Quocirca: Konica Minolta je vodilni MPS ponudnik

Ljubljana, Slovenija | 16 maj 2021

Quocirca je imenovala Konico Minolto kot vodilnega ponudnika na trgu upravljanja storitev tiskanja.

Upravljanje storitev tiskanja (MPS – Managed Print Services) je pobudnik za digitalizacijo. Podjetjem pomagajo prihraniti čas in denar, IT oddelkom pa omogočajo, da se osredotočijo na poslovno kritične naloge. MPS zato postaja vse pomembnejši temelj varnih digitalnih delovnih procesov, ki temeljijo na oblaku in omogočajo prožno in oddaljeno delo. V središču spremembe te paradigme je Konica Minolta, ki je pomagala velikim in malim podjetjem preoblikovati se v inteligentna povezana delovna okolja. To pionirsko vlogo je prepoznalo tudi svetovno znano podjetje za analize in raziskave trga Quocirca. Glede na obseg in širino portfelja Konice Minolte, jo je Quocirca v svojem najnovejšem poročilu "MPS Vendor Landscape, 2021" [1], znova potrdila kot vodilno podjetje na trgu. Ugotavlja, da je ponudba Konice Minolte "celovita: zajema digitalni tisk, IoT (Internet of Things), umetno inteligenco in naraščajoče rešitve za obogateno (razširjeno) resničnost". Naložbe Konice Minolte, zlasti v IT storitve, so ji "omogočile, da je uresničila svojo strategijo zagotavljanja integriranih IT storitev in postala zanesljiv partner za digitalna delovna okolja."


Poročilo Quocirce s podnaslovom "Preoblikovanje hibridnega delovnega mesta" ugotavlja, da je MPS trg postal zrelejši in podjetja v času COVID-19 pandemije od dobaviteljev zahtevajo vedno več. Ker 47 odstotkov zaposlenih dela na daljavo, organizacije skušajo prilagoditi pisarniške zmogljivosti s pomočjo satelitskih pisarn in prilagodljivega načina dela. Poročilo ugotavlja, da "56 odstotkov organizacij uvršča MPS storitve za delovna okolja med prve tri kriterije za izbor določenega ponudnika: temu sledijo storitve tiskanja v oblaku (45 odstotkov), storitve na področju trajnosti (30 odstotkov) in upravljanje varnostnih storitev (29 odstotkov)."
 
Potreba po partnerju za tiskanje v oblaku.
Da bi podjetja in organizacije dosegle stroškovno učinkovitost, poročilo navaja povečanje števila tistih, ki so infrastrukturo za tiskanje prenesli v oblak: 39 odstotkov jih je že uvedlo platformo za upravljanje tiskanja v oblaku, 37 odstotkov jih pa to še namerava. Medtem ko večina organizacij upravlja tiskanje na lokaciji podjetja, je Quocirca ugotovila, da tri četrtine organizacij do leta 2025 pričakujejo večjo uporabo upravljanja tiskanja v oblaku.
 
V zvezi s ponudbo Konice Minolte, poročilo izpostavlja prednosti njenih storitev za tiskanje v oblaku. Stranke imajo možnosti zasebnega oblaka ali hibridnih rešitev, ki obstoječe okolje za tiskanje pretvori v celovito storitev tiskanja v oblaku. Konica Minolta uporabnikom ponuja tiskanje neodvisno od lokacije, hkrati pa IT oddelek razbremeni zapletenega upravljanja tiskalnikov, strežnikov, gonilnikov, aplikacij in omrežij. To zagotavlja, da je infrastruktura vedno posodobljena in ustreza najnovejšim varnostnim standardom. Stranke obdržijo vse običajne prednosti storitve, kot so cena na podlagi porabe/uporabe in možnost, da rešitev enostavno prilagodijo skladno s potrebami podjetja.
 
Celovit pristop k varnostni je bistvenega pomena.
V zvezi s splošnim pomenom varnosti za organizacije omenjenem v poročilu, je Quocirca izpostavila tudi, da so razširljive storitve varnosti Konice Minolte "sestavni del vseh njenih storitev za inteligentno povezano delovno okolje (ICW – Intelligent Connected Workplace) in so vgrajene v vse njene rešitve za digitalna delovna mesta". Konica Minolta "je razvila razširljive rešitve, ki ustrezajo potrebam po informacijski varnosti organizacij vseh velikosti in obravnavajo široko paleto groženj - od škodljivih e-poštnih priponk do zunanjih vsiljivcev, ki poskušajo dobiti dostop do podatkov o strankah. Poleg tega Konica Minolta zagotavlja upravljanje za ocenjevanje in spremljanje kritičnih informacijskih sistemov strank".
 
Zaradi globine MPS ponudbe in storitev je ponudnik vodilni na trgu.
Upravljanje storitev tiskanja podjetja Konica Minolta je prilagojeno vedno novim potrebam in zahtevam delovnega okolja. Kot ponudnik strankam ponuja celovito ponudbo, ki vključuje svetovalne storitve, implementacijo strojne in programske opreme, ter upravljanje delovnih procesov. Quocirca vodilne ponudnike na trgu, kot je Konica Minolta, uvršča med ponudnike, ki imajo "tako strateško vizijo kot globino ponudbe storitev". Ta podjetja so "veliko vlagala v portfelj storitev in v infrastrukturo", ki so "podprte z močno zmožnostjo dobave in realizacije". Poročilo nadalje pojasnjuje, da Konica Minolta "uporablja holistični pristop, ki omogoča, da se njene rešitve nemoteno povezujejo med seboj in tako optimizirajo procese strank - tako digitalne kot za tiskanje”.
 

"Ponosni smo, da smo bili ponovno potrjeni kot vodilni ponudnik v razburljivem in hitro premikajočem se MPS segmentu," pravi Matjaž Babnik, vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija. Konica Minolta ohranja svoj vodilni položaj iz prejšnjih poročilih že vse od leta 2017. "Od malih, srednjih in velikih podjetij, do svetovnih korporacij, strankam z učinkovitimi rešitvami, ki združujejo upravljanje tiskanja, varno IT infrastrukturo in vrhunske storitve v oblaku, pomagamo pri digitalni preobrazbi. Imenovanje za vodilnega ponudnika na MPS trgu je dokaz, da sta naša vizija in zavezanost popolnoma prilagojeni razvijajočim se potrebam naših strank."


[1] Managed Print Services, 2021, Transforming the hybrid workplace, Quocirca, 2021

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!