Konica Minolta je pridobila status "Microsoft Global Managed Partner"

Ljubljana, Slovenija | 24 marec 2021

Združene zmogljivosti obeh podjetij za stranke Konice Minolte prinašajo pospešeno digitalno preobrazbo delovnega okolja.

Ljubljana/Slovenija, Langenhagen/Nemčija, Tokio/Japonska, 24. marec 2021


Konica Minolta je pridobila status Global Managed Partner. Konica Minolta s sedežem v Tokiu ima podjetja v 50 državah in ima skoraj 44.000 zaposlenih. Oznaka Microsoft Global Managed Partner krepi cilje Konice Minolte, da s skupnim razvojem rešitev in storitev, ter z zagotavljanjem informacijskih oblačnih storitev in rešitev za digitalno delovno mesto za mala in srednje velika podjetja (MSP), poudari svojo globalno strateško usmeritev v večini držav, v katerih deluje.

Konica Minolta v zadnjih letih stalno raste kot strokovnjak na področju IT-ja, tako z organsko rastjo kot s strateškimi prevzemi. Med osrednjimi cilji podjetja pri združitvah in prevzemih je širjenje poslovanja z izkoriščanjem moči Microsoftovih rešitev.
 
"Microsoft za nas postaja vse bolj pomemben zaveznik," je povedal Hajime Takei, višji izvršni direktor in predsednik divizije za digitalno delovno okolje, Konica Minolta, Inc. "Vedno je bil naš cilj združiti najboljše iz obeh svetov. Na trgu želimo predstaviti napredno strokovno znanje, v kombinaciji z znanjem, ki smo ga pridobili iz našega poslovanja (s koreninami na področju tiskanja, kar počnemo že desetletja), in z Microsoftovo tehnologijo. Ta odločenost je rezultat našega dolgoletnega partnerskega odnosa z našimi strankami in izjemnega dela naših strokovnih ekip po vsem svetu."
 
"Z veseljem sodelujemo z družbo Konico Minolto na svetovni ravni in tako pripomorem k njeni rasti v IT-ju, hkrati pa ustvarjamo priložnosti za digitalno preobrazbo za njene stranke," je povedal Casey McGee, podpredsednik ISV (Independent Software Vendor) prodaje pri Microsoftu. "Microsoft Cloud je edinstveno postavljen tako, da zagotavlja široko paleto vodilnih storitev in izdelkov za podporo Konici Minolti pri razvoju različnih rešitev za digitalno delovno okolje."
 
Kot del vstopa na trg upravljanja z informacijami leta 2014, je Konica Minolta svojim strankam ponujala Microsoft SharePoint rešitve. Družba je postopoma dodala rešitve, ki temeljijo na Microsoft Dynamics 365 in Microsoft 365 (prej Office 365), pa tudi na razvoju Microsoft Azure po meri. Podjetje se je najprej osredotočilo na trge Evrope in Severne Amerike; Konica Minolta je z novim statusom Global Managed Partner, nedavno dodala še azijsko-pacifiško regijo. Danes več kot 300 certificiranih zaposlenih v Konici Minolti po vsem svetu, strankam pomaga pri vpeljavi in uporabi rešitev za transformacijo poslovanja.
 
Microsoftove aplikacije se idealno prilegajo infrastrukturi, ki jo običajno uporabljajo mala in srednje velika podjetja (MSP). Konica Minolta s strokovnim znanjem in globokim razumevanjem strank, skupaj z inteligentnimi Microsoftovimi storitvami, prinaša znatno korist - zlasti za mala in srednje velika podjetja. Poleg tega je Konica Minolta razvila vrsto lastnih aplikacij, rešitev in storitev, ki temeljijo na Microsoftovih oblačnih storitvah, z namenom da bi zadovoljila širok spekter potreb strank v MSP sektorju.
 
"Zavezništvo z Microsoftom nam omogoča, da združimo svoje temeljne kompetence in zaupanja vredne odnose s strankami z najbolje zavarovano in prilagodljivo oblačno tehnologijo in tako gradimo fleksibilne rešitve za podjetja," je še pojasnil Hajime Takei iz Konice Minolte. "Z uporabo Microsoftovih aplikacij in naših rešitev, strankam v MSP sektorju lahko ponudimo sisteme in funkcije, ki so bili prej na voljo le večjim podjetjem. S tem globalnim sodelovanjem bomo svojim strankam lahko ponudili še več priložnosti za pospeševanje inovacij in navsezadnje za uspeh."
 
Danes te individualno zasnovane storitve pokrivajo široko paleto funkcij na področju digitalnega upravljanja vsebin in digitalnih procesov. Primer so rešitve, usmerjene v ciljne skupine: "Automotive CRM" za prodajo v avtomobilski industriji, ali "for.RealEstate" za nepremičninske posrednike in "for.CARE" za stranke s področja državne/javne uprave. Te namenske rešitve je mogoče brez težav integrirati z obstoječimi sistemi. "Več kot 90% našim strankam, ki poslujejo na Microsoftovih tehnologijah, lahko zagotovimo, da se naše aplikacije, ki bazirajo na Microsoftu, idealno prilegajo infrastrukturi, ki jo običajno najdemo pri majhnih in srednje velikih podjetjih," dodaja Jaromir Sponar, vodja poslovnega razvoja ITS, Microsoft MVP, Konica Minolta Business Solutions Europe.


O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!

Da, želim prejemati informacije po:

o trenutnih izdelkih in storitvah podjetja Konica Minolta Slovenija in drugih povezanih družb znotraj skupine, ki so prilagojena mojim osebnim interesom . Vaši podatki bodo obdelani v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti .

Polja z * so obvezna!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings