Quocirca imenovala Konico Minolto kot ‘glavnega igralca’ v letu 2022 za storitve tiskanja v oblaku

Ljubljana, Slovenija | 8 avgust 2022

Neodvisna organizacija za izvajanje analiz Quocirca je v svojem najnovejšem poročilu "The Cloud Print Services Market Landscape, 2022" uvrstila podjetje Konica Minolta med "glavne akterje" na področju storitev tiskanja v oblaku in navedla: "Konica Minolta razvija močan portfelj storitev za podporo strankam na različnih stopnjah njihove poti do tiskanja v oblaku. Podjetje usklajuje svojo ponudbo strojne in programske opreme za tiskanje, ter storitev za podporo hibridni delovni sili, ki se je pojavila po koncu pandemije." Poročilo navaja tudi: "Tehnologija računalništva v oblaku družbe Konica Minolta podpira digitalno preobrazbo, saj podjetjem omogoča, da delovne obremenitve prenesejo v varno okolje v oblaku, ki je v skladu s predpisi in se lahko po potrebi razširja."


Družba Quocirca v svojem poročilu o storitvah tiskanja v oblaku izpostavlja sposobnost družbe Konica Minolta, da zagotavlja storitve v oblaku glede na želje strank, in podrobneje opisuje svojo širšo podporo strankam na njihovi poti k tiskanju v oblaku: "Ta pristop vključuje integracijo in razvoj novih tehnologij v oblaku, napovedno analitiko, spremljanje na daljavo in drugo intelektualno lastnino za spodbujanje razvoja platform za podporo ne le tiskanju, temveč tudi digitalnim dokumentom in rešitvam delovnega procesa. Eden od primerov nedavnih naložb v raziskave in razvoj je neposredna integracija strojne opreme z aplikacijami, kot so aplikacije za varno tiskanje in upravljanje varnosti naprav, ki temeljijo na oblaku."

Poročilo navaja, da je na splošno 43 % organizacij že uvedlo platformo za upravljanje tiskanja v oblaku, nadaljnjih 37 % pa poroča, da nameravajo to storiti v naslednjih dveh letih. Poročilo dalje obravnava celotno ponudbo tiskanja v oblaku družbe Konica Minolta in kako ta podpira digitalno preobrazbo, ter orodje za upravljanje tiskalniške flote v oblaku za centralizirane storitve spremljanja in upravljanja flote, ter njeno platformo WWRSPF (Worldwide Remote Service Platform) za servisiranje multifunkcijskih tiskalnikov Konica Minolta na daljavo.

Poleg tega so v publikaciji "The Cloud Print Services Market Landscape, 2022" obravnavane tudi druge storitve tiskanja v oblaku družbe Konica Minolta: Workplace Pure, Dispatcher Paragon Cloud in EveryonePrint Hybrid Cloud Platform: "Storitve tiskanja v oblaku družbe Konica Minolta ponujajo prednosti, kot so manjše zahteve po vzdrževanju strežnika in različic programske opreme zaradi delovanja brez strežnika, upravljanja programske opreme s strani ponudnika, proračunski prihranki, saj ni potrebna začetna naložba, preprosta in enostavna uvedba, ki omogoča hitero implementacijo, razširljivost, ki se prilagaja spreminjajočim se potrebam strank, in možnost tiskanja od koder koli in kadar koli."

Workplace Pure
Platforma v oblaku Workplace Pure družbe Konica Minolta ( prej znana kot bizhub Evolution) zagotavlja stroškovno učinkovit 24-urni dostop do platforme stalno razvijajočih se storitev. Vključuje centralizirano nalaganje v oblačne zbirke, faks v oblaku, tiskanje v oblaku, varno follow-me tiskanje, pametno pretvorbo dokumentov in prevajanje - vse to je avtomatizirano in poenostavljeno iz enega samega zanesljivega vira. Quocircovo poročilo izpostavlja ključne značilnosti, kot so "Enostavnost uporabe", "Varno tiskanje", "Tiskanje kjer koli", "Prilagodljivost", "Povezljivost", "Dodana vrednost" ter "Varnost podatkov in skladnost s splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR)".

