7 ključnih orodij za digitalno preoblikovanje vašega podjetja.

Ljubljana, Slovenija | 19 julij 2021

Sestavite si svoj nabor orodij za digitalno preobrazbo in inteligentno povezano delovno mesto.

Pandemija je odločno pospešila potrebo po strategiji digitalne preobrazbe. Številna podjetja so izkoristila priložnost, da ocenijo, kako lahko z uporabo digitalnih tehnologij in novih poslovnih modelov izboljšajo uspešnost in spodbudijo organizacijske spremembe.


Vendar pa podrobnosti o tem, kaj dejansko vključuje vzpostavitev digitalno zrelega podjetja niso vedno jasne. S povezovanjem tehnologij, ki jih uporabljajo podjetja (od orodij za komunikacijo in sodelovanje do aplikacij za upravljanje dokumentov in podatkov ter storitev zunanjega upravljanja vsebin), inteligentno povezano delovno mesto (ICW) odpravlja komunikacijske ovire in omogoča, da spremenite izkušnje svojih strank ter spodbudite učinkovitost, inovacije in rast. Ključ do uspeha pa je v učinkovitem izvajanju strategije digitalne preobrazbe, ki lahko spodbudi prave kulturne spremembe.
 
Digitalno razmišljanje
Načeloma na novem digitalnem delovnem mestu vsakdo še vedno počne to, kar je počel do sedaj. Podatki se zbirajo, obdelujejo in izmenjujejo. Zaradi vse večje digitalizacije pa se lahko zaposleni namesto pogovora iz oči v oči na hodniku, dogovorijo za srečanje v virtualni sobi, kjer opravijo video klic, ali napišejo kratka sporočila v sistemu za klepet. Vodje projektov lahko rezultate svojega dela beležijo neposredno, nastavijo vstopnice (ticket) za težave strank, zahteve za razvoj izdelkov in organizirajo videokonferenčne sestanke in predstavitve. Tudi administracija, tehnični sektor za pomoč strankam in prodajno osebje, lahko najdejo digitalne storitve, ki jim omogočajo in olajšajo vsakodnevna opravila.

V bistvu pa nič od tega ni novost - mnogi med nami že delamo digitalno. Razlika je v tem, da zdaj začenjamo tudi razmišljati digitalno. Preobrazba trga dela je na primer tudi priložnost za razvoj strategij in podporo ciljem trajnostnega razvoja iz Agende 2030 Združenih narodov (UN Sustainable Development Goals of the 2030 Agenda). Če se bomo manj vozili na službena potovanja ali v pisarno in, če se bodo velike pisarne zmanjšale, lahko to pomembno prispeva k zmanjšanju emisij CO2 in varovanju okolja.
 
Tehnologija: zbirka orodij za digitalno preobrazbo.
Predvsem malim in srednje velikim podjetjem je lahko težje izvesti kompleksnejše IT zahteve digitalne preobrazbe, kot sta na primer izgradnja nove infrastrukture ali razširitev obstoječih sistemov. Ta podjetja običajno nimajo potrebnih strokovnjakov, zato morajo uporabiti zunanje svetovalce, ki poleg celotne palete izdelkov in rešitev zagotavljajo tudi storitve in podporo. Prav tako se veliko večjih podjetij sooča z dokumenti, ki so zaklenjeni v arhivskih omarah v pisarni, medtem ko zaposleni delajo na daljavo in nimajo dostopa do teh dokumentov/informacij.
 
Tu nastopijo ponudniki za upravljanje storitev, kot je Konica Minolta. Prilagojeno vaši dejavnosti, vam lahko zagotovimo  zbirko digitalnih orodij, ki jo sestavljajo orodja in tehnologije, ki jih vaši zaposleni potrebujejo za opravljanje svojega dela. Po našem mnenju je inteligentno povezano delovno mesto (ICW) doseženo, ko ste usposobljeni na sedmih ključnih področjih:

  1. STORITVE V OBLAKU
Tehnologija računalništva v oblaku je temelj digitalne preobrazbe, saj ljudem omogoča svobodo in prilagodljivost pri delu s katere koli lokacije, ne da bi jim bilo treba upravljati in vzdrževati lastno infrastrukturo.

  2. VARNOSTNE STORITVE
Varnost podpira in omogoča digitalizacijo ter pomaga podjetjem, da svojo digitalno zrelost gradijo na varni podlagi

  3. STORITVE UPRAVLJANJA INFRASTRUKTURE
Zagotavlja, da so sistemi podjetja vedno posodobljeni in zaščiteni, hkrati pa zagotavljajo, da se podatki podjetja nikoli ne izgubijo. S tem podpirajo tudi koncept neprekinjenega poslovanja ter gradijo digitalno zrelost.

  4. UPRAVLJANJE STORITEV APLIKACIJ
Podjetjem, oziroma zaposlenim, omogoča enostaven dostop do različnih programov in aplikacij, s katerimi lahko izvajajo transformacijo.

  5. STORITVE ZA OPTIMIZACIJO DELOVNIH PROCESOV IN AVTOMATIZACIJO
Enostavni, a zmogljivi delovni procesi podjetjem omogočajo pametnejše delo. Prilagodljive funkcije ter mobilne zmožnosti zagotavljajo prilagodljivost in uporabniku prijazno izkušnjo. Namenjene so podjetjem, ki so presegle zgodnjo fazo digitalne preobrazbe in želijo pridobiti 360 stopinjski pogled na dokumente in podatke.

  6. UPRAVLJANJE STORITEV TISKANJA
Razbremeni vas skrbi za celotno infrastrukturo tiskanja in skeniranja. Združuje svetovalne storitve, implementacijo strojne in programske opreme ter optimizacijo delovnih procesov.

  7. STORITVE ZA UPRAVLJANJE INFORMACIJ
Pretvorba papirja v novo digitalizirano vsebino je zasnovana tako, da z uporabo inteligentne avtomatizacije (IA) in robotske avtomatizacije procesov (RPA) poveča učinkovitost delovnih procesov, hrambe, varnosti in skladnosti. Usmerjanje digitaliziranih dokumentov z avtomatiziranimi delovnimi procesi zmanjšuje napake in čas potreben za vnos podatkov.
 
V večini podjetij bo krepitev zmogljivosti v teh sedmih kategorijah podprla načine komuniciranja, sodelovanja, povezovanja in zagotavljanja storitev. Podjetja ta orodja prepogosto uvajajo ločeno, brez koristi celovite strategije digitalne preobrazbe. Da bi to odpravili, se posvetujte z našimi strokovnjaki za inteligentno povezano delovno mesto (ICW). Vzeli si bodo čas za oblikovanje strategije digitalne preobrazbe, ki jasno izraža vašo poslovno usmeritev in usmerja razvoj vaše lastne povezane pisarne.


Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@gmail.com

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!