Konica Minolta lansira nov sistem za tisk na valovito embalažo!

Ljubljana, Slovenija | 11 februar 2021

Konica Minolta lansira nov sistem za tisk na valovito embalažo, Precision Packaging PKG-675i.

Digitalni inkjet sistem za tisk na vodni osnovi odpira vrata hitro rastočim sektorjem (kot na primer e-poslovanje), ki imajo potrebo po izdelavi hitrih ter prilagodljivih naklad valovite in zložljive kartonske embalaže.


Konica Minolta je danes napovedala predstavitev novega digitalnega inkjet sistema za tisk na valovito embalažo. PKG-675i omogoča ponudnikom tiska in imetnikom blagovnih znamk, da izkoristijo enostavno za uporabo rešitev izdelave embalaže na zahtevo - kar ustreza rastočemu trendu tiska prilagojene valovite embalaže (škatel).
 
PKG-675i je visokokakovostni inkjet sistem za tisk, ki lahko hitro in gospodarno natisne tudi manjše naklade personaliziranih valovitih kartonov, zložljivih kartonov in ploščatih ali pred-razrezanih kartonov. Dodatno ponuja tudi popolno rešitev za hitro oblikovanje različnih modelov embalaže, s čimer pomaga izboljšati čas od ideje do uporabe embalaže na trgu in zmanjšati količino odpadkov. Tipične aplikacije so manjše naklade valovite embalaže "od škatle do police" (box-to-shelf) za osebno in gospodinjsko nego ter predelano hrano, kjer je embalaža (škatla) potrebna za zaščito, promocijo in dostavo izdelka.
 
Na današnji trg embalaže je močno vplival COVID-19 in številne spremembe bodo verjetno ostale dolgoročne. Medtem ko se je celotni trg valovite embalaže v letu 2020 zmanjšal, se pričakuje, da bo okreval v skladu s ponovno rastjo mednarodne trgovine. Kljub temu pa so se v načinu prodaje in distribucije blaga zgodile velike spremembe s povečevanjem trenda naročanja po pošti, distribucije, interneta in e-poslovanja.
 
Raziskava (“State of the Packaging Industry 2020”) Smithers-a kaže, da je pandemija v primerjavi z napovedmi pred COVID bistveno pospešila povpraševanje po embalaži za e-poslovanje. Svetovni trg embalaže za e-poslovanje je bil leta 2020 vreden več kot 49 milijard dolarjev in Smithers pravi, da 80% te vrednosti predstavlja prav valovita embalaža.
 
Bojan Zupančič, vodja programa produkcijskega in industrijskega tiska, Konica Minolta Slovenija, je dejal: "Rast e-poslovanja je eden od odločilnih trendov v pakirni industriji v prihodnosti, kar bo močno vplivalo na vse v sektorju valovite embalaže. Zlasti morajo biti sposobni hitro reagirati in razviti zasnovo embalaže specifično za e-poslovanje, ki rešuje izzive poštne distribucije in ne maloprodajnih. Prav tako se povečuje potreba po različnih embalažah in personalizacija. Ustvarjanje visokokakovostnih prototipov embalaže in kratkoročnih, individualiziranih serij je idealno za digitalni sistem za tisk na valovito embalažo, PKG-675i."
 
PKG-675i izdeluje partnerica Konice Minolte MTEX ​​NS in temelji na petih CMYK tiskalnih glavah Memjet®, ki mu omogočajo tisk do 1067 mm širine. PKG-675i na valovito ploščo natisne bogato grafiko z ločljivostjo kar 1600 x 1600 dpi. Z minimalno  predpripravo (Pre-Press) lahko opravila na zahtevo izdelate v visoki ločljivosti s hitrostjo do 18 metrov na minuto. Tiskalnik ima Caldera RIP in uporablja črnila na vodni osnovi, ki jih je FDA (U.S. Food and Drug Administration) odobrila za indirektni stik s hrano.

Elói Ferreira, izvršni predsednik in ustanovitelj MTEX ​​NS, je dejal: "Sodelovanje s Konico Minolto bo imelo pomembne koristi za stranke. V zadnjem desetletju je MTEX ​​NS razvil sloves kakovosti in inovacij, hkrati pa je ponudbo storitev in globalno prisotnost nenehno širil v več kot 40 držav na petih celinah. Ta tehnologija bo zagotovila popolno rešitev za hitro oblikovanje modelov embalaže, ki bo pomagala izboljšati čas za trženje in zmanjšati količino odpadkov na področjih, kot sta zložljiva škatla in valovita embalaža."

VAS ZANIMA NOVI PKG-675i? KONTAKTIRAJTE NAS.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Bojan Zupančič

Vodja prodaje

Produkcijski in industrijski tisk

bojan.zupancic@konicaminolta.si