Osvežitev identitete DEVELOP blagovne znamke

Ljubljana, Slovenija | 4 maj 2022

Osvežitev identitete DEVELOP blagovne znamke Konice Minolte temelji na izpolnjevanju potreb strank.

Konica Minolta je prenovila identiteto blagovne znamke DEVELOP, lastne blagovne znamke na B2B trgu rešitev za tiskanje in optimizacijo ter digitalizacijo z dokumenti povezanih delovnih procesov. Od prevzema podjetja DEVELOP s strani družbe Konica Minolta leta 2012, je to prva resnična prenova blagovne znamke DEVELOP, ki poudarja strategijo dvojne blagovne znamke družbe Konica Minolta in krepi tržni položaj podjetja DEVELOP z novo vizijo in ponudbo blagovne znamke.


Portfelj podjetja DEVELOP zajema predvsem multifunkcijske tiskalnike za pisarniški segment, digitalne tiskarske sisteme na področju digitalnega produkcijskega tiska, ter programske rešitve in aplikacije za mobilno tiskanje. Pri tem se družba DEVELOP osredotoča na manjša, mala in srednje velika podjetja z lokalnim in regionalnim poslovnim dosegom.

Podjetje DEVELOP se je vedno videlo kot nekakšen izzivalec večjih tiskarskih blagovnih znamk na trgu. Tam, kjer bi te lahko ponudile obseg in prilagodljivost, lahko DEVELOP svojim strankam ponudi hitrost in osebne storitve. Glavna razlika je, da družba DEVELOP ponuja rešitve na ključ - izdelke in storitve, ki so "pripravljeni za uporabo", z minimalnim trudom in majhnim strokovnim znanjem na IT področju, kar se močno odraža v novi identiteti blagovne znamke. To je tudi slogan nove blagovne znamke DEVELOP, z lokalnim strokovnim znanjem in dostopnimi izdelki odpravljamo zapletenost rešitev za tiskanje in dokumente, kar je način "spodbujanja pametnejšega poslovanja".

"Občutek, da so vse potrebe naših strank zadovoljene, je v središču naše nove vizualne identitete, ki jasno kaže, kako je DEVELOP pametnejša izbira za prodorne lastnike podjetij," je dejal Boštjan Kavčnik, direktor podjetja Konica Minolta Slovenija.

Partner Konice Minolte, podjetje Sanelec d.o.o., ki je v Sloveniji ekskluzivni distributer za blagovno znamko
DEVELOP, s svojo vizijo nadvse uspešno nagovarja svoje kupce. "Naša vizija je postati partner, ki ga izberejo podjetja, ki želijo na novo pretehtati možnosti za uresničitev svojega digitalnega potenciala. Ponujamo jim osvežujočo alternativo, ki odpravlja zapletenost rešitev tiskanja in dokumentov," so nam povedali v podjetju Sanelec.

Velika kljukica - osrednji element nove vizualne identitete podjetja DEVELOP - poudarja obljubo blagovne znamke, saj simbolizira kljukico v vseh okencih za kakovost, zanesljivost in enostavnost uporabe.
 

Ekskluzivni distributer za blagovno znamko DEVELOP v Sloveniji je podjetje Sanelec, d.o.o. (Leskoškova 4, 1000 Ljubljana, www.develop.si).

"Prepričani smo, da vsaka stranka, ne glede na velikost podjetja, ceni neposredno strokovnost in si zasluži VIP obravnavo. Z našo široko partnersko mrežo pomembno vplivamo na trg, saj zagotavljamo zanesljive osebne storitve in lokalno strokovno podporo. Zagotavljamo pametnejše poslovanje!"
 
Boštjan Kavčnik, direktor podjetja Konica Minolta Slovenija

Konica Minolta

 

Pot podjetja Konica Minolta se je začela pred 150 leti z vizijo, da bi delali drugače. Ustvarjamo inovacije v dobro družbe in sveta. Isti namen, ki nas je gnal naprej takrat, nas žene naprej tudi zdaj.

