Konica Minolta in MGI - globalna predstavitev digitalnega sistema za tisk ALPHAJET 4.0

Ljubljana, Slovenija | 7 november 2022

Konica Minolta in MGI - globalna predstavitev digitalnega sistema za tisk ALPHAJET 4.0 in prva prodaja v Franciji.

Podjetje MGI Digital Technology je predstavilo sistem AlphaJET, prvi B1+ eno-prehodni digitalni inkjet (brizgalni) tiskarski stroj na svetu, z edinstveno kombinacijo CYMK črnil na vodni osnovi z 'Eco-Spot UV Coating' in 'Green-Foil' digitalno dodelavo v liniji. V posebnem centru v prostorih družbe Konica Minolta v Parizu, je bil za stranke vzpostavljen prvi AlphaJET demo center.


Partnerja Konica Minolta in MGI Digital Technology sta napovedala tudi, da bo v začetku prihodnjega leta v prostorih družbe Konica Minolta v New Yorku odprt drugi namenski AlphaJET demo center, ki bo še pospešil digitalno preobrazbo podjetij in sodelovanje s strankami.
 
Hkrati sta Konica Minolta in MGI napovedala tudi prvo stranka za AlphaJET. ISRA, industrijska kooperativa, ki deluje v sektorju embalaže in tiska kartic s čipi (ali brez njih), namenjenih trgom maloprodaje, transporta ter avtentikacije in nadzora dostopa, je izbrala napredni MGI AlphaJET, da bi optimizirala celoten proizvodni proces in izkoristila prednosti industrije 4.0.
 
ISRA z nakupom MGI AlphaJET potrjuje petletni inovacijski načrt, ki je del pobude "France Relance", obsežnega naložbenega načrta v vrednosti 100 milijard EUR za podporo podjetjem, prenovitev proizvodnih modelov, preoblikovanje infrastrukture in naložbe v usposabljanje. Podjetje ISRA je bilo vedno osredotočeno na inovacije: pred kratkim je razvilo prvi papir ISBIO "brez plastike", ki je zaradi svojega okolju prijaznega videza in materiala, ki ga je mogoče v celoti reciklirati, postal priljubljen med velikimi blagovnimi znamkami in uglednimi strankami.
 
V tem kontekstu je nakup AlphaJET logično nadaljevanje inovacijske strategije družbe ISRA, je povedal njen generalni direktor Jean-Pierre Chauvin: "Danes je za proizvodnjo naših izdelkov na splošno potrebnih pet glavnih korakov. AlphaJET nam bo omogočil poenostavitev proizvodnega procesa in odpravo nekaterih omejitev pri tisku in sicer brez prekinitev procesa, brez odpadkov in na časovno učinkovit način, ter z neprimerljivo večjo produktivnostjo, ki je ni mogoče doseči z uporabo običajne opreme."
 
Koncept z enim prehodom in popolno avtomatizacijo proizvodnih procesov za prilagojeno in prilagodljivo množično proizvodnjo ter edinstvene priložnosti za dodano vrednost so v središču tega digitalnega štiribarvnega tiskarskega stroja na vodni osnovi, ki proizvede do 1.800 B1 listov na uro z najvišjo ločljivostjo tiska 1.600 dpi.
 
MGI in Konica Minolta prinašata revolucijo v različne segmente grafičnega trga, vključno z embalažo, pregibnim kartonom, tiskom iz spleta v tisk/za embalažo (web-to-print/to-packaging), komercialnim tiskom, knjigami in revijami.
 
Združljivost tiskovne podlage (medijev) sega od najmanjše debeline 135 gramov do 2 mm. Med njimi so premazani in nepremazani papirji, kartoni, e-karton, karton za e-odpadke in sintetični papirji velikosti od B2 do B1+.
 
Okolju prijazna eno-prehodna produkcija vključuje pigmentna CMYK črnila na vodni osnovi, eko-točkovni UV-premaz in eko nanos folije (ravno, dvignjeno in reliefno) ter učinke OPV laminacije.
 
Digitalni inkjet tiskarski stroj AlphaJET 4.0 ima certifikat INGEDE za odstranljivost tiska: za CMYK črnila na vodni osnovi, premaz Eco-UV in folijo na določenih podlagah, ter ima certifikat FOGRA.
 
Edinstvene prednosti AlphaJET tiskarskega sistema so:
  • revolucionarni patentiran prenos tiskovne podlage z elektromagnetnim transportom medija s sistemi 'Smart Trays' za popolno registracijo in premikanje, kar ima za posledico tisk v visoki ločljivosti in delovanje brez zastojev,
  • registracija CMYK in točkovnega UV premaza z uporabo inteligentnih skenerjev in barvno kalibracijo s popolno avtomatizacijo,
  • Sistem IOT in platforme v oblaku 'MGI connect',
  • konkurenčni skupni stroški lastništva (TCO). 
"MGI AlphaJET ponuja neomejene možnosti. Tisk in dodelava z enim prehodom z uporabo vodnih in UV-barvil je prebojna inovacija za tiskarsko in embalažno industrijo. En upravljavec sistema in en tiskarski stroj. AlphaJET je prehodil dolgo pot od zamisli do izvedbe, vendar vem, da govorim v imenu celotne ekipe, ko pravim, da smo izjemno ponosni na svoje dosežke, saj se približujemo popolni komercialni proizvodnji. Naš koncept "vse-v-enem" zagotavlja veliko prilagodljivost za proizvodnjo z dodano vrednostjo, od poskusnega izpisa do milijonskih serij - vse to po konkurenčnih cenah."
Edmond Abergel, glavni izvršni direktor skupine MGI
 
Bojan Zupančič, vodja programa za produkcijski in industrijski tisk pri podjetju Konica Minolta Slovenija, je dejal: "Globalna predstavitev AlphaJET je pomemben korak naprej, saj še naprej pospešujemo našo pot digitalne preobrazbe - tako znotraj podjetja kot tudi navzven. Danes rastemo daleč prek svojih osrednjih trgov in se uspešno širimo na trge, kot so IT storitve, zdravstvo in digitalna proizvodnja, pa tudi dodelava in okraševanje tiskovin. Tako MGI kot tudi mi sami še naprej tesno sodelujemo s svojimi strankami v okviru skupnega pristopa, zato pričakujemo, da bomo kmalu objavili nove namere."

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

+38615680511

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!