Dispatcher Paragon Cloud
Dispatcher Paragon Cloud, ki je začel delovati februarja 2022, je varna ponudba programske opreme kot storitve (SaaS), ki strankam omogoča poenostavitev tiskalniških operacij in zunanje izvajanje tiskalniške infrastrukture. Quocircovo poročilo navaja: "Gre za storitev, ki je popolnoma upravljana in gostuje v oblaku. Zaradi skupne infrastrukture pa je njena cena nizka. Idealna je za mala in srednje velika podjetja." V poročilu so bile pohvaljene tudi izkušnje strank, ki že uporabljajo to rešitev: "... večja produktivnost, neprekinjeno poslovanje, načrtovanje in struktura stroškov, razširljivost in prilagodljivost, ter varnost in skladnost."

Hibridna oblačna platforma EveryonePrint
Platforma EveryonePrint Hybrid Cloud Platform (HCP) družbe Konica Minolta racionalizira tiskalniško infrastrukturo, odpravlja tiskalniške strežnike in enostavno vključuje tehnologije v oblaku. Ta hibridna "vse v enem" tiskalniška platforma ponuja optimalno varnost in prilagodljive možnosti tiskanja, hkrati pa zmanjšuje obremenitev IT osebja v organizaciji. Quocircovo poročilo navaja, da: "... odpravlja potrebo po lokalni infrastrukturi, s čimer pospešuje strategijo usmerjanja v oblak in uporabnikom omogoča dostop do tiskalniških opravil iz katere koli naprave. Hibridno platformo v oblaku EveryonePrint gosti, upravlja in podpira podjetje Konica Minolta, ki izpolnjuje najvišje varnostne standarde, vključno s certifikatoma ISO 27001 in ISO 27017."

Shield Guard in bizhub SECURE
Poleg tega Quocirca poudarja tudi prednosti rešitve Shield Guard: "Shield Guard je nova rešitev v oblaku, ki ponuja spremljanje in upravljanje varnosti multifunkcijskih tiskalnikov na daljavo. Shield Guard deluje z bizhub SECURE portfeljem družbe Konica Minolta, ki ponuja tri različne nivoje storitev za potrebe posameznih organizacij. Storitev bizhub SECURE je mogoče aktivirati na katerem koli bizhub multifunkcijskem tiskalnlniku podjetja Konica Minolta, in sicer na kraju samem ali pred dobavo. S storitvijo Shield Guard je mogoče vse varnostne nastavitve spremljati v oblaku."
 

quotation marks

Ponosni smo, da smo v Quocirca poročilu o storitvah tiskanja v oblaku predstavljeni kot glavni igralec. Ker so hibridna delovna okolja v fokusu številnih organizacij, naša ponudba tiskanja v oblaku zagotavlja pomemben in sestavni del tega z vsemi prednostmi, ki jih ponuja oblak. Kot so nizki stroški upravljanja, nizki investicijski stroški, visoka prilagodljivost in skalabilnost, visoka varnost, razbremenitev IT osebja in še bi lahko nadaljeval.

Boštjan Papež

vodja prodaje, Konica Minolta Slovenija

Quocirca: 'The Cloud Print Services Market Landscape, 2022' poročilo

Neodvisna organizacija za izvajanje analiz Quocirca je v svojem najnovejšem poročilu "The Cloud Print Services Market Landscape, 2022" uvrstila podjetje Konica Minolta med "glavne akterje" na področju storitev tiskanja v oblaku in navedla: "Konica Minolta razvija močan portfelj storitev za podporo strankam na različnih stopnjah njihove poti do tiskanja v oblaku. Podjetje usklajuje svojo ponudbo strojne in programske opreme za tiskanje, ter storitev za podporo hibridni delovni sili, ki se je pojavila po koncu pandemije." Poročilo navaja tudi: "Tehnologija računalništva v oblaku družbe Konica Minolta podpira digitalno preobrazbo, saj podjetjem omogoča, da delovne obremenitve prenesejo v varno okolje v oblaku, ki je v skladu s predpisi in se lahko po potrebi razširja."

Več informacij

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!