MOBOTIX dopolnjuje MOBOTIX 7 serijo kamer za video nadzor

Ljubljana, Slovenija | 10 oktober 2022

MOBOTIX dopolnjuje MOBOTIX 7 serijo kamer za video nadzor.

MOBOTIX dopolnjuje MOBOTIX 7 serijo kamer za video nadzor s tremi novimi modeli za notranjo uporabo, MOBOTIX v71, c71 in p71. Največja prednost novih modelov je nižja cena, saj za razliko od video kamer za zunanjo uporabo ne potrebujejo dodatne (in drage) vremenske zaščite. Poleg tega notranji modeli delujejo še posebej energetsko varčno - v razredu Power over Ethernet (PoE)3 s porabo največ 12,95 W. Odvisno od področja uporabe, v številnih primerih, največja intenzivnost osvetlitve, ki se napaja prek vmesnika USB, ni potrebna. Preko programske opreme video kamere pa je mogoče preprosto preklopiti na višji PoE+ razred za delovanje s polno močjo.


Najboljša kakovost slike podnevi in ponoči - vrhunska oprema z obsežno izbiro objektivov.
Polkrožna kamera c71 ima podroben 360-stopinjski slikovni HiRes senzor z ločljivostjo 4K, samodejnim preklopom na dnevni in nočni način ter IR način delovanja. Video kameri v71 in p71 sta na voljo s 4K UHD (Ultra High Definition) senzorji ali s svetlobno občutljivimi 4MP Ultra LowLight senzorji ter z lečami (objektivi) s horizontalnim vidnim kotom od 15° do 120° (120° samo za p71).

Novi model p71 je še posebej privlačen. Navdušuje predvsem s svojo značilno obliko, ki preprečuje morebitne odboje svetlobe in tako zagotavlja najboljši možni pogled. Za uporabo v zaprtih prostorih, kjer je potrebna največja zaščita leč in zaščita pred vandalizmom, na primer v javnih stavbah, je priporočljiva uporaba robustnejše različice v71 s polikarbonatno kupolo IK10. Na splošno širok izbor objektivov, uporaba visokokakovostnih sestavnih delov in materialov (npr. aluminijasto ohišje), dodatne IR LED diode vgrajene v vse modele in svetlobno občutljivi senzorji visoke ločljivosti zagotavljajo zanesljivost, vzdržljivost in briljantno kakovost slike v vseh svetlobnih pogojih.
 

Vse je mogoče - veliko več kot le varnostne aplikacije.
Vsi novi video sistemi so del odprte platforme MOBOTIX 7, ki je zasnovana za reševanje najzahtevnejših izzivov z uporabo aplikacij na osnovi umetne inteligence, ki omogočajo prilagojene in v prihodnost usmerjene rešitve.
 
"Video tehnologija že dolgo ni več namenjena samo varnostnim aplikacijam," je dejal Uroš Slokan, vodja MOBOTIX programa v podjetju Konica Minolta Slovenija. "Naši inteligentni video sistemi zaznavajo nevarnosti, podpirajo procese in delovne tokove, ter razbremenjujejo ljudi in opremo v številnih primerih. Na primer, v zdravstvu sistemi prevzamejo naloge nadzora bolnikov in tako zdravstveno osebje sprostijo za intenzivnejšo osebno oskrbo. V industriji smo s ciljnim spremljanjem procesov za podjetja v različnih panogah že uspeli doseči impresivne prihranke," pravi Uroš. "V nekaterih primerih se investicija v video kamere povrne že v nekaj mesecih."

To omogočajo ustrezno zmogljiva in razširljiva strojna oprema ter odprta programska platforma, na kateri lahko z visoko zmogljivostjo delujejo tudi za zahtevne aplikacije, ki temeljijo na umetni inteligenci. Vsaka MOBOTIX 7 video kamera je zato opremljena z obsežno paleto integriranih aplikacij. Po želji je mogoče razviti in integrirati tudi aplikacije priznanih partnerskih podjetij in posamezne aplikacije, ki v celoti ustrezajo potrebam in področjem uporabe stranke.

"Naši prejšnji modeli MOBOTIX 7 video kamer so bili zasnovani predvsem kot zunanje kamere. Z modeli za notranjo uporabo zdaj ponujamo stroškovno učinkovitejšo možnost - tudi dolgoročno zaradi dodatno zmanjšane porabe energije - za uporabo MOBOTIX 7 aplikacij," dodaja Uroš.  
 
Kot je pri družbi MOBOTIX običajno, so sistemi, razviti v podjetju, ročno sestavljeni in intenzivno preizkušeni v Langmeilu. Uroš Slokan je na to še posebej ponosen: "Standard kakovosti "Made in Germany", prizadevnost vsakega zaposlenega in seveda kibernetska varnost, ki se nenehno preverja s penetracijskimi testi, so bistveni dejavniki, po katerih se kot družina MOBOTIX razlikujemo od konkurence."

 

MOBOTIX 7 APLIKACIJE

MOBOTIX 7 APLIKACIJE

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!