Konica Minolta je prejela BLI 2021-2023 Most Colour Consistent A3 Brand nagrado

Ljubljana, Slovenija | 25 januar 2021

Doslednost barv je že več kot dve desetletji ključni vidik laboratorijskega testiranja Keypoint lntelligence.

Merjeno z barvnimi kartami IT8, med testiranjem tehniki količinsko opredelijo in analitiki razčlenijo rezultate ter tako dobijo celotno sliko o tem, kako stabilen je barvni izpis skozi čas. Da je lahko določil prejemnike teh novih, prvič podeljenih nagrad, je Keypoint lntelligence analiziral testne podatke zadnjih pet let. A3 strojno opremo se testira do največjega mesečnega delovnega cikla, z barvnimi grafikoni, natisnjenimi in izmerjenimi na 25%, 50%, 75% in 100% testnih točkah. Vsak vzorec se nato primerja s prvim izpisom. Za prejem te nagrade je bilo na Konica Minolta osmih A3 aparatih, ki vključujejo tudi novo bizhub i serijo, natisnjen več kot 1,5 milijona strani.


"Nabor Konica Minolta bizhub aparatov je močno presegla konkurenco pri produkciji najbolj ponovljive barve, kar glede na zapletenost postopka digitalnega tiska ni lahka naloga," je povedal Joe Tischner, analitik za produkcijski tisk pri Keypoint lntelligence. "Linija aparatov bizhub je v mesečnem ocenjevanju vsakega modela prinesla nižje Delta E (ΔE) vrednosti od povprečja. V praksi to pomeni, , da bi večina ljudi težko odkrila kakršne koli barvne razlike med posameznimi izpisi, kar velja omeniti ne samo za doslednost barvnega izpisa, ampak posledično tudi zaradi manj zapravljenega časa in potrošnega materiala. Stranke se na A3 barvne multifunkcijske tiskalnike zanašajo tudi zaradi sposobnosti skladne reprodukcije barv. Pri bizhub seriji je stopnja zaupanja v skladnost barvnih izpisov zagotovljena."

O BLI Most Colour Consistent A3 Brand nagradah.
Kot vodilni testni laboratorij, Keypoint lntelligence izvaja testiranja skladnosti barv v povezavi z zmogljivostmi vsake naprave. Na podlagi Delta E (ΔE) odčitkov in spektrofotometričnih podatkov, zbranih iz ameriških in britanskih laboratorijev, to posebno nagrado Buyers Lab Awards podeljuje le enkrat na tri leta.

O Keypoint lntelligence
Stranke se že 60 let zanašajo na Keypoint lntelligence za neodvisno testiranje opreme, laboratorijske podatke in obsežne tržne raziskave v segmentu poslovnega digitalnega tiskanja in digitalne obdelave. Keypoint lntelligence je bil zaradi več desetletnih izkušenj na področju analitičnega ocenjevanja priznan kot najbolj zaupanja vreden vir za nepristranske informacije, analize in nagrade. Kupci dnevno koristijo to kritično znanje za strateško odločanje, nabavo in operativno odličnost za izboljšanje lastnih poslovnih ciljev. Z osrednjim fokusom na strankah, se Keypoint lntelligence z razvojem tehnologije, s širjenjem ponudbe in posodabljanjem metod stalno razvija, hkrati pa strankam ponuja izjemno količino podatkov v segmentu digitalnega tiskanja in digitalne obdelave, s čimer podjetjem pomaga tudi pri njihovi digitalni preobrazbi.

Konica Minolta je od podjetja Keypoint lntelligence prejela nagrado za blagovno znamko, ki ima najboljšo barvno skladnost ...

... v segmentu A3 barvnih multifunkcijskih tiskalnikov (BLI 2021-2023Most Colour Consistent A3 Brand) zahvaljujoč ...
• izjemni doslednosti, ki prinese daljše čase delovanja in manj odpadnih izpisov,
• izredno doslednim meritvam Delta E (ΔE pod 3,5) pri kar osmih bizhub modelih,
• vrednostim Delta E (ΔE), ki so za 22,2% boljše od konkurenčnega povprečja.

Prenesite KEYPOINT INTELLIGENCE poročilo

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

KONTAKTIRAJTE NAS