M-Files zagotavlja skoraj 270% donosnost naložbe

Ljubljana, Slovenija | 21 februar 2022

M-Files zagotavlja skoraj 270% donosnost naložbe.

Da bi bolje razumeli koristi, stroške in tveganja, povezana z naložbo v M-Files, je Forrester opravil intervjuje z odločevalci v petih večjih podjetjih, ki že imajo izkušnje z uporabo M-Files. Forrester je izkušnje anketirancev in rezultate združil v eno samo sestavljeno poročilo, v katerem je med drugim ključne ugotovitve opredelil na merljive in nemerljive koristi.


Družba M-Files Corporation, podjetje za inteligentno upravljanje informacij, je objavila rezultate novo objavljene raziskave, ki razkriva prihranke stroškov in poslovne koristi, ki jih omogoča M-Files. Študija 'The Total Economic ImpactTM of M-Files', ki jo je po naročilu družbe M-Files izvedla družba Forrester Consulting, je pokazala, da lahko platforma M-Files za upravljanje dokumentov in poslovnih informacij, ki temelji na metapodatkih, v treh letih srednje velikim in velikim organizacijam zagotovi skoraj 270% donosnost naložbe (ROI). Poleg tega je bilo v Forresterjevi študiji iz novembra 2021 ugotovljeno, da so podjetja, ki uporabljajo M-Files, pridobila količinsko opredeljene koristi v višini več kot 5 milijonov dolarjev, ki jih sestavljajo boljša dokumentacija in funkcije iskanja, izboljšani postopki skladnosti in revizije, ter večji prihodki. Raziskava je tudi pokazala, da so stranke dosegle prihranke v višini 3,68 milijona dolarjev neto sedanje vrednosti (NPV).
 
V študiji je navedeno: "Platforma za upravljanje dokumentov M-Files, ki temelji na metapodatkih, omogoča organizacijo in obdelavo vsebine glede na to, kakšna vsebina je, in ni odvisna od tega, kje je vsebina shranjena v pogosto zapleteni hierarhični strukturi map. S to metapodatkovno strukturo M-Files organizacijam omogoča racionalizacijo in avtomatizacijo iskanja informacij, kategoriziranje in indeksiranje dokumentov, dodeljevanje dovoljenj, zagon delovnih tokov in še več ... Pred uporabo M-Files so imele organizacije anketirancev starejše rešitve za upravljanje dokumentov in informacij, vendar so se še vedno spopadale z neorganizirano dokumentacijo, iskanjem in izmenjavo dokumentov, izpolnjevanjem visokih standardov varnosti in skladnosti ter uvajanjem učinkovitih postopkov dokumentiranja."
 
Forresterjeva študija Total Economic Impact™ (TEI) prikazuje številne merljive koristi, ki so jih dosegla podjetja, ki uporabljajo M-Files. Primeri teh koristi za stranke vključujejo;
  • Za 60% boljše kategoriziranje in indeksiranje dokumentov. S funkcijami umetne inteligence in avtomatizacije, vgrajenimi v jedro rešitve, M-Files avtomatizira postopek kategoriziranja in indeksiranja dokumentov v različnih oddelkih, kar omogoča boljšo izkušnjo uporabnikov.
  • 40% učinkovitejše iskanje dokumentov in informacij. M-Files v celoti poganjajo metapodatki, zato uporabnikom ni treba skrbeti kje najti informacije, saj je prava vsebina takoj na voljo v kontekstu, ki ga uporabnik potrebuje.
  • Za do 25% izboljšani procesi skladnosti in revizije. M-Files zagotavlja varnost na ravni podjetja za zaščito varnosti in zasebnosti podatkov organizacije in njenih strank s popolnimi revizijskimi sledmi za vsak dokument, ki razkrivajo, kdo je dostopal do dokumenta in katera dejanja na dokumentu je opravil.
  • Dodatni prihodki zaradi boljše dokumentacije. M-Files uporabnikom zagotavlja enoten vir za pregled vseh informacij, ki so potrebne za sprejemanje utemeljenih poslovnih odločitev, ki vodijo k boljšim poslovnim rezultatom.
 
Za analizo je Forrester na podlagi podatkov, zbranih v razgovorih s strankami, pripravil sestavljeno poročilo, ki odraža skupni gospodarski učinek, ki ga lahko zagotovi naložba v M-Files. Ugotovitve kažejo, da so stranke v študiji TEI bistveno izboljšale funkcionalnost iskanja, povečale produktivnost in zaposlenim omogočile učinkovito sodelovanje pri delu, ki temelji na nalogah - vse to v okviru priročne "vse v enem" platforme. Ena od strank je zapisala: "Z našim prejšnjim sistemom za upravljanje dokumentov ste lahko isti dokument shranili šestkrat. To ni bilo tako učinkovito kot v sistemu M-Files, kjer dokument shranite enkrat in ga lahko poiščete na veliko različnih načinov."
 
"Forresterjeva študija poudarja, kako naša edinstvena diferenciacija in pristop, ki temelji na metapodatkih, našim strankam zagotavljata večjo funkcionalnost in uporabnost, večje zadovoljstvo zaposlenih in možnost zagotavljanja boljše izkušnje strank," je dejal Antti Nivala, ustanovitelj in izvršni direktor družbe M-Files. "Študija TEI je pokazala, da so stranke s storitvijo M-Files dosegle 3,68 milijona dolarjev neto sedanje vrednosti prihrankov, kar so pripisale naprednim delovnim tokovom, avtomatiziranim procesom, izboljšanemu sodelovanju in odpravi neučinkovitosti."
 
Če želite izvedeti več o prihrankih stroškov in poslovnih koristih, ki jih omogočajo M-Files, preberite celotno študijo Forrester Total Economic ImpactTM (TEI) of M-Files.

'The Total Economic Impact™ Of M-Files' študija!

Če želite izvedeti več o prihrankih stroškov in poslovnih koristih, ki jih omogočajo M-Files, preberite celotno študijo Forrester Total Economic ImpactTM (TEI) of M-Files.

preberite si celotno študijo

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!