Konica Minolta lansira nov sistem za tisk na valovito embalažo!

Ljubljana, Slovenija | 11. feb 2021

Konica Minolta lansira nov sistem za tisk na valovito embalažo, Precision Packaging PKG-675i.

Digitalni inkjet sistem za tisk na vodni osnovi odpira vrata hitro rastočim sektorjem (kot na primer e-poslovanje), ki imajo potrebo po izdelavi hitrih ter prilagodljivih naklad valovite in zložljive kartonske embalaže.


Konica Minolta je danes napovedala predstavitev novega digitalnega inkjet sistema za tisk na valovito embalažo. PKG-675i omogoča ponudnikom tiska in imetnikom blagovnih znamk, da izkoristijo enostavno za uporabo rešitev izdelave embalaže na zahtevo - kar ustreza rastočemu trendu tiska prilagojene valovite embalaže (škatel).
 
PKG-675i je visokokakovostni inkjet sistem za tisk, ki lahko hitro in gospodarno natisne tudi manjše naklade personaliziranih valovitih kartonov, zložljivih kartonov in ploščatih ali pred-razrezanih kartonov. Dodatno ponuja tudi popolno rešitev za hitro oblikovanje različnih modelov embalaže, s čimer pomaga izboljšati čas od ideje do uporabe embalaže na trgu in zmanjšati količino odpadkov. Tipične aplikacije so manjše naklade valovite embalaže "od škatle do police" (box-to-shelf) za osebno in gospodinjsko nego ter predelano hrano, kjer je embalaža (škatla) potrebna za zaščito, promocijo in dostavo izdelka.
 
Na današnji trg embalaže je močno vplival COVID-19 in številne spremembe bodo verjetno ostale dolgoročne. Medtem ko se je celotni trg valovite embalaže v letu 2020 zmanjšal, se pričakuje, da bo okreval v skladu s ponovno rastjo mednarodne trgovine. Kljub temu pa so se v načinu prodaje in distribucije blaga zgodile velike spremembe s povečevanjem trenda naročanja po pošti, distribucije, interneta in e-poslovanja.
 
Raziskava (“State of the Packaging Industry 2020”) Smithers-a kaže, da je pandemija v primerjavi z napovedmi pred COVID bistveno pospešila povpraševanje po embalaži za e-poslovanje. Svetovni trg embalaže za e-poslovanje je bil leta 2020 vreden več kot 49 milijard dolarjev in Smithers pravi, da 80% te vrednosti predstavlja prav valovita embalaža.
 
Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska, Konica Minolta Slovenija, je dejal: "Rast e-poslovanja je eden od odločilnih trendov v pakirni industriji v prihodnosti, kar bo močno vplivalo na vse v sektorju valovite embalaže. Zlasti morajo biti sposobni hitro reagirati in razviti zasnovo embalaže specifično za e-poslovanje, ki rešuje izzive poštne distribucije in ne maloprodajnih. Prav tako se povečuje potreba po različnih embalažah in personalizacija. Ustvarjanje visokokakovostnih prototipov embalaže in kratkoročnih, individualiziranih serij je idealno za digitalni sistem za tisk na valovito embalažo, PKG-675i."
 
PKG-675i izdeluje partnerica Konice Minolte MTEX ​​NS in temelji na petih CMYK tiskalnih glavah Memjet®, ki mu omogočajo tisk do 1067 mm širine. PKG-675i na valovito ploščo natisne bogato grafiko z ločljivostjo kar 1600 x 1600 dpi. Z minimalno  predpripravo (Pre-Press) lahko opravila na zahtevo izdelate v visoki ločljivosti s hitrostjo do 18 metrov na minuto. Tiskalnik ima Caldera RIP in uporablja črnila na vodni osnovi, ki jih je FDA (U.S. Food and Drug Administration) odobrila za indirektni stik s hrano.

Elói Ferreira, izvršni predsednik in ustanovitelj MTEX ​​NS, je dejal: "Sodelovanje s Konico Minolto bo imelo pomembne koristi za stranke. V zadnjem desetletju je MTEX ​​NS razvil sloves kakovosti in inovacij, hkrati pa je ponudbo storitev in globalno prisotnost nenehno širil v več kot 40 držav na petih celinah. Ta tehnologija bo zagotovila popolno rešitev za hitro oblikovanje modelov embalaže, ki bo pomagala izboljšati čas za trženje in zmanjšati količino odpadkov na področjih, kot sta zložljiva škatla in valovita embalaža."


VAS ZANIMA NOVI PKG-675i? KONTAKTIRAJTE NAS.

Da, želim prejemati informacije po:

o trenutnih izdelkih in storitvah podjetja Konica Minolta Slovenija in drugih povezanih družb znotraj skupine, ki so prilagojena mojim osebnim interesom . Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti .

Polja z * so obvezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings