QUOCIRCA je razglasila Konico Minolto za vodilno na področju varnosti tiskanja

Ljubljana, Slovenija | 7 marec 2022

Najnovejše QUOCIRCA poročilo predstavlja vodilne ponudnike in poudarja pomen varnosti tiskanja za organizacije vseh velikosti.

Ena vodilnih družb za tržne analize Quocirca je v svojem najnovejšem poročilu 'The Print Security Landscape, 2022'[1], zaradi obsežnega portfelja izdelkov in strokovnega znanja, Konico Minolto uvrstila med 'vodilne' na področju varnosti tiskanja: "Quocirca verjame, da se Konica Minolta poleg svoje tradicionalne ponudbe za varnost tiskanja, in poglobljenega strokovnega znanja na področju IT storitev, močno razlikuje od nekaterih ključnih konkurentov, zlasti na trgu malih in srednje velikih podjetij." Hkrati poročilo poudarja velik pomen varnosti tiskanja in ugotavlja, da bosta dve tretjini organizacij, vključenih v raziskavo, v prihodnosti povečali svoje proračune na tem področju.


Zato Quocirca meni, da je med izbrano skupino ponudnikov, Konica Minolta "z močno strateško vizijo ter celovito ponudbo izdelkov in storitev za varnost tiskanja", vodilna na področju varnosti tiskanja. 

Standardizirana flota MPS (Managed Print Services) ponudnika povečuje varnost tiskanja.
V poročilu je navedeno, da je 68 % organizacij v zadnjih 12 mesecih doživelo izgubo podatkov zaradi nezanesljivih praks tiskanja. Te izgube podatkov organizacije po ocenah v povprečju stanejo več kot 758.160 Evrov[2] na kršitev. Presenetljivo je, da je o kršitvah varnosti podatkov poročalo 73 % podjetij, ki uporabljajo mešano floto tiskalnikov, v primerjavi z le 58 % podjetij z MPS standardizirano floto tiskalnikov. Zato je po mnenju podjetja Quocirca prehod na floto enega MPS ponudnika, da bi bolje nadzorovali varnost podatkov, lahko koristen. Ta pomen je še večji, če vidimo, da je glede na Quocircovo študijo 84 % podjetij, ki uporabljajo MPS, bolj prepričanih v varnost tiskanja, medtem ko je med uporabniki, ki ne uporabljajo MPS, takšnih le 49 %.

Po mnenju podjetja Quocirca to 'dokazuje, kako lahko MPS pomaga organizaciji zmanjšati tveganje in vzbuditi zaupanje za njen varnostni položaj'. Konica Minolta lahko ponudi celovite rešitve za varno tiskanje. Konica Minolta kot ponudnik koncepta 'digitalnega delovnega okolja' ponuja obsežne storitve za upravljanje tiskanja, od svetovanja, izvajanja in vzdrževanja Konica Minolta večnamenskih naprav (multifunkcijskih tiskalnikov), do programskih rešitev, ki povečujejo varnost in učinkovitost tiskanja.
 
Na primer, multifunkcijski tiskalniki bizhub i-Serije so opremljeni z opcijskim protivirusnim sistemom BitDefender. Varnostni testi, ki jih je opravila družba NTT DATA, niso odkrili nobene ranljivosti in so dokazali visoko stopnjo varnosti Konica Minolta tiskalnikov in multifunkcijskih tiskalnikov. Rešitev v oblaku Shield Guard, ki bo začela delovati februarja 2022, ponuja spremljanje in upravljanje varnosti multifunkcijskih tiskalnikov na daljavo, zagotavlja samodejna obvestila in odpravljanje pomanjkljivosti, ter organizacijam omogoča nadzor varnostnega stanja več multifunkcijskih tiskalnikov od koder koli. Shield Guard brezhibno deluje s portfeljem bizhub SECURE družbe Konica Minolta in ponuja tri različne ravni storitev za potrebe posameznih podjetij.
 
Varnost tiskanja: Ključna tema za IT odločevalce v letu 2022.
Na splošno najnovejše poročilo družbe Quocirca poudarja velik pomen varnosti tiskanja za organizacije. Kar 70 % anketiranih odločevalcev s področja IT pričakuje, da bodo leta 2022 povečali izdatke za varnost tiskanja. 'Konica Minolta bo ostala partner, ki ga bodo organizacije izbrale za uvajanje in upravljanje svojega varnega okolja za tiskanje,' povzema Matjaž Babnik, vodja marketinga v podjetju Konica Minolta Slovenija. 'Z našimi storitvami optimiziranega tiskanja, Konica Minolta podjetja razbremeni upravljanja njihovega tiskanja in jim omogoči, da se osredotočijo na svojo osnovno dejavnost.'
 
[1] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[2] Na dan 11. januarja 2022

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!