Konica Minolta je osvojila Red Dot 2021 nagrado

Ljubljana, Slovenija | 23 april 2021

Konica Minolta Accurio Press C14000 serija je bila imenovana za zmagovalca nagrade Red Dot 2021.

Svetovno priznano nagrado za dizajn je Konica Minolta prejela za svojo vodilno serijo sistemov za produkcijski tisk, AccurioPress C14000. Po rekordnem številu prijavljenih, je bil tehnološko napredna serija AccurioPress C14000 nagrajena z nagrado "Red Dot Award: Product Design 2021".


Nagrajena serija sistemov za produkcijski tisk, med katerimi je tudi AccurioPress C12000, so bili uspešno predstavljeni oktobra 2019 in uspešno krepijo poslanstvo Konice Minolte, da podpre transformacijo svojih strank, napoveduje potencialne izzive in skupaj s strankami ustvarja rešitve.
 
Mednarodna žirija je opozorila na izjemno zasnovo serije AccurioPress C14000, ki je pred pol leta osvojila tudi z nagrado "Good Design Award 2020", Japonskega inštituta za promocijo oblikovanja. AccurioPress C14000 tiska s hitrostjo 140 strani na minuto v A4 formatu in je za 40 % hitrejši od katerega koli drugega Konica Minolta sistema za produkcijski tisk na osnovi tonerja. AccurioPress serija zagotavlja enako visoko kakovost tiskanja in podobno hitrost (120 strani na minuto v A4 formatu) z modelom AccurioPress C12000.
 
"Še nikoli v 60-letni zgodovini našega oblikovalskega natečaja, se toliko podjetij in oblikovalskih studiev ni soočilo s strokovno presojo naše mednarodne žirije kot letos," je povedal profesor dr. Peter Zec, ustanovitelj in izvršni direktor Red Dot. "V natečaj so bili prijavljeni proizvodi iz 60 držav. Kakovost oblikovanja in stopnja inovativnosti so bili predmet večdnevnega ocenjevanja. Dejstvo, da se je Konica Minolta uveljavila na tem tako močnem področju, govori o odlični kakovosti njenih proizvodov. Mednarodna žirija podeljuje to iskano nagrado samo proizvodom z izjemnim dizajnom."
 
Bojan Zupančič (bojan.zupancic@konicaminolta.si), vodja prodaje sistemov za produkcijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija, je povedal: "Ponosni in veseli smo, da smo prejeli to priznano svetovno nagrado za oblikovanje. Potrjuje, da nismo le vodilni v transformaciji tiska, temveč tudi pri postavljanju novih standardov pri oblikovanju izdelkov. Hkrati seveda v načrtovanje novega izdelka vključujemo tudi tehnologijo avtomatizacije, ki povečuje kakovost, zanesljivost in produktivnost. Višja kakovost tiska, višja hitrost tiska, manj ročnega dela in večja enostavnost uporabe prav tako povečujejo učinkovitost naših strank. S tem jim omogočimo znižanje stroškov in ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Preko naše globalne podpore, ki je po vsem svetu na voljo lokalno, tesno sodelujemo z našimi strankami v partnerskem pristopu in jim še naprej pomagamo pri ustvarjanju novih možnostih profesionalnega tiska."

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!