Konica Minolta je pridobila tudi ISO 27017 certifikat

Ljubljana, Slovenija | 28 februar 2022

Konica Minolta je pridobila tudi ISO 27017 certifikat.

Konica Minolta Business Solutions Europe je pridobila certifikat ISO 27017, ki dokazuje, da je celoten obseg njenih storitev v oblaku skladen z najstrožjimi in najzahtevnejšimi standardi informacijske varnosti. Standard ISO 27017, ki ga je izdala Mednarodna organizacija za standardizacijo, je svetovno priznan standard za informacijsko varnost, ki se nanaša na infrastrukturo v oblaku.


Oblak postaja vse pomembnejši v IT strategijah številnih organizacij, saj zagotavlja prednosti, kot so večja prilagodljivost, omogoča oddaljen dostop do podatkov za vse bolj razpršeno delovno silo in ga je mogoče razširiti glede na spreminjajoče se potrebe. Nič čudnega, da 80% organizacij, ki so sodelovale v raziskavi družbe Quocirca, pričakuje, da bo njihov IT v bližnji prihodnosti vsaj na pol temeljil na oblaku[1]. Hkrati pa mora biti varnost ključnih podatkov, shranjenih v oblaku, najpomembnejša prednostna naloga. Vendar 33% IT odločevalcev meni, da so oblačne ali hibridne platforme največje varnostno tveganje[2].
 
Certifikat ISO 27017 poudarja strogo zavezanost družbe Konica Minolta varnosti v oblaku
Da oblak ne bi postal varnostno tveganje, Konica Minolta za zaščito svojih rešitev v oblaku uporablja visoke standarde. Pridobitev svetovno priznanega certifikata ISO 27017 dodatno potrjuje in nadgrajuje obstoječe trdne varnostne temelje podjetja: Konica Minolta je leta 2020 pridobila certifikat ISO 27001 za sistem upravljanja informacijske varnosti (ISMS), ki zajema celovit pristop podjetja k informacijski varnosti tako znotraj organizacije kot pri storitvah za stranke. Sedaj ISO 27017 razširja ta certifikat na okolje v oblaku, ki ga zagotavlja družba Konica Minolta Business Solutions Europe in potrjuje, da je družba Konica Minolta ustvarila varno okolje v oblaku in zmanjšala tveganje varnostnih težav. Vključuje vrsto smernic, kot so stroga zaščita okolja v oblaku pred dostopom nepooblaščenih oseb ali opredeljene odgovornosti med ponudnikom in stranko.
Ker podjetja bolj in bolj uvajajo v svoje poslovanje digitalizacijo, naše stranke vedo, da je Konica Minolta najboljši partner, ki jim lahko pomaga oblikovati in uresničiti vizijo digitalnega delovnega okolja - z rešitvami, ki izpolnjujejo najvišje ravni informacijske varnosti in zaščite podatkov. Zato smo zadovoljni, da smo v celoti izpolnili stroge revizijske zahteve. S certifikatom ISO 27017 lahko dokažemo, da naš 360-stopinjski pristop k informacijski varnosti zajema celotno paleto naših storitev v oblaku in tako našim strankam zagotavlja popolno varnost.
Matjaž Babnik, vodja marketinga v podjetju Konica Minolta Slovenija.
 
Visoki varnostni standardi za podatkovne centre družbe Konica Minolta
Koncept varnosti v oblaku družbe Konica Minolta za njene podatkovne centre vključuje predvsem naslednje vidike. Podatkovni centri v Nemčiji in na Švedskem so razdeljeni na pet ali štiri varnostna območja. Dostop je urejen s celovitim konceptom upravljanja dostopa in zahteva različne ravni avtentikacije za prehod skozi območja. Vsi podatki o strankah so zanesljivo zaščiteni z namenskim sistemom stalnega varnostnega kopiranja. Strankam je zagotovljena popolna izolacija omrežja na platformi, vključno z lastnim omrežnim segmentom, usmerjevalniki in požarnimi zidovi.
 
Za še boljšo varnost je na voljo dodatna mikrosegmentacija prek porazdeljenih storitev požarnih zidov. Vse strežniške sobe imajo požarno odpornost trajanja najmanj 90 minut in so opremljene s sistemom za zgodnje odkrivanje požara v kombinaciji s senzorji za zgodnje odkrivanje požara in toplote. V Nemčiji je elektroenergetsko okolje kampusa zgrajeno kot neprekinjen avtonomni sistem v kombinaciji z generatorji za zasilno napajanje, ki so varni pred izpadom. Podatkovni center na Švedskem ima dva neodvisna vira napajanja (sistem napajanja 2N) s tehnologijo več redundantnih blokov. Zaradi teh ukrepov generatorja zagotavljata vsaj 72 (Nemčija) ali 24 (Švedska) ur neodvisnega delovanja.
 
Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR) zahteva popolno zaščito podatkov, prenesenih iz lokalnega okolja v oblak. Ker se oba podatkovna centra nahajata v Evropi, Konica Minolta ne ponuja le rešitev, skladnih z GDPR, temveč svojim strankam pomaga doseči visoko raven suverenosti podatkov, saj vedno ohranijo nadzor nad svojimi podatki in aplikacijami.

 
Konica Minolta tudi na področju tiskanja v oblaku ponuja celovite varnostne rešitve. Podjetje Quocirca je nedavno ocenilo podjetje Konica Minolta kot "vodilno" na področju varnosti tiskanja[3]. Po navedbah podjetja Quocirca portfelj storitev tiskanja v oblaku podjetja Konica Minolta "vključuje več možnosti za podporo in povečanje varnosti strank. Varnost podatkov in dokumentov je zagotovljena s šifriranjem in uporabo certificiranih podatkovnih centrov, preverjanjem pristnosti po metodi follow-me, nadzorom dostopa na podlagi dodeljenih pravic, ter nadzorovanim dostopom gostov. Da bi odpravila splošne pomisleke glede varstva podatkov in zasebnosti, Konica Minolta zmanjšuje izmenjavo podatkov."

 

[1]Quocirca, 2021: The Cloud Print Services Market Landscape, 2021, https://quocirca.com/content/quocirca-mps-2021/
[2]Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[3]Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce, https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!