IaaS – nov začetek z "infrastruktura kot storitev" (2. del)

Ljubljana, Slovenija | 16 avgust 2021

Vedno bolj zapleteni IT procesi zahtevajo zmogljivo in stabilno infrastrukturo. Mala in srednja podjetja si lahko z IaaS storitvami (Infrastructure as a Service) zagotovijo varno in učinkovito poslovanje.

Lastna IT infrastruktura in stalno upravljanje zahtevata čas in osebje. Oboje so viri, ki jih v vsakdanjem poslovanju pogosto primanjkuje. Vse več malih in srednje velikih podjetij se tega zaveda in zato uporablja rešitve v oblaku. Ena od teh je tudi "infrastruktura kot storitev", na kratko IaaS. Konica Minolta že ponuja celoten spekter prilagodljivih rešitev v oblaku. Tudi za vaše podjetje.


Želja po učinkoviti in varni infrastrukturi mala in srednja podjetja nenehno postavlja pred nove izzive. Tako imenovane "XY kot storitev" rešitve v oblaku ponujajo koristno podporo pri tem. Naročite jih lahko pri zunanjih ponudnikih, kot je Konica Minolta.

Tri glavne storitve računalništva v oblaku so prikazane na sliki:XaaS
  1. "Infrastruktura kot storitev", skrajšano IaaS. Kaj točno to je si lahko preberete v nadaljevanju.
  2. "Platforma kot storitev", na kratko PaaS. Več informacij o platformah in računalništvu v oblaku najdete v tretjem delu te serije.
  3. »Programska oprema kot storitev«, na kratko SaaS. Več o programski opremi in računalništvu v oblaku si lahko preberete v prvem delu te serije.
Opredelitev IaaS – varna infrastruktura in oblak sta osnova vseh zunanjih rešitev.
Infrastruktura kot storitev (IaaS) se zdi bolj zapletena, kot je. Navsezadnje gre po definiciji za vprašanje, kateri zunanji ponudnik storitev v oblaku zagotavlja IT infrastrukturo in podlago za vse storitve v zunanjem podatkovnem centru. Aplikacije vključujejo gostovanje, kar pomeni shranjevanje podatkov, prostor za shranjevanje, računalniško moč in varno omrežje.
 
Kako mala in srednja podjetja sprostijo dragocene vire z IaaS
Mala in srednje velika podjetja vse težje sledijo hitremu razvoju informacijske tehnologije. Posledica so naraščajoči stroški vzdrževanja lastnega podatkovnega centra in notranje informacijske tehnologije, ki so posodobljeni z najnovejšimi, najhitrejšimi in najvarnejšimi izdajami. Problematično je tudi zagotavljanje časa in osebja za izpolnjevanje vedno zahtevnejših pogojev. Prav tako ne smemo podcenjevati vse večje zapletenosti obdelave podatkov ter stroškov in naporov, povezanih z varnostjo in varstvom podatkov.
 
Zlasti za mala podjetja je zato vzdrževanje lastnega podatkovnega centra vse manj privlačno. Toda ali obstajajo zunanji ponudniki storitev IaaS in storitev v oblaku, ki so posebej namenjeni malim in srednjim podjetjem in njihovim potrebam? Konica Minolta ima že dolgo časa veliko strank zlasti v segmentu malih in srednje velikih podjetij, zato še posebej dobro pozna njihove zahteve. V oblaku je že na voljo celoten spekter različne strojne in programske opreme ter infrastrukturnih rešitev, ki jih je mogoče uporabljati na fleksibilen in hkrati prilagojen način.
 
Z našimi storitvami v oblaku lahko strankam ponudimo točno tiste IaaS rešitve, ki jih potrebujejo. Ne glede na to kdaj, kje in v kakšnem obsegu. Najpomembneje je, da skupaj razvijemo model plačevanja, kjer bodo stranke plačevale le za storitve in vire, ki so dejansko potrebni in uporabljeni« je izpostavil Arben Kastrati, vodja ITS oddelka v podjetju Konica Minolta Slovenija.
 