 

Konica Minolta Slovenija, d.o.o. s sedežem v Ljubljani je hčerinska družba Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH s sedežem v Langenhagnu v Nemčiji, ta je pa hčerinska družba Konica Minolta Inc., Tokio, Japonska. Konica Minolta s svojim edinstvenim strokovnim znanjem na področju upodabljanja (tiskanje, skeniranje, kopiranje), obdelave podatkov in odločanja na podlagi podatkov, ustvarja rešitve za svoje stranke - mala in srednje velika podjetja, velika podjetja in javni sektor - ter rešuje vprašanja, s katerimi se sooča družba.

 

Konica Minolta kot ponudnik rešitev za digitalna delovna okolja svojim strankam pomaga prepoznati in izkoristiti potencial, ki ga skriva digitalizacija, ter doseči naslednjo stopnjo digitalne zrelosti organizacije. V podporo "inteligentnemu povezanemu delovnemu mestu" Konica Minolta ponuja storitve v oblaku, IT, upravljanja tiskanja in video rešitev za delo na daljavo, sodelovanje, upravljanje ter avtomatizacijo delovnih procesov in varnost. Uspešnost podjetja pri spodbujanju preobrazbe je potrdila tudi družba IDC, saj je v raziskavi "IDC MarketScape, v poročilu "Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment" navedeno, da je Konica Minolta "globalno priznana kot vodilna na področju transformacije tiskanja". Konica Minolta je od leta 2021 tudi Microsoftov globalni partner.

 

Konica Minolta s ponudbo Igniting Print Possibilities pomaga tiskarnam in drugim ponudnikom storitev tiska maksimalno izkoristiti avtomatizacijo delovnih procesov za povečanje učinkovitosti. Podjetje zagotavlja vrhunske sisteme za digitalni produkcijski tisk, za tisk na embalažo in za tisk etiket. Naprave za dodelavo ustvarjajo tiskarske izdelke, ki izstopajo in ustvarjajo dodano vrednost. Konica Minolta se že več kot desetletje uveljavlja kot vodilna na trgu produkcijskega tiska v Evropi (InfoSource).

 

Za vse več organizacij je danes uspeh več kot le ozka opredelitev finančnega izkaza - vključuje tudi varovanje okolja in pozitiven vpliv na zaposlene ter družbo. Konica Minolta se je s svojo zavezanostjo ciljem trajnostnega razvoja zavezala, da bo dosledno sledila svojim ciljem na področju trajnosti in družbene odgovornosti. Podjetje je bilo večkrat prepoznano zaradi svoje bogate zgodovine družbenega prispevka ter zaradi prizadevanj za doseganje ciljev trajnostnega razvoja v celotni poslovni in dobavni verigi. Konica Minolta je uvrščena na seznam "2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" in je prejela najvišjo stopnjo na lestvici EcoVadis Sustainabilty Ratings.

 

Konica Minolta je za svoj inovativni pristop storitvam, ki odlično dopolnjuje njihove naprave, prejela prestižno nagrado "Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021" podjetja Keypoint Intelligence.

 

Konica Minolta Slovenija zaposluje 51 predanih strokovnjakov (november 2022), ki na slovenskem trgu skrbijo za več kot 3.000 pogodbenih strank in aktivno promovirajo vse vertikale poslovanja. Na evropskem nivoju je podjetje Konica Minolta Business Solutions Europe zastopano s podružnicami in distributerji v več kot 80 državah v Evropi, Srednji Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. S približno 8.700 zaposlenimi (april 2022) je Konica Minolta Europe v poslovnem letu 2021/2022 ustvarila več kot 1,9 milijarde evrov čiste prodaje. Po vsem svetu ima podjetje več kot 39.000 zaposlenih in posluje v več kot 150 državah.

 

Izrazi in imena izdelkov so lahko blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke ustreznih lastnikov in so s tem priznani.

Kontakt

Kontakt

Matjaž Babnik

Vodja marketinga

Stiki z javnostjo

matjaz.babnik@konicaminolta.si

01 568 05 11

ŽELITE VEČ INFORMACIJ?
KONTAKTIRAJTE NAS!