Nagradi ECOVADIS in CDP potrjujeta dosežke Konice Minolte pri spodbujanju trajnostnega poslovanja

Ljubljana, Slovenija | 18 april 2022

Neodvisne revizije potrjujejo visoke standarde na področju okoljske uspešnosti, delovnih praks, etike in trajnostnega naročanja.

Konica Minolta z veseljem sporoča, da je v okviru trajnostnih ocen EcoVadis za leto 2022 prejela "Golden Level" medaljo, kar je priznanje za njeno trajno in predano usmerjenost v trajnostne in družbeno odgovorne poslovne prakse. Dosežke podjetja pri obravnavanju podnebnih sprememb v dobavni verigi je prepoznala tudi mednarodna neprofitna organizacija CDP, ki si prizadeva za trajnostno gospodarstvo in imenovala Konico Minolto za "CDP Supplier Engagement Leader". Uvrstitvi obeh zelo uglednih neodvisnih organizacij odražata stalno predanost Konice Minolte trajnostnemu razvoju in družbeni odgovornosti.


Veseli nas, da smo od obeh strokovnih mednarodnih organizacij ponovno prejeli neodvisni priznanji naše globoke zavezanosti k okoljski in družbeni odgovornosti podjetij. Kot podjetje smo predani reševanju resničnih izzivov, s katerimi se soočajo naše stranke in skupnosti v katerih delujemo in katerih del smo. V našem DNK je prepričanje, da moramo biti sprememba, ki jo želimo videti in delovati na način, ki povečuje naš okoljski in družbeni vpliv za podporo bolj zdravih načinov dela in življenja.
Matjaž Babnik, vodja marketinga, Konica Minolta Slovenija

EcoVadis "Golden Level": Konica Minolta je med petimi odstotki najboljših podjetij.
EcoVadis je največji in najbolj zaupanja vreden ponudnik ocen trajnostnega razvoja podjetij na svetu, ki ustvarja globalno mrežo več kot 90.000+ ocenjenih podjetij.
Z osvojitvijo medalje priznanja zlatega nivoja (Golden Level) v EcoVadis trajnostnih ocenah, je bilo potrjeno, da je Konica Minolta med 5 odstotki najboljših podjetij v svoji panogi. Leto 2022 je sedmo zaporedno leto, ko je Konica Minolta sodelovala v neodvisnem revizijskem postopku in prejela visoko oceno.

EcoVadis postopek ocenjevanja podjetij ocenjuje družbeno odgovornost podjetij s štirimi ključnimi kazalniki - okolje, delovne prakse, etika in trajnostna javna naročila. Postopek ocenjevanja temelji na ocenjevalnih listih za vsako sodelujoče podjetje, ki zajemajo 21 kazalnikov družbene odgovornosti podjetij, 190 dobrin in 150 držav. Ocenjevalno okolje temelji na pobudah Global Reporting Initiative, Global Compact Združenih narodov in ISO 26000, ki upoštevajo okolje, družbo, etiko in dobavno verigo. V okviru poročila EcoVadis scorecard je bila Konica Minolta pohvaljena, ker je pokazala napredne sisteme upravljanja na področju okoljskih in etičnih vprašanj ter trajnostne nabave.
 
Konica Minolta imenovana za vodilno podjetje CDP za sodelovanje z dobavitelji.
Eden od temeljev stalnega prizadevanja družbe Konica Minolta za večjo trajnost je prizadevanje za izboljšanje okoljske učinkovitosti njene dobavne verige. Ta nenehna prizadevanja je ponovno prepoznala vodilna neodvisna neprofitna organizacija CDP, ki je družbo Konica Minolta v svojem letnem ocenjevanju vključenosti dobaviteljev imenovala za vodilno podjetje CDP za leto 2021 (CDP Supplier Engagement Leader).
 
Ocena zavzetosti dobaviteljev ocenjuje zavezanost podjetij k podnebnim spremembam v celotni dobavni verigi. Med več kot 8.000 podjetji, ki so sodelovala v raziskavi v poslovnem letu 2021, so bila za vodilno podjetje na področju angažiranosti dobaviteljev imenovana le podjetja, ki so se uvrstila med 8 odstotkov najboljših.
 
Konica Minolta je dosegla odličnost na tem področju s proaktivnim sodelovanjem z dobavitelji, da bi jim pomagala hitro zmanjšati emisije CO2 in stroške, ter tako spodbujala sisteme in poslovne kulture, ki cenijo okoljsko upravljanje. Njene dejavnosti za zelene dobavitelje so dobaviteljem zagotovile strokovno znanje in praktično podporo za zmanjšanje njihovega vpliva na okolje, obenem pa tudi zmanjšanje stroškov. Ta pristop temelji na lastnem uspehu družbe Konica Minolta pri zmanjševanju okoljskega vpliva njenih proizvodnih obratov v okviru certificiranja zelenih tovarn. Posledično so bili številni dobavitelji družbe Konica Minolta opolnomočeni, da so dosegli svoje cilje dejavnosti zelenih dobaviteljev, ki so enakovredni standardom za certificiranje zelenih tovarn.
 

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ? KONTAKTIRAJTE NAS!