Konica Minolta in M-Files sklenila strateško partnerstvo

Ljubljana | 14 oktober 2019

Konica Minolta, vodilno globalno podjetje na področju upravljanja z dokumenti, je napovedalo okrepljeno tehnološko zavezništvo z M-Files, podjetjem za inteligentno upravljanje informacij.

Da bi izboljšala svojo ponudbo na področju upravljanja dokumentov podprto z umetno inteligenco, je Konica Minolta Slovenija združila moči z M-Files. Novo zavezništvo bo uporabnikom omogočilo številne koristi obstoječih rešitev za upravljanje dokumentov Konice Minolte, ki jih je okrepila z M-Files inteligentno platformo naslednje generacije za upravljanje informacij.


"Naše okrepljeno partnerstvo z M-Files je nadaljnji dokaz naraščajoče potrebe po inteligentnih rešitvah za obdelavo dokumentov, ki omogočajo poslovno okretnost in podpirajo strateške pobude za digitalno preobrazbo v podjetjih," je komentiral Boštjan Kavčnik, direktor Konica Minolta Slovenija. "Veseli nas, da lahko sodelujemo z M-Files in se veselimo učinkovitega in dolgoročnega sodelovanja v korist naših skupnih strank."

 

M-Files je edina inteligentna platforma za upravljanje informacij, ki organizira vsebino glede na to kakšna je, in ne kjer je shranjena. Uporabniki se lahko povežejo z obstoječimi omrežnimi mapami in sistemi, ki na ta način postanejo bolj inteligentne, kar omogočajo vgrajene možnosti digitalizacije delovnih procesov in napredna orodja za iskanje in filtriranje.

 

"Ponosni smo na nenehno širjenje našega hitro rastočega partnerstva s Konico Minolto," je dejal Scott Erickson, višji podpredsednik globalne prodaje na M-Files. "Naša tesna povezanost s Konico Minolto in dopolnilne ponudbe krepijo našo zavezanost podpori vodilnim organizacijam tako v zasebnem kot v javnem sektorju, na splošno pa podjetjem vseh velikosti, vključno z malimi, srednjimi in velikimi podjetji."

 

Partnerstvo z M-Files je še en močan razvoj vizije Konice Minolta o "delovnem mestu prihodnosti", v kateri je vozlišče celotne ponudbe Konice Minolte.

 

"V našem podjetju nenehno iščemo načine za izboljšanje produktivnosti naših strank s pomočjo naprednih in inovativnih tehnologij," je dejal Miloš Petković, direktor ITS v Konica Minolta Slovenija. "Sodelovanje z M-Files je odličen primer, kako lahko svojim strankam in s tem njihovim zaposlenim pomagamo izboljšati izkušnjo na delovnem mestu. Z M-Files so dokumenti in informacije na voljo ob pravem času in v pravi obliki, ne glede na to, ali zaposleni delajo na daljavo ali na svojem namizju v pisarni. Uporaba M-Files v kombinaciji z rešitvami Konice Minolte organizacijam resnično omogočajo združitev ljudi, procesov in tehnologije."

 

Da se partnerstvo gradi na dolgoročni osnovi dokazuje tudi nedavno pokroviteljstvo podjetja M-Files nad dogodkom Delovno mesto prihodnosti, ki ga je 18. septembra 2019 organizirala Konica Minolta Slovenija na Ljubljanskem gradu, kot tudi udeležba predstavnika podjetja M-Files, gospoda Mika Kemppi, produktni vodja pri M-Files.


O podjetju Konica Minolta

O podjetju Konica Minolta

Konica Minolta, Inc. je globalno tehnološko podjetje, ki podjetjem in družbi ponuja inovativne rešitve. Konica Minolta je s svojimi kompetencami v kombinaciji s svojimi temeljnimi tehnologijami na področju naprednega upravljanja z dokumenti, optike, industrijske metrike, naprednih materialov in nano-obdelave zavezana ustvarjanju novih vrednot, ki strankam pomagajo reševati izzive v njihovem delovanju in delovnih procesih. Podjetje je s svojim strokovnim znanjem na področju digitalnih tehnologij prešlo skozi poslovno preobrazbo v digitalno podjetje z vpogledom v ključne izzive, ki jih prinaša doba interneta stvari (IoT). V partnerstvu z različnimi akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi zavezništvi je Konica Minolta dejavna tudi pri razvoju naprednih inovacij.

Konica Minolta, Inc. s sedežem v Tokiu je s svojimi družbami prisotna v približno 50 državah in več kot 44.000 zaposlenimi ponuja izdelke in storitve v 150 državah po vsem svetu.

O podjetju M-Files

O podjetju M-Files

M-Files ponuja inteligentno platformo za upravljanje informacij naslednje generacije, ki izboljšuje poslovno uspešnost, saj ljudem pomaga, da informacije najdejo in učinkoviteje uporabljajo. M-Files za razliko od tradicionalnih sistemov za upravljanje z vsebinami podjetij ali platform za storitve z vsebinami združuje sisteme, podatke in vsebine po vsej organizaciji, ne da bi motil obstoječe sisteme in procese ali zahteval migracijo podatkov. Z uporabo tehnologij umetne inteligence (AI) v svojem edinstvenem sloju inteligentnih metapodatkov, M-Files razčleni silose z zagotavljanjem izkušenj v kontekstu za dostop in uporabo informacij, ki se nahajajo v katerem koli sistemu in skladišču, vključno z mrežnimi mapami, SharePointom, storitvijo datotek, ECM sistemi, CRM, ERP in drugimi poslovnimi sistemi. Na tisoče organizacij v več kot 100 državah uporablja M-Files za upravljanje poslovnih informacij in procesov, vključno z NBC Universal, OMV, Rovio, SAS Institute in ThyssenKrupp.

M-Files je zaščitena blagovna znamka M-Files Corporation. Vse druge registrirane blagovne znamke pripadajo njihovim lastnikom.

 

 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si