KONICA MINOLTA JE PREJELA NAGRADO "WINNER" NA TEKMOVANJU GERMAN DESIGN AWARD 2022

Ljubljana, Slovenija | 27 december 2021

KONICA MINOLTA JE PREJELA NAGRADO "WINNER" NA TEKMOVANJU GERMAN DESIGN AWARD 2022

Konica Minolta z veseljem sporoča, da so njeni aparati serije bizhub C360i in bizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i prejeli nagrado "Winner" v kategoriji 'Industry’, na mednarodnem oblikovalskem tekmovanju German Design Award 2022. Podelitev nagrad bo potekala februarja 2022 v Frankfurtu.


bizhub C360i (A3): Multifunkcijski tiskalniki nove generacije, ki pomagajo povečati ustvarjalnost pisarniških delavcev.
Ta serija barvnih A3 multifunkcijskih tiskalnikov naslednje generacije poslovnim strankam pomaga digitalno preoblikovati delovno okolje in podpira IT-storitve v pisarni. S svojo intuitivno in preprosto uporabo nadzorne plošče, ter zmožnostjo podpore naprednejši IT varnosti, serija pomaga strankam spremeniti njihov način dela in povečati učinkovitost IT okolja. Serijo multifunkcijskih tiskalnikov odlikuje prefinjena zasnova, ki združuje napredno funkcionalnost in uporabnost, ter tako zadovoljuje potrebe naslednje generacije. Serija bizhub C360i je leta 2019 prejela tudi nagrado 'Good Design Award' in nagrado 'Red Dot Award: Award Product Design 2020' za oblikovanje.
 
bizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i (A4): Naslednja generacija multifunkcijskih tiskalnikov in tiskalnikov za delovni stil prihodnosti.
Ta serija barvnih A4 multifunkcijskih tiskalnikov in tiskalnikov se povsem razlikuje od predhodnih modelov v tem segmentu. Serijo odlikujeta intuitivna in enostavna nadzorna plošča, ter izboljšana povezljivost v oblak, kar omogoča lažji dostop do naprednih IT storitev. Upravljanje je enako kot pri A3 seriji multifunkcijskih tiskalnikov višjega razreda - integracija v kompaktno ohišje. Serija A4 multifunkcijskih tiskalnikov in tiskalnikov bizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i, je tudi prejela nagradi 'Good Design Award' in 'Red Dot Award: Award Product Design 2020' za oblikovanje.
 
Nemška nagrada za oblikovanje (German Design Award) je bila ustanovljena leta 2012 kot mednarodno oblikovalsko tekmovanje, ki ga organizira Nemški svet za oblikovanje, ki ga je leta 1953 ustanovil nemški zvezni parlament. Na natečaju lahko sodelujejo le izdelki, ki so že bili nagrajeni z oblikovalskimi nagradami v drugih državah in ne le v Nemčiji. Na natečaju tako sodelujejo le izdelki, ki so že bili javno priznani zaradi izjemne kakovosti oblikovanja, pri čemer jih mora v natečaj imenovati nemški svet za oblikovanje. Zato je že samo imenovanje za kandidata za nagrado velika čast. Zaradi strogega izbirnega postopka je nemška oblikovalska nagrada znana kot 'nagrada vseh nagrad'.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!