Hybrid Cloud Platform

Ljubljana, Slovenija | 16 april 2021

Konica Minolta s svojo hibridno platformo v oblaku (Hybrid Cloud Platform - HCP) postavlja tiskanje v oblaku na novo raven.

Konica Minolta z zadovoljstvom predstavlja novo "programska oprema kot storitev" (software-as-a-service / SaaS) rešitev za tiskanje, Hybrid Cloud Platform (HCP). Še zmeraj trajajoča COVID-19 pandemija je delovala kot katalizator za hibridna delovna okolja. IDC v svojem "IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2021 Predictions" napoveduje, da bo "do konca leta 2021 80% podjetij vzpostavilo oblačni mehanizem za prehod na dvakrat hitrejšo infrastrukturo in aplikacije, kot pred pandemijo"1. Toda ena tema, ki jo pri oblaku še vedno pogosto zanemarjajo so storitve tiskanja, ki pogosto ne spadajo v prvo strategijo. Kljub temu imajo podjetja številne koristi in prednosti, ki jih ponuja oblak: kot so nizki administrativni stroški, nizki investicijski stroški, velika prilagodljivost in razširljivost, velika varnost in razbremenitev delovnega časa za IT osebje.


HCP daje podjetjem na izbiro: če se odločijo za javni oblak, Konica Minolta prevzame gostovanje okolja za tiskanje v Konica Minolta podatkovnem centru. Če se odloči za zasebni oblak, stranka okolje za tiskanje upravlja v svojem podatkovnem centru, vendar pa ima še vedno številne prednosti.
 
IT-osebju ni več treba upravljati tiskalniške infrastrukture
Zahvaljujoč HCP se podjetja osvobodijo utrudljivega bremena, da bi sama upravljala svojo tiskalniško infrastrukturo. Konica Minolta gosti, upravlja in podpira tiskalniške strežnike, gonilnike tiskalnikov in licence, vključno z nastavitvijo novih tiskalnikov in čakalnih vrst tiskalniških opravil. Konica Minolta IWS tehnologija pomeni, da v prostorih stranke ni potrebe po lokalni infrastrukturi. Stranke potrebujejo samo dostop do interneta - VPN ni potreben.
 
Če se stranke odločijo, da bodo okolje za tiskanje upravljale s svojim zasebnim oblakom, tudi to zahteva minimalen napor. Ustvarjanje okolja za tiskanje za stranke na platformi HCP in nadomestitev obstoječe tiskalniške infrastrukture na Windows in/ali Mac okolju traja manj kot deset minut. Potreben je samo en spletni vmesnik za upravljanje in en gonilnik za tiskalnik. To strankam omogoča priročno in enostavno konfiguriranje in upravljanje vseh tiskalnikov, lokacij, uporabniških poverilnic, nadzora dostopa, porabe uporabe, poročil in še veliko več.
 
Izboljšana stroškovna učinkovitost
Stranke, ki se odločijo za uporabo javnega oblaka in gostovanja podjetja Konica Minolta, ne potrebujejo več lastnih tiskalnih strežnikov, kar odpravlja s tem povezane stroške pridobivanja in vzdrževanja.
 
Za vse stranke, ki uporabljajo javne ali zasebne storitve v oblaku, so zaradi naročninskega mesečnega modela plačila odpravljeni tudi stroški nabave, administracije, servisiranja, vzdrževanja in podpore za samo aplikacijo HCP. Stranke plačajo samo za licence, ki jih potrebujejo. Če se zahteve podjetja povečajo ali zmanjšajo, lahko rešitev enostavno povečate ali zmanjšate. Model mesečnega obračunavanja zagotavlja tudi boljši pregled in predvidljivost stroškov tiskanja.
 
Izboljšana mobilnost in udobje za končne uporabnike
Končni uporabniki lahko dostopajo do storitev tiskanja iz katere koli naprave, ne da bi morali nameščati naprave ali gonilnike. Opravila se pošljejo v enotno globalno čakalno vrsto, kar uporabniku omogoča, da takoj natisne svoje dokumente. Uporabniki se lahko v napravi overjajo prek aplikacije za iOS ali Android, čitalca IP kartic, QR kode ali gostujočega tiskanja. To pomeni, da tiskani izpisi ne ostanejo na pladnjih za tiskalnike in so zaščiteni pred nepooblaščenim dostopom.
 
Najboljši varnostni standardi za podatke strank
Stranke, ki se odločijo za javni oblak, so lahko prepričane, da se z njihovimi podatki ravna v skladu z najvišjimi možnimi varnostnimi standardi. Podatki se pošljejo v podatkovni center Konica Minolta v Nemčiji, ki ima certifikat ISO 27001 in DIN EN 50600, kar zagotavlja skladnost tudi z GDPR. Podatkovni center je opremljen z lastnim požarnim zidom za preprečevanje, odkrivanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Poleg tega ima tudi "izravnalnik obremenitve" (load balancer) za povečanje razpoložljivosti in zmogljivosti spletnega strežnika. Vsi podatki o strankah so tudi zanesljivo zaščiteni z nenehnimi varnostnimi kopijami.
 
HCP je primeren za široko paleto omrežnih infrastruktur, ki temeljijo na strogem postopku preverjanja identitete. To zagotavlja, da imajo dostop do aplikacij in podatkov samo overjeni in pooblaščeni uporabniki in naprave. Zahvaljujoč SSL/TLS podpori in vgrajeni revizijski funkciji, ki zagotavlja skladnost z GDPR, rešitev ponuja popolno "end-to-end" šifriranje. Ker so tiskalniška opravila šifrirana in shranjena na lokalni delovni postaji in nikoli ne zapustijo omrežja podjetja, se po javnem omrežju prenašajo samo metapodatki in podatki za preverjanje pristnosti. Vsa zahtevana potrdila se hranijo v aplikaciji, stranke pa imajo možnost, da uporabijo vgrajena potrdila v HCP ali uvozijo svoja potrdila.
 
1IDC FutureScape: 'Worldwide IT Industry 2021 Predictions', (doc # US46942020, October 2020), IDC, https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=US46942020


O podjetju Konica Minolta Slovenija

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta svojim strankam omogoča, uspešen prehod v digitalno dobo poslovanja. S svojim edinstvenim strokovnim znanjem in zmožnostmi obdelave podatkov, Konica Minolta ustvarja ustrezne rešitve in rešuje probleme za svoje stranke. Konica Minolta kot ponudnik celovitih IT storitev nudi svetovanje in storitve za optimizacijo poslovnih procesov. Družba svojim strankam ponuja tudi rešitve in upravljane storitve na področju IT infrastrukture in informacijske varnosti ter oblačnih okolij. Za svoje rešitve na področju poslovnega tiska je v "IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana vodilna družba na področju transformacije tiska". Konica Minolta kot močan partner za profesionalni tiskarski trg ponuja poslovno svetovanje, najsodobnejšo tehnologijo in programsko opremo, ter se že več kot desetletje v Evropi uveljavlja kot vodilni proizvajalec tiskarskih izdelkov (InfoSource). Poslovni inovacijski center v Londonu in štirje laboratoriji za raziskave in razvoj v Evropi omogočajo podjetju Konica Minolta, da v sodelovanju s svojimi strankami ter akademskimi, industrijskimi in podjetniškimi partnerji, spodbuja vedno nove inovacije. Zaradi inovativnega pristopa k storitvam, ki popolnoma dopolnjujejo njihovo linijo multifunkcijskih tiskalnikov, je Konica Minolta od družbe Keypoint Intelligence prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021".

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih imetnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11