Konica Minolta je osvojila Red Dot 2021 nagrado

Ljubljana, Slovenija | 23 april 2021

Konica Minolta Accurio Press C14000 serija je bila imenovana za zmagovalca nagrade Red Dot 2021.

Svetovno priznano nagrado za dizajn je Konica Minolta prejela za svojo vodilno serijo sistemov za produkcijski tisk, AccurioPress C14000. Po rekordnem številu prijavljenih, je bil tehnološko napredna serija AccurioPress C14000 nagrajena z nagrado "Red Dot Award: Product Design 2021".


Nagrajena serija sistemov za produkcijski tisk, med katerimi je tudi AccurioPress C12000, so bili uspešno predstavljeni oktobra 2019 in uspešno krepijo poslanstvo Konice Minolte, da podpre transformacijo svojih strank, napoveduje potencialne izzive in skupaj s strankami ustvarja rešitve.
 
Mednarodna žirija je opozorila na izjemno zasnovo serije AccurioPress C14000, ki je pred pol leta osvojila tudi z nagrado "Good Design Award 2020", Japonskega inštituta za promocijo oblikovanja. AccurioPress C14000 tiska s hitrostjo 140 strani na minuto v A4 formatu in je za 40 % hitrejši od katerega koli drugega Konica Minolta sistema za produkcijski tisk na osnovi tonerja. AccurioPress serija zagotavlja enako visoko kakovost tiskanja in podobno hitrost (120 strani na minuto v A4 formatu) z modelom AccurioPress C12000.
 
"Še nikoli v 60-letni zgodovini našega oblikovalskega natečaja, se toliko podjetij in oblikovalskih studiev ni soočilo s strokovno presojo naše mednarodne žirije kot letos," je povedal profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor Red Dot. "V natečaj so bili prijavljeni proizvodi iz 60 držav. Kakovost oblikovanja in stopnja inovativnosti so bili predmet večdnevnega ocenjevanja. Dejstvo, da se je Konica Minolta uveljavila na tem tako močnem področju, govori o odlični kakovosti njenih proizvodov. Mednarodna žirija podeljuje to iskano nagrado samo proizvodom z izjemnim dizajnom."
 
Bojan Zupančič (bojan.zupancic@konicaminolta.si), vodja prodaje sistemov za produkcijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija, je povedal: "Ponosni in veseli smo, da smo prejeli to priznano svetovno nagrado za oblikovanje. Potrjuje, da nismo le vodilni v transformaciji tiska, temveč tudi pri postavljanju novih standardov pri oblikovanju izdelkov. Hkrati seveda v načrtovanje novega izdelka vključujemo tudi tehnologijo avtomatizacije, ki povečuje kakovost, zanesljivost in produktivnost. Višja kakovost tiska, višja hitrost tiska, manj ročnega dela in večja enostavnost uporabe prav tako povečujejo učinkovitost naših strank. S tem jim omogočimo znižanje stroškov in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Preko naše globalne podpore, ki je po vsem svetu na voljo lokalno, tesno sodelujemo z našimi strankami v partnerskem pristopu in jim še naprej pomagamo pri ustvarjanju novih možnostih profesionalnega tiska."


O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11