Konica Minolta je pridobila FOGRA akreditacijo za AccurioPress C14000 in AccurioPress C4080 seriji

Ljubljana, Slovenija | 7 februar 2022

Konica Minolta je pridobila FOGRA akreditacijo za AccurioPress C14000 in AccurioPress C4080 seriji.

Barvna digitalna sistema za tisk podjetja Konica Minolta sta prejela mednarodni certifikat 'FograCert Validation Printing System' (VPS). Gre za vodilna produkcijska barvna digitalna sistema za tisk, AccurioPress C14000 in AccurioPress C4080, ki uporabnikom pomagata pri nadaljnjem prilagajanju spreminjajočim se zahtevam trga in razvoju novih virov prihodkov.


Fogra, nemški raziskovalni inštitut za medijske tehnologije, na podlagi merljivih kriterijev prepoznava tiskarske produkcijske sisteme, ki dokazujejo zavezanost ISO standardom.

Fogra je ugotovila, da produkcijski barvni digitalni sistemi za tisk iz serije AccurioPress C14000 in AccurioPress C4080, "izpolnjujeta vsa merila in kriterije tega programa". Sistema sta sedaj certificirana ob uporabi izbirnih krmilnikov EFI Fiery ali Konica Minolta.
 
Fogra akreditacija je bila pridobljena po obsežnem testiranju v različnih pogojih tiska, ki zajema širok razpon zmogljivosti. Pogoji so vključevali skladnost s PDF/X, barvo podlage za poskusno tiskanje, sijaj in fluorescenco, barvno natančnost, enakomernost, obstojnost in svetlobno hitrost. Drugi dejavniki so bili bledenje, dolgoročna in kratkoročna ponovljivost, odpornost tiska na drgnjenje, kolorimetrični prenos tonske vrednosti, omejitve reprodukcije tonske vrednosti, register in ločljivost slike ter informacije o robovih.

Serija AccurioPress C14000 je bila predstavljena oktobra 2019. Sistem AccurioPress C14000 tiska s hitrostjo 140 A4 strani na minuto. Sistem AccurioPress C12000 zagotavlja enako visoko kakovost tiska in podobno visoko hitrost, ki pri temu modelu znaša 120 A4 strani na minuto. 

Konica Minolta s serijo AccurioPress C4080 predstavlja sisteme za barvni digitalni tisk vstopnega in srednjega segmenta. V serije najdemo tri modele, AccurioPress C4080, ki deluje s hitrostjo 81 A4 strani na minuto, AccurioPress C4070, ki deluje s hitrostjo 71 A4 strani na minuto in AccurioPrint C4065, ki deluje s hitrostjo 66 A4 strani na minuto.
 
"Priznani smo kot vodilni na področju preoblikovanja tiska in veseli nas, da smo za serijo AccurioPress C14000 in serijo AccurioPress C4080 pridobili FOGRA akreditacijo. To dokazuje, da smo z našim razvojem in kvaliteto naših produktov na pravi poti. Na poti, ki našim strankam omogoča zanesljivo partnerstvo z nami in produkte, ki podpirajo njihove potrebe ter njihovo vizijo," je dejal Bojan Zupančič, vodja oddelka za produkcijski in industrijski tisk pri podjetju Konica Minolta Slovenija.

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!