Priznanje za COVID-19 odziv

Ljubljana, Slovenija | 25 oktober 2021

Konica Minolta je bila v raziskavi DX 2021 izbrana kot odlično podjetje v segmentu "ODZIV NA COVID-19" (kategorija "SKRB ZA STRANKE").

To je priznanje za Konica Minolta rešitve, ki temeljijo na DX (digital experience) tehnologiji in zagotavljajo varno delovno okolje med pandemijo.


Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) je bila izbrana kot odlično podjetje v kategoriji "Skrb za stranke" v segmentu "Odziv na Covid-19", v raziskavi o digitalni preobrazbi (raziskava DX) 2021. DX raziskavo vsako leto izvede japonsko ministrstvo za gospodarstvo, trgovino in industrijo (METI). Namen raziskave je prepoznati domača podjetja, ki so odlična na področju strateške uporabe IT-ja. METI je v raziskavi DX 2021 uvedel segment "Odziv na Covid-19" in izbral podjetja, ki so učinkovito uporabila digitalne tehnologije za preprečevanje pojava Covid-19.
 
Pandemija Covid-19 je drastično spremenila način dela in življenja ljudi. Dejavniki, kot so brez-kontaktnost, decentralizacija in individualizacija, so postali nove norme družbe. Konica Minolta se ponaša z najsodobnejšimi tehnologijami upodabljanja in zajema, ki jih je mogoče učinkovito uporabiti za pokritje teh novo nastalih potreb. S svojimi novimi tehnologijami ter storitvami na daljavo, v realnem času in na zahtevo, zagotavlja varnost in zaščito na delovnih mestih strank, ter jim pomaga pri reševanju nastajajočih družbenih izzivov. Ta prizadevanja so bila sedaj priznana s strani japonskega ministrstva za gospodarstvo, trgovino in industrijo.
 
Zakaj je bila izbrana Konica Minolta.
Družba Konica Minolta je že pred izbruhom Covid-19 epidemije vzpostavila okolje, ki je primerno za delo na daljavo. To ji je ob izbruhu pandemije omogočilo hiter prehod na delo od doma. Raziskava je pokazala, da je 80 % zaposlenih v podjetju ohranilo ali celo povečalo produktivnost, medtem ko je stopnja prisotnosti zaposlenih v pisarnah na območju metropole Tokio v povprečju ostala na okoli 20-30 %.
 
S pomočjo znanja in izkušenj je družba Konica Minolta razvila storitev za analizo delovnih tokov strank in vizualizacijo težav, ki jih morajo stranke odpraviti, da bi v svoje poslovne dejavnosti uvedle digitalno preobrazbo in prešle na delo na daljavo. S tem želi Konica Minolta podpreti svoje stranke pri temeljnih reformah njihovega načina dela. To vključuje različne možnosti delovnih stilov. Na primer brezpapirno delo, delo brez časovnih in prostorskih omejitev, ali omogočanje strankam, da se osredotočijo na bolj ustvarjalne dejavnosti.
 
Za delovna mesta, ki zahtevajo fizično prisotnost, Konica Minolta ponuja toplotne kamere, ki omogočajo brezkontaktno merjenje temperature telesne površine v realnem času. S to tehnologijo lahko odkrijemo ljudi s povišano temperaturo in/ali za ugotavljanje, ali ljudje nosijo obrazne zaščitne maske. S temi inovacijami Konica Minolta pomaga zagotoviti varen in zanesljiv dostop v pisarne in različne druge objekte, ter zmanjšati tveganje širjenja Covid-19, s čimer prispeva k preprečevanju okužb.
 
Na trgu zdravstvenega varstva je Konica Minolta razširila ponudbo ultraprenosnih digitalnih rentgenskih sistemov, diagnostičnih ultrazvočnih sistemov in pulznih oksimetrov. Za zmanjšanje bremena na medicinsko osebje, ki skrbi za bolnike z boleznijo Covid-19, je podjetje po prejemu odobritve v skladu z Zakonom o farmacevtskih in medicinskih pripomočkih, uvedlo tudi sistem za spremljanje bolnikov VS1. Sistem VS1 omogoča, da se vrednosti arterijske nasičenosti s kisikom pri bolnikih, ki kažejo resno obolelost s Covid-19, prek sub-GHz brezžičnega omrežja prenašajo na postaje medicinskega osebja, ki je zunaj izoliranega območja. To omogoča centralizirano upravljanje podatkov in zmanjšuje tveganje stika z viri okužb.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!