Konica Minolta je prejela BLI 2021 A3 Line of the Year nagrado

Ljubljana, Slovenija | 21 januar 2021

Konica Minolta je po letu 2014 ponovno nosilka BLI 2021 A3 Line of the Year nagrade. V preteklosti je Konica Minolta prejela to prestižno nagrado kar štiri leta zapored, kar je brez primere.

"Konica Minolta je skrbno pripravila portfelj A3 multifunkcijskih tiskalnikov. Celotna linija je izjemno zanesljiva in enostavna za uporabo – to velja za vse, od najmanjšega do največjega aparata," je povedal George Mikolay, pomočnik direktorja za A3 strojno opremo/proizvodnjo pri Keypoint lntelligence. "Poleg tega je Konica Minolta mojstrsko opravila z vključitvijo programskih rešitev, aplikacij in orodji v celotno linijo multifunkcijskih tiskalnikov, ki so v današnjem času nujne za prilagoditev opreme uporabnikom (personalizacije). Izjemna zanesljivost, pa tudi doslednost v zmogljivosti in uporabnosti v celotni liniji zagotavljata, da lahko uporabniki na podlagi delovne obremenitve in razpoložljivosti brez težav preidejo z aparata enega hitrostnega razreda na drugega, pri čemer se učinkovitost in uspešnost le malo zmanjšata."


"Keypoint lntelligence se zahvaljujem za to čast. Izjemno smo ponosni, da smo dobili priznanje za najboljšo linijo multifunkcijskih A3 tiskalnikov na trgu," je povedal Dino Pagliarello, podpredsednik za upravljanje in načrtovanje produktov pri Konici Minolti. "Kot organizacija, ki se je razširila na številna različna področja, smo ostali zvesti panogi poslovnega tiskanja. Z vključevanjem napredne tehnologije in funkcionalnosti, si stalno prizadevamo za izboljšanje uporabniških izkušenj strank. Osvojitev BLI 2021 A3 Line of the Year nagrade je dokaz za našo neomajno predanost."
 
Keypoint lntelligence čestita Konici Minolti za prejem BLI 2021 A3 Line of the Year nagrade!

Izjemna zanesljivost
Multifunkcijski tiskalnik, ki lahko dosledno zagotavlja minimalen čas izpadov/zastojev oziroma nemoteno delovanje ni razkošje – je nujen za prav vsako podjetje. "Na Konica Minolta A3 multifunkcijskih tiskalnikih smo naredili skoraj 1,5 milijona izpisov in doživeli le šest napačnih podajanj papirja (zastojev)," je dejal Mikolay. "To je neverjetna stopnja zanesljivosti. To pomeni, da smo v povprečju izkusili samo en zastoj na vsakih 246.666 izpisov. Poleg tega je večina postopkov vzdrževanja izjemno enostavnih: od nalaganja papirja do zamenjave tonerja in bobnov, do odstranjevanja zastojev papirja, kar je sicer zelo redko. Maksimalen čas delovanja brez zastojev, dopolnjen z zalogo papirja, ki je pri 10 od 12 testiranih aparatih večja od povprečja, zagotavljata minimalno izgubo časa tudi pri tiskanju večjih naklad. Če vse skupaj seštejete, dobite linijo A3 multifunkcijskih aparatov, ki vsakodnevno deluje zanesljivo, učinkovito in z minimalnimi izpadi, če sploh."

Vrhunska uporabnost, rešitve in aplikacije
Danes uporabniki za optimalno učinkovitost pričakujejo intuitivno upravljanje z minimalnim dotikanjem. Uporabniki pričakujejo tudi možnost prilagajanja nadzorne plošče in prilagajanja delovnih procesov glede na njihov način dela. Naj bo to preko uporabe nadzorne plošče aparata, na računalniku ali z uporabo integriranih rešitev, aplikacij in vgrajenimi orodji za optimizacijo delovnih procesov. Konica Minolta ponuja vse to. Pravzaprav, Konica Minolta je avgusta 2020 prejela BLI PaceSetter 2020-2021 nagrado v segmentu enostavnost uporabe aparatov za podjetja (Ease of Use for Enterprise Devices).
 