Trije razlogi, zakaj je infrastruktura kot storitev tako privlačna.
Če povzamemo, obstajajo trije razlogi, ki vse več malih in srednje velikih podjetij prepričajo, da oddajo interno infrastrukturo v zunanje izvajanje in izkoristijo IaaS v polni meri:
  1. Za vse več malih in srednje velikih podjetij postaja izziv izpolniti sodobne IT zahteve in s tem povezano finančno in kadrovsko odgovornost, zato iščejo zanesljivega zunanjega IaaS ponudnika.
  2. Infrastruktura kot storitev zagotavlja celovito varnost – stabilno infrastrukturo in skladnost z vsemi varnostnimi standardi, ne glede na to, ali gre za protivirusni program, upravljanje varnostnih kopij in posodobitev ali spremljanje varnosti.
  3. Z računalništvom v oblaku in prilagojenimi IaaS storitvami, mala in srednja podjetja prihranijo denar, saj plačujejo le za dejansko potrebno programsko opremo ter za storitve in vire infrastrukture v oblaku.
IaaS raste z vami.
zato je infrastruktura kot storitev koncept, ki je pripravljen na prihodnost za vsako malo in srednje podjetje. Strokovnjaki podjetja Konica Minolta pomagajo malim in srednje velikim podjetjem z analizo sistemov in procesov. Ta zajema trenutni položaj in oblikuje naslednje pomembne cilje.
 
Skupaj z vami pripravimo analizo in nato optimalno prilagojen načrt rešitve. IaaS ponuja različne možnosti, kot so strežniške rešitve na lokaciji stranke, podatkovne zmogljivosti računalništva v oblaku, ali hibridne rešitve v oblaku, ki z virtualizacijo združujejo lokalno in oblačno računalništvo. Poleg tega Konica Minolta ponuja rešitve za izboljšanje učinkovitosti sistema in zmogljivosti shranjevanja, s čimer se znatno zmanjša obremenitev na ekipe znotraj vašega podjetja.
 
Varnost podatkov v oblaku ima prav tako osrednjo vlogo pri razmisleku. Dobra novica je, da so vsi podatkovni centri družbe Konica Minolta v Evropi in so zato v skladu z obsežno in strogo Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).
 
Vas skrbi strojna oprema? Kako se lotiti IaaS?
Primer proizvajalca športne obutve LOWA prikazuje, kako je Konica Minolta podprla podjetje pri prenovi infrastrukture za shranjevanje in strežnike. Trajnost je bila osrednja tema tega procesa. Ta pri podjetju LOWA namreč ne igra pomembne vloge le pri proizvodnji planinskih in terenskih čevljev, temveč v vseh oddelkih podjetja. Zato je bilo pomembno, da skupaj razvijemo in izvedemo trajnostni in v prihodnost usmerjen koncept tudi za prenovo infrastrukture za shranjevanje podatkov in strežnikov.
 
Po petih letih uporabe produkcijskega IT okolja v podjetju LOWA, je bil čas za velike spremembe. Potrebni so bili zrcalni sistemi za shranjevanje in strežniki, ki so morali biti nameščeni v različnih požarnih sektorjih - to je bilo bistvenega pomena za zagotovitev samodejnega neprekinjenega nadaljevanja aplikacij v primeru okvare operacijskega sistema ali celotnega požarnega sektorja. Eden od glavnih ciljev je bil čim bolj zmanjšati morebitne izpade. Hkrati pa so se začeli izvajati tudi novi projekti. Zato je bilo pomembno povečati zmogljivost shranjevanja in izboljšati zmogljivost.
 
Varno v prihodnost – kako je ekipa Konica Minolta strokovnjakov namestila trajnostno infrastrukturo za shranjevanje in strežnike.
Ko je dozorel čas za načrtovani projekt, je vodja programa poslovnega tiskanja podjetja Konica Minolta, s katerim ima družba LOWA dobre odnose, priporočil, da ponudbo pridobi tudi od njegovih kolegov s področja IT. Razmerje med ceno in zmogljivostjo je bilo idealno. Pomemben moto podjetja LOWA je "poiščite najboljšo ponudbo, ne najcenejše". Ključne točke so tako bile zanesljiv osebni stik, močna in kakovostna podpora in razmerje med ceno in zmogljivostjo.
 
Po kratki, a produktivni fazi ponudbe se je začela namestitev infrastrukture, kjer je bila večina dela opravljena med stalnim delovanjem/poslovanjem. Po dokončanju so se stabilnost, zmogljivost in enostavnost uporabe infrastrukture za shranjevanje podatkov in strežnikov bistveno izboljšali. Razpoložljivost vseh možnih virov in najmanjši možni čas izpada sta bili dodatni pomembni prednosti nove rešitve. Največji plus je, da je sistem zelo primeren za poslovno produktivnost in mreženje.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!