Konica Minolta multifunkcijski tiskalniki presegajo standarde za skladnost s kibernetsko varnostjo

Ljubljana, Slovenija | 13 september 2021

Med testiranjem podjetij NTT DATA in NTT Ltd so multifunkcijski tiskalniki učinkovito zaščitili podatke pred hekerji.

Konica Minolta je objavila rezultate penetracijskega testiranja multifunkcijskih tiskalnikov bizhub i-Serije, ki je bilo izvedeno z namenom zagotoviti skladnost z najvišjimi standardi zasebnosti podatkov in varnosti. Bizhub i-Serijo odlikujejo številne tehnologije naslednje generacije, vključno s polprevodniškim pomnilnikom, novo kodno bazo, strojno programsko opremo in integrirane storitve v oblaku. Med nedavnimi testi, ki sta jih na tiskalnikih opravili NTT DATA, mednarodno priznani ponudnik IT storitev in oddelek za varnost družbe NTT Ltd., ni bilo odkritih nobenih ranljivosti.


Omrežno povezani tiskalniki končnim uporabnikom ponujajo izjemne možnosti za sodelovanje in preprosto uporabo. Na žalost pa so ti isti tiskalniki tudi privlačna tarča za hekerje. Izurjen heker lahko z izkoriščanjem varnostne ranljivosti v mrežno povezanem tiskalniku izpostavi celotno omrežje kraji podatkov, motnjam v poslovanju in finančnim pretresom.
 
Da bi zaščitila svoje sisteme in zagotovila, da izpolnjujejo zahteve glede skladnosti s PCI, HIPAA, FERPA in GDPR, Konica Minolta svoje multifunkcijske tiskalnike podvrže strogim notranjim testom kibernetske varnosti. Da pa bi strankam še dodatno zagotovila, da tiskalniki presegajo industrijske standarde za skladnost in kibernetsko varnost, je Konica Minolta investirala v dodatno raven zaščite pred grožnjami - penetracijske teste, ki sta jih izvedla NTT DATA in oddelek za varnost družbe NTT Ltd.
 
Konica Minolta je podjetju NTT DATA za penetracijsko testiranje zagotovila linijo svojih bizhub i-Serije multifunkcijskih tiskalnikov in njihovo izvorno kodo. Inženirji podjetja NTT DATA po približno 80 urah poskusov vdora v tiskalnike niso odkrili večjih varnostnih ranljivosti. Ti rezultati krepijo ugled družbe Konica Minolta, ki ponuja varne izdelke, kar v veliki meri pomaga tudi k uspehu bizhub i-Serije multifunkcijskih tiskalnikov. 
 
"Veliko organizacij si pogosto ne predstavlja, da lahko multifunkcijski tiskalniki predstavljajo enako velika vstopna vrata za hekerje, kot vse druge naprave v omrežju. NTT DATA penetracijski testi lahko pri strankah zagotovijo dodaten občutek zaupanja v določen produkt, oziroma blagovno znamko," pravi Matjaž Babnik, vodja marketinga v podjetju Konica Minolta Slovenija. 
 
Za več informacij pišite na info@konicaminolta.si ali si oglejte kratek videoposnetek o njenih prizadevanjih za zaščito sistemov pred ranljivostmi.
 
O podjetju NTT DATA    
NTT DATA - del skupine NTT - je zaupanja vreden svetovni inovator na področju IT in poslovnih storitev. S svetovanjem, industrijskimi rešitvami, storitvami poslovnih procesov, digitalno in informacijsko posodobitvijo ter upravljanimi storitvami strankam pomagajo pri preoblikovanju. NTT DATA podjetjem in družbi omogoča, da se samozavestno podajo v digitalno prihodnost. NTT DATA lahko obiščete na nttdata.com. 
 

Presegamo standarde kibernetske varnosti

(angleško)

Več informacij

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!