"Najnovejša tehnologija Konice Minolte izboljšuje prihajajoče potrebe po uporabnosti v poslovnem okolju," je dejal Mikolay. "Aparati imajo velik ekran, katerega pozicijo je mogoče prilagajati, ki vključuje vso uporabnost mobilnih naprav na dotik. Zaradi tega je uporabniška izkušnja intuitivna, enostavna in učinkovita. Izjemna enostavnost uporabe teh naprav se razširi tudi na IT ekipo v podjetju. Spletni uporabniški vmesnik ponuja široko funkcionalnost in je enostaven za uporabo. S tem IT skrbnikom omogoča hitro in učinkovito upravljanje naprave. "
 
V današnji digitalni dobi kakovostna strojna oprema zahteva spremljavo močne programske opreme, aplikacij in vgrajenih orodij. Edino tako lahko dvignemo produktivnost na višjo raven v prav vsaki delovni skupini. Uporabniki želijo hiter in racionaliziran dostop do funkcij ki jih najpogosteje uporabljajo. Za ta namen Konica Minolta MarketPlace omogoča, da v aparat in s tem na nadzorno ploščo, uporabniki zlahka prenesejo uporabne aplikacije kot so Scan to Gmail, Sharepoint ali OneDrive. Poleg tega Personalize Follow-You Persona omogoča uporabnikom, da lastne prilagoditve nadzorne plošče uporabljajo na katerem koli multifunkcijskem tiskalniku. Produktivnost in uporabnost se dodatno povečata z uporabo rešitev za mobilno podporo, vključno z NFC standardom in z aplikacijo bizhub Remote Panel, ki uporabnikom omogoča upravljanje nadzorne plošče multifunkcijskega tiskalnika iz mobilne naprave.

Vrhunska zmogljivost leta
Vseh 12 Konica Minolta A3 multifunkcijskih tiskalnikov testiranih v letu 2020 je bilo ocenjenih z zelo priporočljivo/zelo zanesljivo (Highly Recommended/Highly Reliable). Od tega jih je v svojem segmentu kar 10 osvojilo nagrado BLI Winter 2021 Pick Award.
BLI Winter 2021 Pick Award zmagovalci:
 • Konica Minolta bizhub C250i
 • Konica Minolta bizhub C300i
 • Konica Minolta bizhub C450i
 • Konica Minolta bizhub C550i
 • Konica Minolta bizhub C650i
 • Konica Minolta bizhub 300i
 • Konica Minolta bizhub 360i
 • Konica Minolta bizhub 450i
 • Konica Minolta bizhub 550i
 • Konica Minolta bizhub 750i
Ocenjeni z Highly Recommended/Highly Reliable:
 • Konica Minolta bizhub C360i
 • Konica Minolta bizhub C750i
O BLI Line of the Year nagradi.
Line of the Year Awards nagrade se podeljuje podjetjem, ki ponujajo široko paleto strojne ali programske opreme in katerih izdelki so se med testiranjem stalno izkazovali nadpovprečno. Veliko poudarka dajejo analitiki in tehniki Keypoint lntelligence tudi področjem kot so enostavnost uporabe, funkcionalnost in druge, ki jih spremljajo v celotnem portfelju za določeno področje izdelkov. Končni rezultat pa so najprestižnejše nagrade Buyers Lab Awards.

O Keypoint lntelligence
Stranke se že 60 let zanašajo na Keypoint lntelligence za neodvisno testiranje opreme, laboratorijske podatke in obsežne tržne raziskave v segmentu poslovnega digitalnega tiskanja in digitalne obdelave. Keypoint lntelligence je bil zaradi več desetletnih izkušenj na področju analitičnega ocenjevanja priznan kot najbolj zaupanja vreden vir za nepristranske informacije, analize in nagrade. Kupci dnevno koristijo to kritično znanje za strateško odločanje, nabavo in operativno odličnost za izboljšanje lastnih poslovnih ciljev. Z osrednjim fokusom na strankah, se Keypoint lntelligence z razvojem tehnologije, s širjenjem ponudbe in posodabljanjem metod stalno razvija, hkrati pa strankam ponuja izjemno količino podatkov v segmentu digitalnega tiskanja in digitalne obdelave, s čimer podjetjem pomaga tudi pri njihovi digitalni preobrazbi.

Konica Minolta je od Keypoint lntelligence prejela želeno nagrado BLI 2021 A3 Line of the Year zahvaljujoč ...

• izjemni zanesljivosti, saj je pri več kot 1,5 milijona odtisih prišlo do zastoja papirja zgolj 6 krat,
• odlični in enostavni uporabi celotne linije aparatov, tako fizični pred samim aparatom, kot tudi za računalnikom, kar uporabnikom omogoča, da v celoti optimizirajo svojo izkušnjo s Konico Minolto,
• širokemu naboru programskih rešitev, kot tudi aplikacij in vgrajenih sistemskih orodij, ki bistveno izboljšajo personalizacijo, produktivnost in delovne procese.

Prenesite KEYPOINT INTELLIGENCE poročilo

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

KONTAKTIRAJTE NAS