov. Inteligentna rešitev Shield Guard, ki zagotavlja samodejna obvestila in odpravljanje napak, podjetjem omogoča nadzor varnostnega stanja večjega števila multifunkcijskih tiskalnikov od koder koli.


Varnostna ranljivost večine multifunkcijskih naprav/tiskalnikov se začne, ko je naprava priključena na omrežje s privzetimi tovarniškimi nastavitvami. Ker že skoraj dve leti na delovnem mestu prevladuje porazdeljena delovna sila, je varnost večnamenskih naprav bolj pomembna kot kdaj koli prej. Upravljanje varnostnih nastavitev večjega števila multifunkcijskih/večnamenskih naprav je težavno, administratorji pa imajo pogosto težave z nastavljanjem in pomnjenjem močnih gesel. Podjetja morajo premagati te izzive ali pa se soočiti s posledicami kršitev varnosti podatkov, ki so lahko drastične. Nedavna študija, ki jo je izvedla družba Allianz navaja, da je 71 odstotkov strank izjavilo, da bi ob kršitvi varstva podatkov zamenjalo dobavitelja1. Z namestitvijo sistema Shield Guard so podjetja lahko takoj prepričana, da so vse njihove naprave zaščitene.

Napredne funkcije administratorskega upravljanja Shield Guard omogočajo večji nadzor nad podatki - vse na daljavo prek oblaka. Rešitev omogoča enostavno in učinkovito upravljanje tiskalniške flote, upravljanje varnostnih politik, združevanje naprav v skupine in ustvarjanje poročil, ki jih je mogoče izvoziti in distribuirati. Opozorila obveščajo administratorje o napravah, pri katerih je prišlo do eskalacije, nezavarovanih statusih multifunkcijskih tiskalnikov, ter oceni naprav in politik v realnem času. Druge ključne funkcije vključujejo:
  • Preko ocene politik lahko administratorji določijo politike uporabe za vse naprave, naprave posameznikov ali skupine naprav. Sistem sam oceni skladnost naprav s politikami.
  • Obvestila sporočajo ugotovitve preverjanja in so prikazane na nadzorni plošči, v dnevnikih in poročilih na portalu. Varnostna opozorila in seznam naprav, pri katerih je treba izvesti poseg, si lahko ogledate kar na nadzorni plošči.
  • Samodejno pošiljanje varnostnih opozoril o incidentih, kršitvah politik, potrebnih posegih in drugo, prek e-pošte ali SMS.
  • Načrt sanacije zagotavlja strukturiran pristop k zmanjševanju varnostnih groženj. Zazna neuspešne varnostne nastavitve in samodejno uporabi pravilne nastavitve in politike.

Shield Guard sodeluje bizhub SECURE rešitvijo podjetja Konica Minolta, ki ponuja tri različne nivoje storitev za potrebe vsakega podjetja. Storitev bizhub SECURE je mogoče aktivirati na katerem koli bizhub multifunkcijskem tiskalniku podjetja Konica Minolta. S storitvijo Shield Guard je mogoče vse varnostne nastavitve naknadno spremljati v oblaku. Skrbniška izkušnja vključuje:
  • Dostop do varnostne nadzorne plošče za enostavno spremljanje in upravljanje – v brskalniku si lahko ogledate stanje več naprav. Stanje si lahko ogledate s preprostimi grafikami in vizualnimi kazalniki.
  • Enostavno upravljanje tiskalniške flote s celovitim pregledom – z ene oddaljene lokacije.
  • Administratorski nadzor nad večjim številom multifunkcijskih tiskalnikov in nastavljanje varnih gesel na daljavo.
     
Vgrajene varnostne funkcije naših bizhub multifunkcijskih tiskalnikov lahko izdatno izboljšate s programom bizhub SECURE, ki zagotavlja dodatno raven celovite zaščite. S funkcijo Shield Guard smo varnost naših tiskalnikov za poslovno rabo dvignili na novo raven. Z oddaljenim spremljanjem in upravljanjem iz oblaka je omogočen večji nadzor nad podatki. Administratorji so o morebitnih varnostnih težavah obveščeni takoj, v realnem času. To pomeni, da ni časovnih vrzeli, ki bi lahko ogrozile vaše poslovanje.
Boštjan Papež, vodja prodaje v podjetju Konica Minolta Slovenija.
 
Uvedba sistema ShieldGuard je pomemben korak podjetja Konica Minolta pri nadaljnji širitvi ponudbe za varnost tiskalnikov. Vodilno vlogo Konice Minolte na tem področju je nedavno potrdila družba Quocirca, ki je Konico Minolto uvrstila na prvo mesto na področju varnosti tiskalnikov2.
 
1https://www.agcs.allianz.com/content/dam/onemarketing/agcs/agcs/reports/AGCS-Cyberrisk-report.pdf
2Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce, https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!