MOBOTIX Mx6 serija in MOBOTIX 7 platforma družbe Konica Minolta sta vnovič pridobili SySS certifikat

Ljubljana, Slovenija | 25 avgust 2021

S tem je zopet potrjena najboljša možna kibernetska varnost MOBOTIX video rešitev.


Neodvisno podjetje SySS GmbH je preizkusilo in potrdilo varnost inteligentne video platforme MOBOTIX 7 in varnostnih kamer MOBOTIX Mx6. Tako je vodilni nemški inštitut za penetracijske teste potrdil najboljšo možno kibernetsko varnost serije izdelkov MOBOTIX podjetja Konica Minolta.
 
Med testiranjem so različne komponente strojne in programske opreme izpostavljene simuliranim hekerskim napadom v več scenarijih. Ti ustrezajo trenutnim kibernetskim napadom, ki so nedavno privedli do vdora in ugrabitve podatkov po vsem svetu. Strokovnjaki podjetja SySS GmbH dobro poznajo nedavne metode napadov na IT sisteme in raziskujejo, kako preprečiti vdore v digitalno infrastrukturo. S tem ekskluzivnim znanjem SySS GmbH testira IT sisteme, ter išče šibke točke in varnostne ranljivosti.
 
"Podaljšanje SySS certifikata za MOBOTIX 7 platformo in Mx6 serijo video kamer, ki sta del portfelja storitev video rešitev podjetja Konica Minolta, potrjuje naša prizadevanja in visoke standarde na področju varnosti video rešitev. Našim strankam ponujamo le video rešitve, ki zagotavljajo najboljšo možno zaščito - ne le za ljudi, objekte, blago, zemljišča ali stavbe, temveč tudi za podatke, ki jih zbirajo naše kamere," poudarja Matjaž Babnik, vodja marketinga pri podjetju Konica Minolta Slovenija.
 
Z video rešitvami podjetja Konica Minolta so stranke lahko prepričane, da bodo še naprej maksimalno zaščitene pred kibernetskimi napadi. MOBOTIX 7 platforma in Mx6 serija video kamer sta med vodilnimi na trgu. Zaradi svoje robustnosti, vzdržljivosti in energetsko učinkovitih rešitev so MOBOTIX video rešitve cenjene po vsem svetu. Kljub decentraliziranemu pristopu je sistem skladen s standardoma ONVIF in H.264.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!