Konica Minolta in M-Files sklenila strateško partnerstvo

Ljubljana | 14 oktober 2019

Konica Minolta, vodilno globalno podjetje na področju upravljanja z dokumenti, je napovedalo okrepljeno tehnološko zavezništvo z M-Files, podjetjem za inteligentno upravljanje informacij.

Da bi izboljšala svojo ponudbo na področju upravljanja dokumentov podprto z umetno inteligenco, je Konica Minolta Slovenija združila moči z M-Files. Novo zavezništvo bo uporabnikom omogočilo številne koristi obstoječih rešitev za upravljanje dokumentov Konice Minolte, ki jih je okrepila z M-Files inteligentno platformo naslednje generacije za upravljanje informacij.


"Naše okrepljeno partnerstvo z M-Files je nadaljnji dokaz naraščajoče potrebe po inteligentnih rešitvah za obdelavo dokumentov, ki omogočajo poslovno okretnost in podpirajo strateške pobude za digitalno preobrazbo v podjetjih," je komentiral Boštjan Kavčnik, direktor Konica Minolta Slovenija. "Veseli nas, da lahko sodelujemo z M-Files in se veselimo učinkovitega in dolgoročnega sodelovanja v korist naših skupnih strank."

 

M-Files je edina inteligentna platforma za upravljanje informacij, ki organizira vsebino glede na to kakšna je, in ne kjer je shranjena. Uporabniki se lahko povežejo z obstoječimi omrežnimi mapami in sistemi, ki na ta način postanejo bolj inteligentne, kar omogočajo vgrajene možnosti digitalizacije delovnih procesov in napredna orodja za iskanje in filtriranje.

 

"Ponosni smo na nenehno širjenje našega hitro rastočega partnerstva s Konico Minolto," je dejal Scott Erickson, višji podpredsednik globalne prodaje na M-Files. "Naša tesna povezanost s Konico Minolto in dopolnilne ponudbe krepijo našo zavezanost podpori vodilnim organizacijam tako v zasebnem kot v javnem sektorju, na splošno pa podjetjem vseh velikosti, vključno z malimi, srednjimi in velikimi podjetji."

 

Partnerstvo z M-Files je še en močan razvoj vizije Konice Minolta o "delovnem mestu prihodnosti", v kateri je vozlišče celotne ponudbe Konice Minolte.

 

"V našem podjetju nenehno iščemo načine za izboljšanje produktivnosti naših strank s pomočjo naprednih in inovativnih tehnologij," je dejal Miloš Petković, direktor ITS v Konica Minolta Slovenija. "Sodelovanje z M-Files je odličen primer, kako lahko svojim strankam in s tem njihovim zaposlenim pomagamo izboljšati izkušnjo na delovnem mestu. Z M-Files so dokumenti in informacije na voljo ob pravem času in v pravi obliki, ne glede na to, ali zaposleni delajo na daljavo ali na svojem namizju v pisarni. Uporaba M-Files v kombinaciji z rešitvami Konice Minolte organizacijam resnično omogočajo združitev ljudi, procesov in tehnologije."

 

Da se partnerstvo gradi na dolgoročni osnovi dokazuje tudi nedavno pokroviteljstvo podjetja M-Files nad dogodkom Delovno mesto prihodnosti, ki ga je 18. septembra 2019 organizirala Konica Minolta Slovenija na Ljubljanskem gradu, kot tudi udeležba predstavnika podjetja M-Files, gospoda Mika Kemppi, produktni vodja pri M-Files.


O podjetju Konica Minolta

O podjetju Konica Minolta

Konica Minolta, Inc. je globalno tehnološko podjetje, ki podjetjem in družbi ponuja inovativne rešitve. Konica Minolta je s svojimi kompetencami v kombinaciji s svojimi temeljnimi tehnologijami na področju naprednega upravljanja z dokumenti, optike, industrijske metrike, naprednih materialov in nano-obdelave zavezana ustvarjanju novih vrednot, ki strankam pomagajo reševati izzive v njihovem delovanju in delovnih procesih. Podjetje je s svojim strokovnim znanjem na področju digitalnih tehnologij prešlo skozi poslovno preobrazbo v digitalno podjetje z vpogledom v ključne izzive, ki jih prinaša doba interneta stvari (IoT). V partnerstvu z različnimi akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi zavezništvi je Konica Minolta dejavna tudi pri razvoju naprednih inovacij.

Konica Minolta, Inc. s sedežem v Tokiu je s svojimi družbami prisotna v približno 50 državah in več kot 44.000 zaposlenimi ponuja izdelke in storitve v 150 državah po vsem svetu.

O podjetju M-Files

O podjetju M-Files

M-Files ponuja inteligentno platformo za upravljanje informacij naslednje generacije, ki izboljšuje poslovno uspešnost, saj ljudem pomaga, da informacije najdejo in učinkoviteje uporabljajo. M-Files za razliko od tradicionalnih sistemov za upravljanje z vsebinami podjetij ali platform za storitve z vsebinami združuje sisteme, podatke in vsebine po vsej organizaciji, ne da bi motil obstoječe sisteme in procese ali zahteval migracijo podatkov. Z uporabo tehnologij umetne inteligence (AI) v svojem edinstvenem sloju inteligentnih metapodatkov, M-Files razčleni silose z zagotavljanjem izkušenj v kontekstu za dostop in uporabo informacij, ki se nahajajo v katerem koli sistemu in skladišču, vključno z mrežnimi mapami, SharePointom, storitvijo datotek, ECM sistemi, CRM, ERP in drugimi poslovnimi sistemi. Na tisoče organizacij v več kot 100 državah uporablja M-Files za upravljanje poslovnih informacij in procesov, vključno z NBC Universal, OMV, Rovio, SAS Institute in ThyssenKrupp.

M-Files je zaščitena blagovna znamka M-Files Corporation. Vse druge registrirane blagovne znamke pripadajo njihovim lastnikom.

 

 

O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si